Mazda3 BM – oprogramowanie MZD Connect
Zgłaszaj.
U mnie też się dość szybko paruje a po zmianie ze wstecznego na 1 zawsze mam auto z czujnikami, mimo że nie mam nawet oryginalnej kamery.
U mnie też się dość szybko paruje a po zmianie ze wstecznego na 1 zawsze mam auto z czujnikami, mimo że nie mam nawet oryginalnej kamery.
sevecc napisał(a):Po kilku miesiącach i 7 tyś km – parę słów co do MZD connect – najnowsza wersja softu 59 ( w połączeniu z iPhone 7plus).
Ogólnie jest to straszny muł... przy każdym uruchomieniu auta, łączenie po BT trwa wieki... muszę czekać dobre kilka minut aby móc wykonać jakieś połączenie – co jest strasznie upierdliwe.
To samo jest z odtwarzaniem muzyki po BT. Zdążę przejechać z 1 km zanim zacznie na nowo odtwarzać.
Kolejna rzecz to często (szczególnie po dłuższym postoju) – odpalam auto, wrzucam wsteczny – pojawia się obraz z kamery cofania, po czym wrzucam jedynkę i ruszam a na tablecie ciągle mam obraz z kamery cofania, albo całkiem czarny obraz.
Teraz pytanie – czy TTTM, czy powinienem zgłosić to w ASO ? Jak to u Was wygląda ?
Opisz, czy poruszasz kwestię parowania po BT aplikacji muzyka, telefon, wifi z autem czy tylko muzyka z komórki i telefon.
Ja sygnalizowałem nie łączenie się telefonu jako routera wifi z samochodem.
Różnica jest drastyczna.
Ogolnie MZD Connect troche muli. Paruje sie z BT z moim samsungiem szybko, ale import kontaktow juz troche trwa. Do tego jak mialem sporo SMSow zachowanych to buntowal mi sie i jak przychodzil SMS to nie chcail go czytac. Mielil i mielil az zwracal blad. Pogrzebalem i gdzies w sieci znalazlem kilka przypadkow podbnych do mojego. Pomoglo usuniecie SMSow
teraz czyta od strzalu.
Do tego przy odpaleniu ze wstecznym badz jego wrzuceniu od razu tez po wrzuceniu jedynki pare sekund miewa zwieche nim sie pokaze ten disclaimer.
Kolejna rzecza jaka zauwazylem Przy apce do "Paliwozernosci" to pomimo ustawienia resetu przy Trip A nie zachowal mi sredniego spalania. Po wykonaniu reseta z palca na tablecie srednie spalanie zostalo zachowane. To tak ma dzialac? Czy jednak powinno sie zachowac?
Do tego przy odpaleniu ze wstecznym badz jego wrzuceniu od razu tez po wrzuceniu jedynki pare sekund miewa zwieche nim sie pokaze ten disclaimer.
Kolejna rzecza jaka zauwazylem Przy apce do "Paliwozernosci" to pomimo ustawienia resetu przy Trip A nie zachowal mi sredniego spalania. Po wykonaniu reseta z palca na tablecie srednie spalanie zostalo zachowane. To tak ma dzialac? Czy jednak powinno sie zachowac?
Przeciez napisalem ze "pomimo ustawienia resetu przy Trip A" nie wiedziec czemu nie zachowalo mi ustawienia. Zabaczymy jak znowu zresetuje Bo ustawilem ta opcje przed dokonaniem resetu, a byc moze trzeba po zmienie ustawienia zresetowac (tak mi teraz wpadlo do glowy). Pozyjemy zobaczymy
fux napisał(a):sevecc napisał(a):Po kilku miesiącach i 7 tyś km – parę słów co do MZD connect – najnowsza wersja softu 59 ( w połączeniu z iPhone 7plus).
Ogólnie jest to straszny muł... przy każdym uruchomieniu auta, łączenie po BT trwa wieki... muszę czekać dobre kilka minut aby móc wykonać jakieś połączenie – co jest strasznie upierdliwe.
To samo jest z odtwarzaniem muzyki po BT. Zdążę przejechać z 1 km zanim zacznie na nowo odtwarzać.
Kolejna rzecz to często (szczególnie po dłuższym postoju) – odpalam auto, wrzucam wsteczny – pojawia się obraz z kamery cofania, po czym wrzucam jedynkę i ruszam a na tablecie ciągle mam obraz z kamery cofania, albo całkiem czarny obraz.
Teraz pytanie – czy TTTM, czy powinienem zgłosić to w ASO ? Jak to u Was wygląda ?
Opisz, czy poruszasz kwestię parowania po BT aplikacji muzyka, telefon, wifi z autem czy tylko muzyka z komórki i telefon.
Ja sygnalizowałem nie łączenie się telefonu jako routera wifi z samochodem.
Różnica jest drastyczna.
