Mazda3 BM – Nawigacja: mapy, aktualizacje, problemy
Witam,
W kwietniu br. kupiłem Mazdę 3 z nawigacją, niestety na skutek wypadku uległ kasacji (niestety...). Zachowałem przed sprzedażą wraku kartę SD z nawigacji. Teraz oczekuje na nową Mazdę, ale powiedziano mi w salonie że poprzednia karta została przypisana do wcześniejszego nadwozia. Czy to prawda? Czy istnieje jakiś sposób żeby ew. odblokować/przypisać kartę do nowego nadwozia? Bardzo proszę Was o pomoc, wydatek kolejny raz 2100 zł jest straszny
W kwietniu br. kupiłem Mazdę 3 z nawigacją, niestety na skutek wypadku uległ kasacji (niestety...). Zachowałem przed sprzedażą wraku kartę SD z nawigacji. Teraz oczekuje na nową Mazdę, ale powiedziano mi w salonie że poprzednia karta została przypisana do wcześniejszego nadwozia. Czy to prawda? Czy istnieje jakiś sposób żeby ew. odblokować/przypisać kartę do nowego nadwozia? Bardzo proszę Was o pomoc, wydatek kolejny raz 2100 zł jest straszny
-
miziu
Dzięki za odpowiedź, smutne
i nie ma opcji żeby jeszcze jakoś wykorzystać tą poprzednią kartę? odblokować/zmodyfikować coś?
-
miziu
Dzisiaj u mnie w poczcie taka informacja:
Szanowny Panie,
W nawiązaniu do przesłanej przez Pana wiadomości do Mazda Motor Europe (poniżej) zgodnie z procedurą przekierowanej do naszej firmy jako lokalnego przedstawiciela Producenta samochodów marki Mazda pragniemy potwierdzić informacje przesłane Panu e-mailem w dniu 9 lipca 2015r.
Potwierdzamy, że termin aktualizacji map umieszczony na stronie internetowej dostawcy map, drugi kwartał 2014 roku, jest to czas zbierania danych do aktualizacji mapy bazowej.
Informacja jest nieaktualna i wprowadza w błąd. Problem nieprecyzyjnych informacji zamieszczanych na stronie internetowej obsługiwanej przez dostawcę map został przez nas ponownie zgłoszony do producenta.
Aktualizacja map nawigacji następuje przez dostawcę systemów nawigacji dwa razy w roku: w połowie i pod koniec roku.
Przepraszamy Pana za wszelkie niedogodności jakie Pana spotkały w związku z zaistniałą sytuacją. Jeszcze raz dziękujemy za przesłanie wiadomości. W przypadku dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu.
/Podpis i stanowisko/
Wg mnie to takie "masło maślane" , a przecież mnie jako odbiorcy ostatecznego, takie szczegóły nie powinny interesować
Szanowny Panie,
W nawiązaniu do przesłanej przez Pana wiadomości do Mazda Motor Europe (poniżej) zgodnie z procedurą przekierowanej do naszej firmy jako lokalnego przedstawiciela Producenta samochodów marki Mazda pragniemy potwierdzić informacje przesłane Panu e-mailem w dniu 9 lipca 2015r.
Potwierdzamy, że termin aktualizacji map umieszczony na stronie internetowej dostawcy map, drugi kwartał 2014 roku, jest to czas zbierania danych do aktualizacji mapy bazowej.
Informacja jest nieaktualna i wprowadza w błąd. Problem nieprecyzyjnych informacji zamieszczanych na stronie internetowej obsługiwanej przez dostawcę map został przez nas ponownie zgłoszony do producenta.
Aktualizacja map nawigacji następuje przez dostawcę systemów nawigacji dwa razy w roku: w połowie i pod koniec roku.
Przepraszamy Pana za wszelkie niedogodności jakie Pana spotkały w związku z zaistniałą sytuacją. Jeszcze raz dziękujemy za przesłanie wiadomości. W przypadku dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu.
/Podpis i stanowisko/
Wg mnie to takie "masło maślane" , a przecież mnie jako odbiorcy ostatecznego, takie szczegóły nie powinny interesować
Ale nadal nic się nie dzieje by te wspomniane aktualizacje były oferowane zgodnie z umową kupna auta...
Co klienta obchodzi ich wewnętrzna współpraca... Mapy się już kilka razy zdążyły zmienić...
Może się mylę i już jest dostępna nowa aktualizacja map?
Co klienta obchodzi ich wewnętrzna współpraca... Mapy się już kilka razy zdążyły zmienić...
Może się mylę i już jest dostępna nowa aktualizacja map?
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
czarmi napisał(a):Niestety jeszcze nie![]()
Tak myślałem...
I jak mi sie zdaje, to nie jest to problem dostawcy, bo na jego stronie (NNG) pojawiają się aktualizacje dla innych urządzeń tego samego producenta map HERE...
Mazda jak zwykle robi swoje...

Może uda się niedługo wprowadzić screen mirroring... tylko co z użytkownikami, którzy zapłacili za oryginalną navi?
Arkana , Renault , Mii
Wojtek napisał(a):tylko co z użytkownikami, którzy zapłacili za oryginalną navi
Użytkownicy którzy zapłacili za oryginalną navi cieszą się komendami nawigacji na headup display:) Jeszcze jakby prezentowna była tam dozwolona prędkość to było by super.
Wojtek napisał(a):tylko co z użytkownikami, którzy zapłacili za oryginalną navi?
Dobre pytanie. Sama w sobie nawigacja jest OK. Jedynie te opóźnione aktualizacje map. Nie wiem zupełnie z czego to wynika

Gdybym naruszył zasady forum, to proszę usunąć post, bo nie mam zamiaru tu nic reklamować
.
Potwierdzam tylko, że mapa ze źródła
http://allegro.pl/mapa-mazda-navteq-eur ... 48209.html działa bez problemów.
Potwierdzam tylko, że mapa ze źródła

Opiszcie proszę, czy u Was działa opcja "Informacje o cenie paliwa". U mnie brak danych, natomiast Info o pogodzie i natężeniu ruchu działa poprawnie.
U mnie te informacje nigdy nie działały. Napisz proszę, kiedy aktywowałeś nawigację (czy włączony jest jeszcze w promocji pakiet usług dodatkowych) i którą masz wersję systemu.