Hej,
mam kilka pytań dotyczących Infotainment i nawigacji.
a) Czy żeby działało mi rozpoznawanie głosowe muszę mieć ustawiony język angielski w systemie? Czy też może być spokojnie po polsku, a po prostu muszę mówić po angielsku?
b) Czy ktoś używa Infotainmentu w połączeniu z telefonem na systemie Windows Phone? Jak to się sprawuje? Na stronie Mazdy widzę, że wiele opcji jest niedostępnych dla WP, ale czy reszta działa bezproblemowo?
c) Usługi podłączone – czy ktoś z Was je wykupił? Czy są warte swojej ceny/aktualizowane rzeczywiście na bieżąco i przydają się w codziennym użytkowaniu (głównie chodzi mi o informacje o ruchu drogowym)? Gdzieś widziałem informację, że na początku będę mógł za darmow wypróbować ich działanie, czy to prawda?
Z góry dzięki za odpowiedzi i rozwianie wątpliwości.
Pozdrawiam.
Infotainment/nawigacja – kilka pytań
Strona 1 z 1
ad a) musi być angielski
ad c) masz bodajże 3 miesiące na testy. Podczas moich testów działały: bieżący stan zakorkowania dróg i pogoda. Nie działało info o cenach paliw. Do sprawdzenia stanu dróg lepszy jest wg mnie Google Maps;)
ad c) masz bodajże 3 miesiące na testy. Podczas moich testów działały: bieżący stan zakorkowania dróg i pogoda. Nie działało info o cenach paliw. Do sprawdzenia stanu dróg lepszy jest wg mnie Google Maps;)
creet napisał(a):ad a) musi być angielski
Nie musi. Menu może być polsku i obsługa głosowa po angielsku. Nie czyta wtedy smsów w PL z tego co pamiętam, a po ostatniej aktualizacji oprogramowania czyta je z automatu (przy wersji 33.XXX. czytało jak się tego pragnęło
@creet, @ wojtix dzięki za odpowiedzi i sugestie 
Czyli jak jedziesz z dziewczyną i dostaniesz smsa od kochanki to przeczyta z automatu na głos?
wojtix napisał(a): po ostatniej aktualizacji oprogramowania czyta je z automatu
Czyli jak jedziesz z dziewczyną i dostaniesz smsa od kochanki to przeczyta z automatu na głos?
Nie czyta z automatu, pierw pyta czy czytać (nokia 520) , nie wyświetla smsów na ekranie.
Jeśli włączysz navi na WP to głos może przekazywany być na stacje i mówi w głośnikach, wada, realizuje to jako połączenie telefoniczne z auto odbiorem. Przy Noki520 udostępniając internet WP sam traci dostęp do internetu. Jeśli zostanie ustawione na angielski (obsługa głosowa) to i w angielskim zostaje głos navi.
Jeśli włączysz navi na WP to głos może przekazywany być na stacje i mówi w głośnikach, wada, realizuje to jako połączenie telefoniczne z auto odbiorem. Przy Noki520 udostępniając internet WP sam traci dostęp do internetu. Jeśli zostanie ustawione na angielski (obsługa głosowa) to i w angielskim zostaje głos navi.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Inaczej. Jak zrobić aby po odtworzeniu sms-a na ekranie tabletu nie odczytywał go? Korzystam z Galaxy Alpha ale nie wiem czy ma to znaczenie.
-
maryousz
Kiedy dostaniesz sms musisz zrobić –> ignoruj, a później pokazać powiadomienia i wybrać ten sms.
-
lukaszjakubowski
alibomaye napisał(a):b) Czy ktoś używa Infotainmentu w połączeniu z telefonem na systemie Windows Phone? Jak to się sprawuje? Na stronie Mazdy widzę, że wiele opcji jest niedostępnych dla WP, ale czy reszta działa bezproblemowo?
Zależy jaki masz telefon i którą wersję WP.
U mnie w Lumii 930 działa wszystko bez SMSów i podobnie było na Lumii 720.
Po drodze miałem Lumie 640 i SMSy działały – super sprawa. Lumia 640 miała najnowszy Update WP (ten przed WP10). W Lumii 720 wtedy nie był dostępny, a w Lumii 930 do dzisiaj go nie ma i nie będzie (od razu ma dostać WP10) także nie wiem czy brak SMSów to wina modelu tel czy wersji WP. Okaże się jak 930stka dostanie WP10 wkrótce
ggrzesiek napisał(a):Zależy jaki masz telefon i którą wersję WP.
830, która nie jest wymieniona w ogóle na stronie Mazdy
Strona 1 z 1