Dokładnie chodzi o parowanie po BT – odtwarzanie muzyki, wykonywanie połączeń. Muuuuli strasznie. Hotspot wifi zrobiłem raz, połączył się bez problemu ale nie znalazłem żadnego zastosowania dla tego rozwiązania i więcej nie łączyłem.
Panowie to wszytko niestety zależy od waszego sprzętu, prędkości bluta, transferu danych, ilości tych dnych. Mi na telefonach wszelakiej maści chodzi w miarę sprawnie. Transfer start i i załadowanie do minuty dwóch uznaje za normalne. Trzeba te dane załadować, przetworzyć itd. To nie działa tak od strzału wszytko.
Czy wasze komputery po włączeniu też są gotowe w 30 sekund do pełnej pracy?
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Marianek napisał(a):Czy wasze komputery po włączeniu też są gotowe w 30 sekund do pełnej pracy?
yyyyy mój MacBook Tak
Zastanawiam się jeszcze nad jednym: po każdym uruchomieniu auta, łączeniu z telefonem po BT importuje kontakty i wydaje mi się, że właśnie to spowalnia np proces związany ze wznowieniem odtwarzania muzyki. Czy MZD za każdym razem je musi pobrać bo nie zatrzymuje ich w swojej pamięci, czy tylko robi aktualizację? Jeśli tylko aktualizacja to może da radę to jakoś ustawić na ręczne aktualizowanie a nie za każdym uruchomieniem auta?
Niestety za każdym razem pobiera. Pierwsze wersje zapisują je sobie w pamięci (moja tak kiedyś miała), kolejne niestety już nie. prawdopodobnie o ilość pamięci chodzi.
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Możesz wyeksportować raz i wyłączyć automatyczną aktualizację kontaktów.
U mnie najpierw zaczyna grać muzyka po BT w ciągu pierwszych kilkunastu sekund, a import kontaktów odbywa się chwilę później. Dziwne, że u Was jest inaczej.
U mnie najpierw zaczyna grać muzyka po BT w ciągu pierwszych kilkunastu sekund, a import kontaktów odbywa się chwilę później. Dziwne, że u Was jest inaczej.
-
lukaszjakubowski
Steel napisał(a):Przeciez napisalem ze "pomimo ustawienia resetu przy Trip A" nie wiedziec czemu nie zachowalo mi ustawienia. Zabaczymy jak znowu zresetuje Bo ustawilem ta opcje przed dokonaniem resetu, a byc moze trzeba po zmienie ustawienia zresetowac (tak mi teraz wpadlo do glowy). Pozyjemy zobaczymy
Co masz na myśli pisząc, że "nie zachowało ci ustawienia"? Przecież reset przy Trip A jest właśnie po to, żeby wyzerować średnie spalanie...
Dopisano 18 maja 2017, 08:30:
Marianek napisał(a):Panowie to wszytko niestety zależy od waszego sprzętu, prędkości bluta, transferu danych, ilości tych dnych. Mi na telefonach wszelakiej maści chodzi w miarę sprawnie. Transfer start i i załadowanie do minuty dwóch uznaje za normalne. Trzeba te dane załadować, przetworzyć itd. To nie działa tak od strzału wszytko.
Widzisz, cały problem polega na tym, że to najwyraźniej może działać od strzału. Jakiś czas temu chwilowo zamiast Samsunga Galaxy S5 (gdzie importowanie kontaktów trwa dłuższą chwilę) używałem starej Nokii E53. Jakie było moje zdziwienie, gdy informacja o importowaniu kontaktów dosłownie tylko mignęła. Byłem przekonany, że coś się wywaliło, a tu zaskoczenie – wszystkie kontakty są
I teraz wytłumacz mi – w którym z podanych przez ciebie parametrów Nokia wypada lepiej od Samsunga? Bo moim zdaniem w żadnym, jedynie ilość danych jest taka sama.
30 sekund? Mój komputer jest gotowy po około 10 sekundach, a nie jest nawet laptopem
To jest dziwne. Ja mam S5 i 118 kontaktów to kilka sekund.
Sprawdźcie jak macie w telefonie ustawienia wyświetlania kontaktów. Ja mam listę dostosowaną i wybrane tylko kontakty z urządzenia i karty SIM.
Sprawdźcie jak macie w telefonie ustawienia wyświetlania kontaktów. Ja mam listę dostosowaną i wybrane tylko kontakty z urządzenia i karty SIM.
-
lukaszjakubowski
Jeli mówisz o PC to takich bebechów nie znajdziesz w autachchild napisał(a):30 sekund? Mój komputer jest gotowy po około 10 sekundach, a nie jest nawet laptopem
U mnie wszytko z muzyką startuje około 35-45 sekund.
Child, moja Nokia 520 też uzyskuje najszybsze połączenie i start z autem.
