Mazda3 BM – oprogramowanie MZD Connect
Ja za dwa tygodnie jadę na przegląd to poproszę o wgranie bo mam jeszcze 29
Tą wersje oprogramowania mam od momentu odbioru auta.
Podczas odbioru nie rozmawialiśmy o dodatkowych funkcjach czy aktualizacjach softu.
Podczas odbioru nie rozmawialiśmy o dodatkowych funkcjach czy aktualizacjach softu.
-
lukaszjakubowski
To jest dodawane od końca stycznia jest to dostępne w każdej nowej, czy my to dostaniemy z aktualizacja się okaże
.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
kuman1987r napisał(a):Ja za dwa tygodnie jadę na przegląd to poproszę o wgranie bo mam jeszcze 29
Nie ma możliwości zaktualizowania wersji 29 bezpośrednio do wersji 51. Wcześniej będziesz musiał zainstalować wersje 31 lub 33.
Jeśli obecna wersja infotainment zawiera błędy, które uniemożliwiają lub utrudniają korzystanie z wbudowanych funkcjonalności, a nowa wersja eliminuje je (lub przynajmniej powinna) to TAK. Przynajmniej na czas obowiązywania gwarancji.
Żeby jeszcze gdzieś kurde była oficjalna informacja co w każdej wersji jest nowego/poprawionego i gdzie/dla kogo jest już dostępna, to się człowiek musi domyślać i dopominać jej wgrania...
czarmi napisał(a):flazx – na jakiej podstawie tak sądzisz
Na podstawie swoich wcześniejszych problemów ze poprzednimi wersjami i aktualizowaniem ich do najnowszej wersji w ASO
Jako że kolejne wersje usuwają mniej lub bardziej poważne defekty, nie wyobrażam sobie aby usługa wgrania nowszej wersji była płatna.
flazx napisał(a):nie wyobrażam sobie aby usługa wgrania nowszej wersji była płatna.
Właśnie tak sądzę, i raczej nie powinno być to uzależnione od tego, czy obecna wersja zawiera jakiekolwiek błędy (dopóty, dopóki mamy gwarancję)
Dopisano 10 sie 2015, 13:29:
Gorles napisał(a):co daje ta nowa wersja? jakies nowe opcje? cokolwiek?
Myślę, że tu raczej chodzi o większą stabilność samego systemu, a nie o jakieś nowe opcje, chociaż mogą one w aktualizacji zaistnieć
edi34 napisał(a):A czy aso ma obowiązek zaktualizować nam system do najnowszej wersji za darmo?
Zgłoś usterkę pod tytułem infotainment system się zawiesza i zasugeruj, że będziesz zadowolony z naprawy polegającej na aktualizacji softu.
Nie wiem jak traktować to będą Polskie ASO, aktualizacje jeśli będą dostępne będzie można robić podczas serwisu auta, nawet po gwarancji. Nie jest to roboczo chłonne gdyż auto robi to samoczynnie praktycznie bez kontroli pracownika. Wymaganie tylko co jakiś czas wciśniecie padłu hamulca żeby auto się nie wyłączyło i ewentualne podłączenie pod zewnętrzne zasilanie w celu uniknięcia nadmiernego rozładowania akumulatora. W tym czasie mechanik może dokonywać czynności serwisowych.
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Marianek napisał(a):Nie wiem jak traktować to będą Polskie ASO, aktualizacje jeśli będą dostępne będzie można robić podczas serwisu auta, nawet po gwarancji.
Myślę, że polskie ASO też tak właśnie będą postępować. Proponowałbym jedynie, aby im dyplomatycznie przypominać podczas przeglądu o aktualizacji systemu, gdyż różnie z tym może bywać.
Aktualizacja będzie jeszcze w tym tygodniu, jak ja zrobię u siebie dam wam znać jaki nr i co dała 
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Dzień dobry, cały czas mam z moją "madzią" różne problemy. Kłopoty z działaniem multimediów występowały zawsze. Wgrano mi tydzień temu system operacyjny 56.00.100,wersja bazy danych muzyki 00.005.000. Różnicę jaką zauważyłem to, że przy ulubionych stacjach radiowych jeśli jakąś włączymy,ekran nie przeskakuje na nią od razu – musimy ją zatwierdzić. Pozdrawiam