Android Auto – wersja nieoficjalna
U mnie wszystko jak u Ciebie z tym że żadnych problemów z powrotem po włączeniu wstecznego i kamery cofania, czasem jak piszesz po rozłączeniu rozmowy tel. nie wrócił ekran ale to sporadycznie. Niestety teraz nie mam jak testować
a nowego Aio jeszcze nie wgrałem. Ty masz automat?
Ja będę teraz wgrywał nr 1 zobaczę co i jak? , (dopiero AiO zainstalowałem)
Możesz też w AiO 2.8.6 nie zaznaczać AA to pewnie pozostanie wersja którą masz? ale pewności nie mam. Wydaje mi się że lepiej wgrać ponownie po instalacji AiO bo przy okazji zostanie pamięć wyczyszczona
Zawsze można zmienić...
Możesz też w AiO 2.8.6 nie zaznaczać AA to pewnie pozostanie wersja którą masz? ale pewności nie mam. Wydaje mi się że lepiej wgrać ponownie po instalacji AiO bo przy okazji zostanie pamięć wyczyszczona
Zawsze można zmienić...
Panowie, wiec jak? Aktualizować wszystko? Ja mam wersje AIO mniej wiecej z przed roku + na bieżąco aktualizowałem AA w tel i wszystko pieknie smiga, nie pamiętam kiedy sie statnio MZD zawiesilo.
Jest sens isc w nowe AIO?
Jest sens isc w nowe AIO?
Jest taka ogólna zasada dotycząca aktualizacji (nie tylko AIO) – jeśli ci wszystko działa, to nie ruszaj. Bo jeśli zaktualizujesz, to albo będzie działało (czyli będziesz miał tak samo, jak wcześniej) albo nie będzie działało, czyli będziesz miał gorzej 
@andrep myślę że nie nadużyje twojej cierpliwości jak zapytam czy:
– jeśli instaluje nowe AIO to najpierw odinstalować to poprzednie ?
– w AIO są dwie opcje, które nie wiem czemu służą Enable WiFi i Install SSH_bringback.
– czy WiFi w Mazdzie w ogóle działa i czy warto z tego korzystać ?
– w opcjach AA zaznaczyć Wi-Fi Support ?

– jeśli instaluje nowe AIO to najpierw odinstalować to poprzednie ?
– w AIO są dwie opcje, które nie wiem czemu służą Enable WiFi i Install SSH_bringback.
– czy WiFi w Mazdzie w ogóle działa i czy warto z tego korzystać ?
– w opcjach AA zaznaczyć Wi-Fi Support ?

Luda napisał(a):1. AA v1.14b Tru_go_fw55-59_HD_Standard_view2. AA v1.14b Tru_go_fw55-59_Widescreenpodpowiedz, którą wgrać ?
Pod poniższym linkiem – ostatni post masz opis różnic
https://www.mazda3revolution.com/thread ... 375/page-8
Dopisano 11 kwi 2020, o 15:18:
Luda napisał(a):jeśli instaluje nowe AIO to najpierw odinstalować to poprzednie ?
Nie trzeba odinstalowywać
Dopisano 11 kwi 2020, o 15:20:
Luda napisał(a):w opcjach AA zaznaczyć Wi-Fi Support ?
Tak , możesz wtedy próbować bez kabla USB połączyć telefon z samochodem
Najedź kursorem na każdą opcję w AiO to wyświetli się opis opcji
Ostatnio edytowano 11 kwi 2020, 19:15 przez andrep, łącznie edytowano 2 razy
Piękna pogoda więc wyskoczyliśmy do lasu (do swojego), a wczoraj wgrałem wszystko co miałem wcześniej z nowego AIO. Jadąc tam zauważyłem że działa wolniej i jakby lekko muli, w powrocie tak mi system zawiesił że nawet wyłączenie auta nic nie dało, na domiar złego zapomniałem kombinacji klawiszy aby zresetować MZD.
Spróbuje wgrać teraz AA v1.14b Tru_go_fw55-59_HD_Standard_view może poprawi funkcjonalność.
Spróbuje wgrać teraz AA v1.14b Tru_go_fw55-59_HD_Standard_view może poprawi funkcjonalność.
Ja sprawdziłem w garażu i co się dało sprawdzić to działa bardzo fajnie na wersji tej co piszesz , Aio 2.8.6 
Wróciłem, zainstalowałem i różnica kolosalna, startuje szybciej i wszystko co mogłem sprawdzić na postoju chodzi płynnie, myślę że będzie dobrze.
Oczywiście wersja AA v1.14b Tru_go_fw55-59_HD_Standard_view

