Mazda3 BM – Nawigacja: mapy, aktualizacje, problemy
Marianek dzięki. Wszystko poszło sprawnie. Nawet zrobiłem kopię karty. Aktualizować nie trzeba było – rzeczywiście w maju na przeglądzie aktualizowali.
Wysłane z mojego Letv X501 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Letv X501 przy użyciu Tapatalka
as1as napisał(a):Aktualizować nie trzeba było – rzeczywiście w maju na przeglądzie aktualizowali.
Jesteś pewien? Mazda nie wypuściła nowej aktualizacji... Ostatnia była na wiosnę 2015 r. (jak się nie mylę)
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Wojtek napisał(a):Ostatnia była na wiosnę 2015 r. (jak się nie mylę)
Mylisz się, bo była w listopadzie 2015r., ale z utęsknieniem czekamy na najnowszą, która już być powinna
child napisał(a):Poza granicami naszego kraju sieć dróg nie zmienia się tak dynamicznie jak u nas...
Trzeba to podać do złotych myśli...

Arkana , Captur , Mii
Belgia,Holandia, Niemcy nie ma problemu. Francja również. Ale lubi po małych regionalnych drogach jeździć. Drogi na zachodzie tez się zmieniają widać po aktualizacjach.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Sugeruje ustawić w nawigacji zeby prowadziło drogami "tryb łatwy". Wtedy navi prowadzi głównymi trasami, nie robi skrótów jakimis drogami asfaltowymi przez pole itp. Co kto lubi ale ja jak nie mialem włączonej tej opcji to zdarzało mi się wjechać w jakieś badziewie. Na trybie łatwym w nawigacji nie ma najmniejszych problemów i świetnie prowadzi przez Francję, Niemcy, Szwajcarię, Austrię, Lichtenstein, Włochy, Czechy. Nie wiem jak w innych krajach ale podejrzewam ze podobnie
pmaniek89 napisał(a):Sugeruje ustawić w nawigacji zeby prowadziło drogami "tryb łatwy". Wtedy navi prowadzi głównymi trasami, nie robi skrótów jakimis drogami asfaltowymi przez pole itp.
I tu w pełni popieram, "tryb łatwy" w zasadzie pokrywa się z google, nie prowadzi głupio przez miasta i nie robi głupich niespodzianek. "Szybki" to była masakra jakaś. Sprawdzone w UK. Jeździłem również jakiś czas z opcją live traffic i też całkiem sprawnie to sobie radziło. Szkoda, że abonament to jakaś kpina i jeszcze trzeba łączyć przez komórkę.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Witam
Jest aktualizacja programu MazdaToolbox , a map nowych dalej nie ma
PS
Po aktualizacji zniknęły poprzednie kopie karty.
Pozdrawiam
Jest aktualizacja programu MazdaToolbox , a map nowych dalej nie ma
PS
Po aktualizacji zniknęły poprzednie kopie karty.
Pozdrawiam
Witam Wszystkich,
W ostatnich dwóch tygodniach przejechałem z nawigacją Mazdy Polskę w północy na południe i z powrotem. Nawigacja radziła sobie bardzo dobrze poza nieaktualną informacją o fotoradarach (często ostrzega o nieistniejących, ale te prawdziwe raczej wszystkie też były na mapie). Co mnie najbardziej zaskoczyło to pojawienie się w drodze powrotnej autostradowej obwodnicy Łodzi, która została otwarta tydzień temu. Nie mam pojęcia w jaki sposób się to stało, gdyż mapy nie aktualizowałem w międzyczasie. Można pomyśleć, że była zaprogramowana na pojawienie się zgodnie z planowanym terminem oddania, ale stało się to niemal dwa miesiące przed czasem. Czy ktoś ma jakiś pomysł skąd navi się dowiedziała o tym fragmencie A1?
W ostatnich dwóch tygodniach przejechałem z nawigacją Mazdy Polskę w północy na południe i z powrotem. Nawigacja radziła sobie bardzo dobrze poza nieaktualną informacją o fotoradarach (często ostrzega o nieistniejących, ale te prawdziwe raczej wszystkie też były na mapie). Co mnie najbardziej zaskoczyło to pojawienie się w drodze powrotnej autostradowej obwodnicy Łodzi, która została otwarta tydzień temu. Nie mam pojęcia w jaki sposób się to stało, gdyż mapy nie aktualizowałem w międzyczasie. Można pomyśleć, że była zaprogramowana na pojawienie się zgodnie z planowanym terminem oddania, ale stało się to niemal dwa miesiące przed czasem. Czy ktoś ma jakiś pomysł skąd navi się dowiedziała o tym fragmencie A1?
kulczas napisał(a):Czy ktoś ma jakiś pomysł skąd navi się dowiedziała o tym fragmencie A1?
Niektóre drogi te "w budowie" były dodane do map... jako istniejące...
Arkana , Captur , Mii
Północno zachodnia Francja, Here online punkty POI znalezione wszystkie, najbliższy 16 km, nawi Mazdy kierowała mnie do oddalonego o 112-118 km.
Punkt którego szukaliśmy był otwarty od 5 lat, wiec tu słabo niestety. Pocieszenie że TomTom też tego nie widział.
Punkt którego szukaliśmy był otwarty od 5 lat, wiec tu słabo niestety. Pocieszenie że TomTom też tego nie widział.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Witam
Zadałem podobne pytanie do Mazda PL w czerwcu , odpowiedź zamieściłem tu : viewforum.php?f=519 w wątku pt. : MZD Connect – opinie i ewentualne problemy z nawigacją .
Pozdrawiam
Zadałem podobne pytanie do Mazda PL w czerwcu , odpowiedź zamieściłem tu : viewforum.php?f=519 w wątku pt. : MZD Connect – opinie i ewentualne problemy z nawigacją .
Pozdrawiam
Witam wszystkich użytkowników
Kupiłam niedawno M3, z 2015r,(moja pierwsza Mazda) posiadam funkcje nawigacji ale poprzedni właściciel jej nie wykupił, wiec pytanie, ile kosztuje mapa do M3?
Wydawało mi sie ze MZD connect posiada panel dotykowy, jednak u mnie nie ma reakcji na dotyk, czy tez trzeba dokupić jakis soft?
Pozdrawiam
Magda
Kupiłam niedawno M3, z 2015r,(moja pierwsza Mazda) posiadam funkcje nawigacji ale poprzedni właściciel jej nie wykupił, wiec pytanie, ile kosztuje mapa do M3?
Wydawało mi sie ze MZD connect posiada panel dotykowy, jednak u mnie nie ma reakcji na dotyk, czy tez trzeba dokupić jakis soft?
Pozdrawiam
Magda
-
magdagdansk