Mazda3 BM – oprogramowanie MZD Connect
Witam,
Dzisiaj w samo południe, szczęśliwie dołączyłem do grona właścicieli Mazdy 3. W trakcie odbioru samochodu gdy sprzedawca pokazywał mi funkcje komputera zwrócił uwagę na wersję oprogramowania (55.xxx albo 56.xxx już nie pamiętam dokładnie). Powiedział że jest to najnowsza wersja do tego modelu. Co ciekawe powiedział też że samochody sprzed marca tego roku nie mogą już być zaktualizowane do wyższej wersji (najwyżej do v33.xx). Nie wiem z czego to wynika, nie dociekałem ale możliwe że w międzyczasie coś się zmieniło w samym komputerze i starsza wersja nie będzie już kompatybilna z nowym softem ( swoją drogą dość dziwne rozwiązanie ).
W mojej wersji mam coming home i leaving home.
Pozdrawiam
Dzisiaj w samo południe, szczęśliwie dołączyłem do grona właścicieli Mazdy 3. W trakcie odbioru samochodu gdy sprzedawca pokazywał mi funkcje komputera zwrócił uwagę na wersję oprogramowania (55.xxx albo 56.xxx już nie pamiętam dokładnie). Powiedział że jest to najnowsza wersja do tego modelu. Co ciekawe powiedział też że samochody sprzed marca tego roku nie mogą już być zaktualizowane do wyższej wersji (najwyżej do v33.xx). Nie wiem z czego to wynika, nie dociekałem ale możliwe że w międzyczasie coś się zmieniło w samym komputerze i starsza wersja nie będzie już kompatybilna z nowym softem ( swoją drogą dość dziwne rozwiązanie ).
W mojej wersji mam coming home i leaving home.
Pozdrawiam
usrobo napisał(a):Tak napewno. Po 2 latach produkcji zaprzestali wspierania modeli z japonii i wspieraja tylko wersje meksykanskie
Wynikać to może z użycia w modelach japońskich starszych a tym samym gorszych wydajnościowo platform sprzętowych (być może zbyt słaby CPU/GPU, za mało RAMu) aby udźwignąć nowsze wersje 5X.
Tak też zasugerowano mi w ASO, ale może mieć to sens.
To niestety może mieć sens i tłumaczyć te dziwne rozbieżności
Aż mi się ciśnienie podniosło...
Z drugiej strony czy na serwerach nie powinni mieć wtedy również wersji v51/56 dla nowszych modeli? Wszak trochę pewnie ich już jeździ po drogach? A nie mają!
Aż mi się ciśnienie podniosło...
Z drugiej strony czy na serwerach nie powinni mieć wtedy również wersji v51/56 dla nowszych modeli? Wszak trochę pewnie ich już jeździ po drogach? A nie mają!
Dilerzy w Belgii maja dostęp do wersji tą którą ja mam. Co do tego "pier" że nowej nie da bo sprzęt itd
. Platforma się nie zmieniła, diesle są robione w Japonii i aktualizują je bez problemu, tak samo benzyny jakie są u nas.
Móoj jest z produkcji polowy sierpnia 2014,koniec października pierwsza rejestracja, dźwiga nowa wersje bez problemu.
Tam nie ma takich potężnych zmian żeby to nie dźwigało, po za tym jest na pewno zaprojektowana na dłużej i Mazda liczyła się że będzie usprawniać i likwidować błędy jakie się pojawią. Dodatkowo to jest linux nie winda wiec mały z tym problem. Ja stawiam na to że nie chcą marnować czasu na was, bo nie płacicie za to
Nie wiem, można gdybać i tak i tak.

Móoj jest z produkcji polowy sierpnia 2014,koniec października pierwsza rejestracja, dźwiga nowa wersje bez problemu.
Tam nie ma takich potężnych zmian żeby to nie dźwigało, po za tym jest na pewno zaprojektowana na dłużej i Mazda liczyła się że będzie usprawniać i likwidować błędy jakie się pojawią. Dodatkowo to jest linux nie winda wiec mały z tym problem. Ja stawiam na to że nie chcą marnować czasu na was, bo nie płacicie za to
Nie wiem, można gdybać i tak i tak.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Wczoraj byłem na przeglądzie i wgrali mi 33 choć inforowalem ich o 56 ale powiedzieli mi że nie posiadają w systemie tej wersji 
Nie ma żadnych jak na pierwszy rzut oka. Navi działa zdecydowanie lepiej, łapię większa ilość satelity. Nowych funkcji nie dodano.
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Witam,
@Marianek, mógłbyś sprawdzić czy w wersji 5x oprogramowania zablokowano opcję WiFi, bo wydaje mi się, że gdzieś w necie trafiłem na takie info.
Z góry dzięki i pozdrawiam,
Łukasz
@Marianek, mógłbyś sprawdzić czy w wersji 5x oprogramowania zablokowano opcję WiFi, bo wydaje mi się, że gdzieś w necie trafiłem na takie info.
Z góry dzięki i pozdrawiam,
Łukasz
Dzięki @lukaszjakubowski – to chciałem usłyszeć:) Właśnie jestem na ukończeniu aplikacji, która nieco poszerza możliwości IVI'a dostępnego w naszych Mazdach (i jednocześnie nie wymaga żadnej ingerencji sprzętowej ani programowej). Cała aplikacja działa w opraciu o WiFi, więc takich ruch pokrzyżował by mi nieco plany. Więcej info o samej aplikacji umieszczę w tym tygodniu na forum.
Pozdrawiam,
Łukasz
Pozdrawiam,
Łukasz
Wifi działa, śmiem twierdzić że nawet lepiej niż poprzednio. Z żadnym ruterem ani telefonem na stanie nie miałem problemu uzyskać połączenia.
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jednak 56.00.100 EU niestety nie ma oficjalnie n serwerach, sory za zamieszanie.
Kiedy się pojawi nie wiadomo.
Kiedy się pojawi nie wiadomo.
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl