Android Auto – wersja nieoficjalna
Szczerze powiedziawszy nie mam potrzeby montażu takiego modułu. Używam tej nieoficjalnej, zadzwonić mogę przez wyszukiwanie głosowe, odebrać też da się kierownicą tylko trzeba najpierw kliknąć na domek, wtedy odblokowuje i śmiało można i pokrętłem i kierownicą. Jeśli chodzi o ładowanie to ja mam wrażenie, że mi ładuje. Na długich trasach nie ubywa mi specjalnie bateria. Więc tak naprawdę po co miałbym jechać do ASO i płacić takie pieniądze skoro zdecydowanie zaspokaja moje wymogi nieoficjalna apka?
Ja rozumiem was wszystkich ale z tego co się orientuje jak mam werjsie firmware 59 z hakiem to sobie mogę zapomnieć o korzystaniu za darmo z nieoficjalnej wersji. Dlatego cieszy mnie fakt oficjalnego wsparcia aczkolwiek narazie opinie są slabe. Podobno nie wyraźny ekran tylko kabel i wogole. Chyba że macie jakieś info jak zainstalować taka nieoficjalna wersje AA na wyższy firmware bez cięcia kabli USB i takich tam..
Propleja używam nieoficjalnej wersji i działa bez problemu po wifi ale wymaga to aktywacji serwera android auto który nonstop wisi w tle na telefonie. Miałem plan żeby aktywował się w momencie połączenia z BT auta ale na razie nie udało się a byłoby idealnie bez wyjmowania telefonu z kieszeni 
- Od: 19 maja 2009, 19:05
- Auto: RX-8 USDM '04,
Fiat 500e '16,
Tesla 3H '23
Czyli pobrałeś pak na USB w wersji bez ingerencji w system plus Android auto na telefonie w opcji udostępniania serwera i poprostu działa ? Wszędzie widzę info że jak wersja cmu 59.200 i więcej to nie da się nic zrobić.. z jakieś strony z plikami korzystałeś masz jakiś tutorial ? Dzięki za pomoc z góry 
Może źle to napisałem, w nieoficjalnej wersji AA jest opcja pracy po WiFi – uruchamiasz hotspota, parujesz auto z nim, potem AA na telefonie i włączasz serwer. Przesyła wszystko po wifi bez połaczenia kablowego.
Na szczęście dla mnie mam FW wcześniejsze niż v59
przy V59 trzeba dostać się do wtyczek CMU żeby wgrać skrypty –> https://mazdatweaks.com/serial/
Na szczęście dla mnie mam FW wcześniejsze niż v59
przy V59 trzeba dostać się do wtyczek CMU żeby wgrać skrypty –> https://mazdatweaks.com/serial/
Fiat 500e '16,
Tesla 3H '23
Dokładnie o to mi chodziło. Jeżeli masz starszy firmware to spoko mi się nie uśmiecha wgrywać coś w cmu na sztywno z jakis portów USB w miesięcznym samochodzie bo prawdopodobnie pozbędę się fajnej rzeczy jaką jest gwarancją hehe
ostatnim odblokowanym softem jest 59.00.449A
Witam
Myślę ze Panowie z Mazdy po to zablokowali w oprogramowaniu możliwość używania AA nieoficjalnej wersji, bo pracując nad teraz "słynnym" modułem USB z AA i CarPlay bali się że tego nikt nie kupi , od jakiegoś czasu próbowałem używać wersji nieoficjalnej (raz lepiej działała , raz gorzej), a dzisiaj na mini spocie
z kol. Raptor77 uświadomił mi co robię źle i jak używać AA zgodnie ze "sztuką" i działa całkiem dobrze, a częste poprawki-aktualizacje na pewno wyeliminują wszelkie problemy.Powiem tak wczoraj byłem zasięgnąć języka w ASO Aandora Kraków i gdyby nie to że w Poniedziałek zaczynam urlop to może bym zamówił montaż?
, ale dzisiaj to bym sobie w brodę pluł
(może kiedyś zmienię zdanie?)
Zadałem pytanie czy mając ten moduł skąd mam wgrać oprogramowanie na telefon jeśli w sklepie play nie ma ,odpowiedź była ciekawa i szczera
Tak naprawdę to po zamontowaniu modułu dalej mamy AA nieoficjalny
Tak jak pisał też wcześniej kol pawelcal , nie ma na razie sensu montować tego modułu , chyba że się ma nowsze oprogramowanie to nie ma innej rady...trza bulić
Jeszcze raz dzięki Raptor77 za poświęcony czas i miłą dyskusję
Pozdrawiam Wszystkich
Myślę ze Panowie z Mazdy po to zablokowali w oprogramowaniu możliwość używania AA nieoficjalnej wersji, bo pracując nad teraz "słynnym" modułem USB z AA i CarPlay bali się że tego nikt nie kupi , od jakiegoś czasu próbowałem używać wersji nieoficjalnej (raz lepiej działała , raz gorzej), a dzisiaj na mini spocie

Zadałem pytanie czy mając ten moduł skąd mam wgrać oprogramowanie na telefon jeśli w sklepie play nie ma ,odpowiedź była ciekawa i szczera
Jeszcze raz dzięki Raptor77 za poświęcony czas i miłą dyskusję
Pozdrawiam Wszystkich
Pozwolę sobie zadać pytanie w tym wątku.
Kiedyś już tutaj wspominałem, że AA wersja nieoficjalna stał się u mnie niestabilny.
Wszystko wskazuje na to, że gniazdo złącz USB sd card aux jest popsute ( coraz częściej gniazda usb są nieaktywne)
Czy ciężko to coś rozebrać i samemu ewentualnie wymienić ? Wymienić to pewnie nie problem wtyczka jakaś i podpięcie... Chodzi o demontaż.
Jakieś wskazówki, link... tutorial.
Kiedyś już tutaj wspominałem, że AA wersja nieoficjalna stał się u mnie niestabilny.
Wszystko wskazuje na to, że gniazdo złącz USB sd card aux jest popsute ( coraz częściej gniazda usb są nieaktywne)
Czy ciężko to coś rozebrać i samemu ewentualnie wymienić ? Wymienić to pewnie nie problem wtyczka jakaś i podpięcie... Chodzi o demontaż.
Jakieś wskazówki, link... tutorial.
W wątku o AA "oficjalnym" kol. serintakma już wklejał link jak zamontować moduł USB , i zdemontować plastiki
https://mega.nz/#F!3A0DkA4R!pREP1DJkn0HBqVUolHUbXA
https://mega.nz/#F!3A0DkA4R!pREP1DJkn0HBqVUolHUbXA
Jestem już po gwarancji , ale gdy ją miałem to powiedziałem , że jestem zadowolony z obecnej wersji i nie chcę mieć problemów z nową , o której naczytałem się negatywnych opinii ...
Nikt mnie o nic więcej nie pytał
Jak będzie u Ciebie ... nie wiem ..?
Nikt mnie o nic więcej nie pytał
Jak masz czarny ekran – wysuń kartę sd od navi i odepnij wszystko od USB oprócz telefonu – u mnie pierwszy raz po restarcie działało a potem czarny ekran. Jak wypialem pełna USB nie ma już tego problemu
Fiat 500e '16,
Tesla 3H '23
Wszystko wypięte. Ekran normalny.
Próbuje łączyć i nie może. Samo ładowanie lub nic...
Z tego co czytam w sieci , to Android 8.0 często powoduje problem przy połączeniu z AA.
Prawdopodobnie dopiero Android 8.1 powinien wyeliminować "zakłócenia".
Pozostaje cierpliwie czekać , oby pomogło... Już głupieje co u mnie jest nie tak ?
Próbuje łączyć i nie może. Samo ładowanie lub nic...
Z tego co czytam w sieci , to Android 8.0 często powoduje problem przy połączeniu z AA.
Prawdopodobnie dopiero Android 8.1 powinien wyeliminować "zakłócenia".
Pozostaje cierpliwie czekać , oby pomogło... Już głupieje co u mnie jest nie tak ?
Ja teraz zrobiłem trasę 2x po ok 700 km i cały czas AA (nieoficjalny) podłączony , ani raz się nie zawiesił , radio internetowe cały czas działało – no może raz czy dwa zakłócenia internetu na odcinku ok 1-2km. Obsługa ekranu za pomocą "gałki" i dotyku bez problemu , wybieranie głosowe za pomocą guzika z kierownicy też działa
.Podłączenie tel. za pomocą kabla (po wifi) coś mi nie wychodzi ,ale nie miałem czasu na dłuższe próby
.Tel nie najnowszy android 5.1, AA w tel. 3.5.5830
PS
w USB tylko tel. ,karta navi Mazda wyjęta.
Pozdrawiam
PS
w USB tylko tel. ,karta navi Mazda wyjęta.
Pozdrawiam