Mój ASUS Zenfon2 to około 35-45 sekund, Nubia żony trochę szybciej. Start łącznie z muzyka ze Spotify.
Znajdę chwile to nagram filmik, wy tez możecie
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
child napisał(a):Co masz na myśli pisząc, że "nie zachowało ci ustawienia"? Przecież reset przy Trip A jest właśnie po to, żeby wyzerować średnie spalanie...
Dokladnie to co napisalem.
Ustawilem w opcjach by resetowal z resetem Trip A po czym zresetowalem trip A. I zaden slupek sie nie pojawil z dotychczasowym spalaniem. Przejechalem kawalek i recznie zresetowalem z tabletu i pojawil sie slupek po tym krotkim przejedzie. Obecje nie mam dostepu do auta jestem poza domem. wiec nie mam jak sie pobawic. Nie zmienia to faktu ze nie zadzialalo to poprawnie.
Co do BT to jak mialem ponad 3000 SMSow to nie chcial odczytywac juz nowych. Ale to zrozumiale.
Wysla nie listy nawet kilkuset kontaktow to zaden problem jesli chodzi o ilosc danych Moja ksiazka w VCF ma cale 32kb i nawet jakby to byl zamiast tego XML to mogloby byc maks 10 razy wiecej. Przetwarzanie tez nie powinno byc problemem to nie sa duze ilosci danych do obrobienia.
Jesli chodzi o parowanie to jest blysk a co do transmisji to moj S4 uzywa BT 4.0 LE wiec powinien miec transfer do 1 Mb/s czyli w najgorszym (gdyby to bylo 10 razy wiecej danych niz vcf ktorego pewnie uzywa mazda) przypadku powinno to byc 2-3s
Swoja droga dziwne ze nie zrobiono doczytywania danych itd.
MZD demonem szybkości nie jest, też mnie irytuje czekanie aż wszystko się wczyta, włączy itd. Szybkość telefonu raczej nie jest problemem (iphone 7+). Muzyka gra po kilku sekundach ale przez następne kilka czasami jest zniekształcona, sterowanie nie działa, dopiero jak się wszystko popobiera, posynchronizuje to działa już przyzwoicie.
- Od: 20 gru 2016, 13:12
- Auto: Mazda 3 2005 BK Y6 1.6 90KM
Mazda 3 2017 120KM SkyPassion
Chciałem Was zapytać o działanie aplikacji mierzącej spalanie. Zauważyłem, że mój soft sam zmienia wskazania dolnej historii 1-6. Przykładowo jeśli kasuję w czasie jazdy to słupki przesuwają się o jeden w lewo. Puste miejsce na odczyt po 1 km się zapełnia. Proste. Okazuje się jednak, że po ponownym włączeniu zapłonu trzy najstarsze archiwalne wyniki się nieco uśredniają. Np znika słupek wyraźnie niższy. Wszystkie trzy mają mniej więcej podobną wysokość. Pytanie – błąd softu czy może pod 6 jest jakaś większa średnia i stąd taka zmiana? Help 
Dołączam foty. Po wyłączeniu/włączeniu silnika w historii średniego spalania zostaly bez zmian tylko pozycje 1 (mimo iż średnia wzrosła) i 4. 5 i 6 natomiast zamieniły się z 2 i 3. Ktoś ma pomysł?
Dołączam foty. Po wyłączeniu/włączeniu silnika w historii średniego spalania zostaly bez zmian tylko pozycje 1 (mimo iż średnia wzrosła) i 4. 5 i 6 natomiast zamieniły się z 2 i 3. Ktoś ma pomysł?
Czegoś takiego jak wyżej nie doświadczyłem natomiast miałem inny numer ze wskazaniami spalania, ale to było jednorazowo i wtedy kiedy system się jeszcze nie załadował a ja już trzymałem wciśnięty przycisk do kasowania spalania.
Przy okazji przypadkowo odkryłem skrót do wyświetlenia statystyki obciążenia systemu multimedialnego: "wstecz"+"nutka"+"mute" przez 5 sekund.
Przy okazji przypadkowo odkryłem skrót do wyświetlenia statystyki obciążenia systemu multimedialnego: "wstecz"+"nutka"+"mute" przez 5 sekund.
Muszisz wlaczyc odpowiednia opcje na tablecie (by polaczyc zresetowaniem Trip A), badz wykonac reset z tableta.
Pierwsza opcja nie zadzialala u mnie za pierwszym razem ale nastepne resety trip A juz dzialaja. Nie zrobilem jeszcze tylu pelnych bakow by zapelnic dolny rzadek wiec nie moge powiedziec nic o tym "usrednianiu"
Pierwsza opcja nie zadzialala u mnie za pierwszym razem ale nastepne resety trip A juz dzialaja. Nie zrobilem jeszcze tylu pelnych bakow by zapelnic dolny rzadek wiec nie moge powiedziec nic o tym "usrednianiu"