Android Auto – wersja nieoficjalna
Wifi w wersji USA jest standardowo wyłączone, wgranie dowolnej wersji EU włącza jego funkcjonowanie. W pierwszych modelach jego obsługa była popsuta (problem sprzętowy z ekranowaniem), jednak w Twoim przypadku wszystko powinno działać jak należy (2016). No chyba, że w USA nadal montowali uszkodzone moduły, bo i tak nie było wifi, więc bez różnicy. Jeśliak nie działało w v56 EU, nie miało prawa działać również w v59 EU.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Np. do tzw. usług podłączonych, kto ma subskrypcje?
http://infotainment.mazdahandsfree.com/ ... uage=pl-EU
mam USDM – wifi działa po odblokowaniu, z BT czasami mam problem – ale to wynika z faktu że za każdym razem ok. 1500 kontaktów próbuje zsynchronizować i po części mój tel też daje w d**e. Na żony mimix2 – 0 problemów, ale ona ma dużo mniej kontaktówandrep napisał(a):To znaczy że też masz samochód z USA?, bo podobno tam jest problem?
odnośnie łączenia AA po wifi to niestety mój PH-1 przpisuje jakieś dziwne IP do theteringu i AA nie widzi serwera, na mimix2 śmiga bez problemu po wifi (przynajmniej AA1.09 – ostatnio nie sprawdzałem)
- Od: 19 maja 2009, 19:05
- Auto: RX-8 USDM '04,
Fiat 500e '16,
Tesla 3H '23
Dostałem wiadomość moje CMU udało się postawić
Wgrane 59.00.545. Rozmawiałem z gościem i ma możliwość ściągnąć z UK moduł USB za 250zł. Podobno nie trzeba wymieniać przewodów. Kilka razy już montował w Mazdach nowy moduł. Chyba się zdecyduję.
Mogę zakupić mało używany jeszcze z folią modem router WIFI Huawei e5785lh-22c za ok 150zł sądzę, że to okazja.

Mogę zakupić mało używany jeszcze z folią modem router WIFI Huawei e5785lh-22c za ok 150zł sądzę, że to okazja.

- Od: 7 lut 2019, 09:00
- Auto: Mazda CX-5 2016, 2,5 automat, 4x4, USA
andrep napisał(a):Np. do tzw. usług podłączonych, kto ma subskrypcje?![]()

Dopisano 4 Mar 2019, 12:49:
vps1 napisał(a):Dostałem wiadomość moje CMU udało się postawićWgrane 59.00.545. Rozmawiałem z gościem i ma możliwość ściągnąć z UK moduł USB za 250zł. Podobno nie trzeba wymieniać przewodów. Kilka razy już montował w Mazdach nowy moduł. Chyba się zdecyduję.
gratuluje odceglenia
bierz router nie zastanawiaj się, byle locka nie miał ale jak świeży to nie powinien;)
Zainstalowałem.
Brak wskazówek głosowych w nawigacjach. Chyba, że coś nie potrafię włączyć (wyciszenie wyłączone w ustawieniach).
Waze to na chwilę obecną dla mnie jakaś tragedia. Przejechałem pół Krakowa, a on pokazuje że jestem w punkcie początkowym i stamtąd chce zacząć nawigowanie, po czym zachowuje się tak jakby GPS nie mógł załapać. W tym czasie z google maps nie ma problemów w kwestii nawigacji.
Brak wskazówek głosowych w nawigacjach. Chyba, że coś nie potrafię włączyć (wyciszenie wyłączone w ustawieniach).
Waze to na chwilę obecną dla mnie jakaś tragedia. Przejechałem pół Krakowa, a on pokazuje że jestem w punkcie początkowym i stamtąd chce zacząć nawigowanie, po czym zachowuje się tak jakby GPS nie mógł załapać. W tym czasie z google maps nie ma problemów w kwestii nawigacji.
Najlepiej byłoby zrobić spota
i porównać z moimi ustawieniami AA , debugowanie USB w tel. włączone?, jeszcze kabel bym inny spróbował...
Właśnie się cofnąłem kilka postów wcześniej i chyba mam ten sam problem co reszta odnośnie głosu, bo nie działa przy radiu Mazdy. Jutro zobaczę jak sprawa ze Spotify. AA w telefonie mam jakąś wcześniejszą wersje zainstalowana z drugiej połowy zeszłego roku.
Ze spotify działają wskazówki navi.
Ale co zauwazyłem, gdyby nie odblokowany dotyk to:
– nie da sie w trakcie nawigacji w google maps , pokrętłe mwejśc na pole "wyśrodkuj",
– w Spotify nie da rady wejść w górny lewy róg aby wejśc do menu i wybrać np bibliotekę.
Co do Spotify to chcąc włączyć często wyświetla się czarny ekran z informacją "wygląda na to, ze spotify w tym momencie nie dziłą" czy coś w ten deseń.
Waze dalej
.
Ogólnie jakbym miał za to tysiąca wywalić to bym się nieźle wkurzył. No chyba, że w oryginale nie ma takich problemów.
Spróbuje dziś jeszcze ściągnąc aktualniejsza wersję na telefon i zobaczę wtedy.
Aha, jeszce jedno.
Jak włączyć Mazdowskie radio po wyłączeniuu Spotify, nie wychodząc z Android Auto? Samo się nie przełącza.
Ale co zauwazyłem, gdyby nie odblokowany dotyk to:
– nie da sie w trakcie nawigacji w google maps , pokrętłe mwejśc na pole "wyśrodkuj",
– w Spotify nie da rady wejść w górny lewy róg aby wejśc do menu i wybrać np bibliotekę.
Co do Spotify to chcąc włączyć często wyświetla się czarny ekran z informacją "wygląda na to, ze spotify w tym momencie nie dziłą" czy coś w ten deseń.
Waze dalej

Ogólnie jakbym miał za to tysiąca wywalić to bym się nieźle wkurzył. No chyba, że w oryginale nie ma takich problemów.
Spróbuje dziś jeszcze ściągnąc aktualniejsza wersję na telefon i zobaczę wtedy.
Aha, jeszce jedno.
Jak włączyć Mazdowskie radio po wyłączeniuu Spotify, nie wychodząc z Android Auto? Samo się nie przełącza.
wojtix – jak włączam waze to z automatu przestawia mi źródło na telefon.
jak wyłącze spotify to po chwili samo włącza radio, choć sprawdze dzisiaj jeszcze jedno – chyba będąc w AA przyciskiem ulubione ostatnio mi przełączało pomiędzy radiem a spotify
jak wyłącze spotify to po chwili samo włącza radio, choć sprawdze dzisiaj jeszcze jedno – chyba będąc w AA przyciskiem ulubione ostatnio mi przełączało pomiędzy radiem a spotify
- Od: 19 maja 2009, 19:05
- Auto: RX-8 USDM '04,
Fiat 500e '16,
Tesla 3H '23
Raptor77 napisał(a):ojtix – jak włączam waze to z automatu przestawia mi źródło na telefon.
nie rozumiem od czego piszesz.
Spotify wyłączasz całkowice czy wystarczy, że zapauzujesz i się zmienia na radio?
Wróciłem do AA 1.10+ , wersja na telefon najnowsza, teraz jest OK . Tak jak to miałem wcześniej.
Dobrze, że można przeinstalować do wersji starszej. Tak jak pisałem wcześniej, u mnie kolidowało radio mazdy z nawigacją googla
Dobrze, że można przeinstalować do wersji starszej. Tak jak pisałem wcześniej, u mnie kolidowało radio mazdy z nawigacją googla