Oczywiście wersja AA v1.14b Tru_go_fw55-59_HD_Standard_view
Możliwość dodania daty była od początku , tylko trzeba było wybrać tę opcją dodatkowo
Tu widać datę (ostatni post), nie chce mi się szukać wcześniejszych zdjęć...
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... &start=400
A tu widać datę post z 20 paź 2018
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... &start=300
Kolego 85rabuk Ty masz tą wersję ? AA v1.14b Tru_go usb standard view
, czytałeś opis?
https://www.mazda3revolution.com/thread ... ch.239375/
Tu widać datę (ostatni post), nie chce mi się szukać wcześniejszych zdjęć...
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... &start=400
A tu widać datę post z 20 paź 2018
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... &start=300
Kolego 85rabuk Ty masz tą wersję ? AA v1.14b Tru_go usb standard view
, czytałeś opis?
https://www.mazda3revolution.com/thread ... ch.239375/
85rabuk napisał(a):Zaktualizuj sobie androida w samochodzie przez USB to na pewno pomoże
Jeśli czytałeś to wiesz , zainstaluj i wypróbuj
Witam.
Jestem nowy na forum, więc proszę o wyrozumiałość jeżeli o coś zapytam, a odpowiedź już padła na to pytanie, w miarę dokładnie starałem się przeczytać wątek i mam kilka pytań.
1. Zainstalowałem najnowsze AIO 2.8.6 i AA 1.13 moja wersja oprogramowania to 56.00.513 EU N,
Android Auto nie działa tzn. za pierwszym razem się uruchomił, ale po wyłączeniu zapłonu i ponownym
uruchomieniu/włożeniu drugiego USB z muzyką i karty SD z mapami czarny ekran (tel. Samsung S9+
android 10, AA najnowsze jakie było do ściągnięcia) próba na różnych kablach i po WIFI, coś robię źle ?.
2. Co zrobić żeby nawigacja nie pokazywała nazw ulic podczas jazdy i nie przysłaniała górnej belki i
danych np. o zasięgu albo wysokości i prędkości jeżeli ktoś wgrał ?.
3. Czy ktoś instalował i odpalał Castscreen-receiver, próbowałem wg. instrukcji i u mnie nie działa, a u
Was ?.
4. Jaki jest ostatni firmware do Mazdy, który nie zablokuje możliwości wgrania AA, czy warto uaktualnić ?.
5. I jeszcze pytanko, jeżeli chciałbym tylko uaktualnić AA do 1.14b to skopiować zawartość, którą
pobrałem na usb i włożyć do usb w samochodzie i się uruchomi czy przez program to jakoś
skompilować ?. Szukałem w AIO, ale nie widzę możliwości wyboru zawartości AA z dysku, a tam jest
tylko 1.13 do instalacji.
Jestem nowy na forum, więc proszę o wyrozumiałość jeżeli o coś zapytam, a odpowiedź już padła na to pytanie, w miarę dokładnie starałem się przeczytać wątek i mam kilka pytań.
1. Zainstalowałem najnowsze AIO 2.8.6 i AA 1.13 moja wersja oprogramowania to 56.00.513 EU N,
Android Auto nie działa tzn. za pierwszym razem się uruchomił, ale po wyłączeniu zapłonu i ponownym
uruchomieniu/włożeniu drugiego USB z muzyką i karty SD z mapami czarny ekran (tel. Samsung S9+
android 10, AA najnowsze jakie było do ściągnięcia) próba na różnych kablach i po WIFI, coś robię źle ?.
2. Co zrobić żeby nawigacja nie pokazywała nazw ulic podczas jazdy i nie przysłaniała górnej belki i
danych np. o zasięgu albo wysokości i prędkości jeżeli ktoś wgrał ?.
3. Czy ktoś instalował i odpalał Castscreen-receiver, próbowałem wg. instrukcji i u mnie nie działa, a u
Was ?.
4. Jaki jest ostatni firmware do Mazdy, który nie zablokuje możliwości wgrania AA, czy warto uaktualnić ?.
5. I jeszcze pytanko, jeżeli chciałbym tylko uaktualnić AA do 1.14b to skopiować zawartość, którą
pobrałem na usb i włożyć do usb w samochodzie i się uruchomi czy przez program to jakoś
skompilować ?. Szukałem w AIO, ale nie widzę możliwości wyboru zawartości AA z dysku, a tam jest
tylko 1.13 do instalacji.
- Od: 13 kwi 2020, 14:15
- Auto: Mazda 3 2.0 88KW 2019
ad.1 miałem tak samo – odepnij pena
ad.3 nie wymaga czasami roota ?
ad 4. ja wgrałem 59.00.441A (mam auto US)
ad 5. ja profilaktycznie przygotowałem wszystko w AIO, stworzyłem w nim plik copy_to_usb i podmieniłem przed kopiowaniem wersje na 1.14b, zaktualizowało się bez problemu (jak już wyjąłem kartę pamieci)
ad.3 nie wymaga czasami roota ?
ad 4. ja wgrałem 59.00.441A (mam auto US)
ad 5. ja profilaktycznie przygotowałem wszystko w AIO, stworzyłem w nim plik copy_to_usb i podmieniłem przed kopiowaniem wersje na 1.14b, zaktualizowało się bez problemu (jak już wyjąłem kartę pamieci)
- Od: 19 maja 2009, 19:05
- Auto: RX-8 USDM '04,
Fiat 500e '16,
Tesla 3H '23