Mazda3 BM – Nawigacja: mapy, aktualizacje, problemy
- Od: 22 kwi 2017, 09:56
- Auto: Mazda 3 BM
Jak będziesz robił sam aktualizację to nie bezpośrednio do najnowszej. Najpierw musisz do v33 a dopiero potem v56.
Ale fakt, masz antyk, gdzieś tak z początków produkcji pewnie. Z góry uprzedzam, pytania odnośnie MZD w innym wątku
Ale fakt, masz antyk, gdzieś tak z początków produkcji pewnie. Z góry uprzedzam, pytania odnośnie MZD w innym wątku
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
biniaszczyk napisał(a):na allegro, nowa zapakowana. 10 min sie laduje i nic
co nie znaczy ze oryginalna

-
popi2009
Wlozylem karte do laptopa, odpalilem toolbox i pokazuje zaden nr vin nie jest przypisany do karty
Jeśli jest wersja 29.00.100 lub poniżej to wtedy update jest dwukrotny – do wersji 33.00.500 i dalej do docelowej wersji softu.
Z drugiej strony nie kojarzę, żebym czytał o przeciwwskazaniach upgradeu z V29 na V31. A potem już też możesz do dowolnej śmigać. Wychodzi na to, że...obaj macie rację???
Ja przećwiczyłem pierwszy wariant – skuteczny.
Z drugiej strony nie kojarzę, żebym czytał o przeciwwskazaniach upgradeu z V29 na V31. A potem już też możesz do dowolnej śmigać. Wychodzi na to, że...obaj macie rację???
Ja przećwiczyłem pierwszy wariant – skuteczny.
pawel129 napisał(a):Czy istnieje sposób aby uruchomić mapy z innej M3 na mojej?
NIE
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Aktualizacja softa pomogla, nawigacja zaczela dzialac
Dostałem odp. od Mazdy na pytanie o aktualizację, że będzie na początku Lipca
.A na pytanie czemu nie odblokują MZD aby nie liczyć na ich stare mapy, a wręcz blokują nowym softem MZD playera to napisali – te te te że to nie od nich zależy itp.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
NNG wydało nową wersję map na 2017 rok... Ciekawe kiedy Mazda wam ją (albo inną starszą) udostępni... 

Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Czy orientuje się ktoś jak należy postąpić w przypadku uruchamiania nowej karty SD z nawigacją w przypadku , gdy w samochodzie była już wcześniej używana nawigacja "odpalana" z innej karty SD ?
Jakiś reset ustawień systemu nawigacji ..?
Jakiś reset ustawień systemu nawigacji ..?
Hej,
Ja wgralem wczoraj i jeszcze nie testowalem na trasie, jedynie sprawdzilem podglad mapy na parkingu i przyznam, ze milo mnie zaskoczyl fakt, ze jest dodany nowy most w Krakowie, ktory zostal otwarty 2 tygodnie temu – baaa, nawet na google maps go jeszcze nie ma
Ja wgralem wczoraj i jeszcze nie testowalem na trasie, jedynie sprawdzilem podglad mapy na parkingu i przyznam, ze milo mnie zaskoczyl fakt, ze jest dodany nowy most w Krakowie, ktory zostal otwarty 2 tygodnie temu – baaa, nawet na google maps go jeszcze nie ma