Mazda3 BM – Nawigacja: mapy, aktualizacje, problemy
Mamy nowe mapy -Maj 2018 
Ostatnio edytowano 7 cze 2018, 20:11 przez andrep, łącznie edytowano 2 razy
Bądź cierpliwy
,tym razem aktualizacja trwa grubo ponad godzinę
, ale może sporo poprawili-dodali?
. No i serwery mogą być obciążone...
Cholipa. U mnie wyskakuje takie cuś. Zdążyłem zrobić na tej karcie tylko jedną aktualizacje z marca i dalej lipszton. Pozostawałoby teraz wykupienie 3letniej subskrypcji ale z tą i przez pare lat następnych da sie jeszcze jeździć
Po lewej na dole masz napis wersja mapy , kliknij i zobacz jaką masz?, a na tym screnie kliknij auluj i przejdziesz dalej , chociaż wygląda jak byś miał aktualną...
PS
Na screnie jest info o zakończeniu subskrypcji "usług podłączonych" nie map. Działają one bezpłatnie 3 miesiące od rejestracji
PS
Na screnie jest info o zakończeniu subskrypcji "usług podłączonych" nie map. Działają one bezpłatnie 3 miesiące od rejestracji
W ramach systemu nawigacji dostępne są następujące usługi: Ruch drogowy, Pogoda, Paliwo i Wyszukiwanie lokalne. Jeśli posiadasz abonament na Usługi powiązane, wystarczy, że wybierzesz poszczególne opcje, a uzyskasz dostęp do nadawanych na bieżąco informacji.
Bądź na bieżąco i otrzymuj informacje w czasie rzeczywistym podczas jazdy dzięki subskrypcji usług podłączonych.
Czy wiesz, że przysługuje Ci już darmowy, 60-dniowy okres próbny? Po prostu zacznij jej już używać w swoim samochodzie, a po 60 dniach okresu próbnego wróć, zakup ją używaj jej dalej.
Powyższe skopiowałem ze strony Mazdy. Usługi podłączone działają bezpłatnie 60 dni od uruchomienia karty w samochodzie.
Bądź na bieżąco i otrzymuj informacje w czasie rzeczywistym podczas jazdy dzięki subskrypcji usług podłączonych.
Czy wiesz, że przysługuje Ci już darmowy, 60-dniowy okres próbny? Po prostu zacznij jej już używać w swoim samochodzie, a po 60 dniach okresu próbnego wróć, zakup ją używaj jej dalej.
Powyższe skopiowałem ze strony Mazdy. Usługi podłączone działają bezpłatnie 60 dni od uruchomienia karty w samochodzie.
scifo napisał(a):Czemu piszecie 3 miesiące? Mi zablokowały się po dwóch tak jak zapowiadał dealer.
Bardzo przepraszam kolegów za wprowadzenie w błąd , myślałem o dwóch miesiącach a napisałem trzy
Pozdrawiam
andrep napisał(a):Po lewej na dole masz napis wersja mapy , kliknij i zobacz jaką masz?, a na tym screnie kliknij auluj i przejdziesz dalej , chociaż wygląda jak byś miał aktualną...
PS
wchodząc w pliki nawigacyjne a w szczególności w mapy to daty są jako 2017
czas aktualizacji 3letnich na to wychodzi, że u mnie się zakończył. auto z 2014 roku +aktualizacje 3letnie więc by się to i zgadzało. czas aktualizacji jest liczony od dnia pierwszego uzycia mapy nawigacji w aucie czyli od 2014 roku.
Witam, mam następujący problem. Zrobiłem aktualizacje navi w mojej mazdzie3 2015 poprze program mazda tool, wersja teraz to maj 2018. Niby wszytko ok podczas aktualizacji. Wkładam do mazdy , włączam navi, coś zaczyna ładować po chwili info że " ten model mazda nie posiada nawigacji". O co kaman? Przed aktualizacją wszytko śmigało.
- Od: 20 cze 2018, 18:37
Jak masz kopię zawartości karty, to wgraj starą wersję na nowo i zobacz czy pójdzie w wozie.
I później ponów aktualizację – może coś poszło nie tak podczas aktualizacji.
I później ponów aktualizację – może coś poszło nie tak podczas aktualizacji.
wojtix napisał(a):Włóż i wyjmij kartę. Mi przy przed ostaniej aktualizacji wyświetlało się podobnie.
Wkładałem parokrotnie i nic. Jest informacja o tym że karta jest włożona, zaczyna mielic coś i wyskakuje komunikat że karta niewłaściwa. Sprawdzałem jeszcze raz kartę w programie mazda tools na poprawność plików i wszytko ok. Wersja mapy też pokazywana jest prawidłowo, maj 2018. Nie wiem czy jest sens podjechania do aso, jeśli karta była kupowana na allegro?
Z tego co pamiętam to zaznaczyłem ta opcję podczas robienia aktualizacji. Więc chyba będę musiał spróbować żeby przywrócić kopię.
Update. Przywrócenie kopi pomogło, navi działa ale stara wersja. Ale nowa nie chce działać.
Update. Przywrócenie kopi pomogło, navi działa ale stara wersja. Ale nowa nie chce działać.
Ostatnio edytowano 21 cze 2018, 14:30 przez rozr111, łącznie edytowano 1 raz
Może system w aucie zresetuj? , to komputer więc raz na jakiś czas mu nie zaszkodzi
Reset Mazda Connect Back+Navi+Mute trzymać 10 sek.
Pozdrawiam
Reset Mazda Connect Back+Navi+Mute trzymać 10 sek.
Pozdrawiam