Dodatkowe aplikacje dla Systemu Mazdy -wątek ogólny
Problem z nie łączeniem się z hotspotem to sprawa dla serwisu. Moja M3 łączy się bez najmniejszego problemu. Sprawdziłem to w salonie zanim pokwitowałem odbiór samochodu. Natomiast mój znajomy kupił swoją M3 wcześniej i u niego wifi po prostu nie działało. Niby widziało sieci "raz na czas". Niby się łączyło z niektórymi telefonami. Ale generalnie nie działało. Pomogła dopiero wymiana modułu wifi w serwisie.
- Od: 23 paź 2015, 22:12
- Auto: Mazda 3, Skyenergy, 2015, 120 km, manual, xenony + navi
lukasz-skalski napisał(a):Z dużym opóźnieniem wersja v0.2 jest gotowa do pobraniaMam jednocześnie nadzieję, że nadchodzący długi urlop znacznie przyspieszy wydanie 0.3
![]()
http://www.lukasz-skalski.com/portfolio ... ia-player/
Będę wdzięczny za mały 'feedback' o wersji 0.2.
Pozdrawiam,
Łukasz Skalski
lukasz.skalski@op.pl
http://www.lukasz-skalski.com
Sorry za offtop, ale... ile Ty znasz języków? Widzę linki do zagranicznych forów i albo ufasz google translatorowi albo masz tłumaczy albo ... jesteś geniuszem lingwistycznym
creet napisał(a):Biorąc pod uwagę języki programowania, to stawiam że pewnie co najmniej 15;)
sam jestem programistą i łącznie znam może 7 co i tak wypada blado przy naszym koledze
Przestańcie tak słodzić bo kolega popadnie w samouwielbienie i nie doczekamy się screen mirroringu:)
-
maryousz
Nie wiem czy zauważyliście, ale jest już do pobrania nowa wersja. 0.2.1
Ja jeszcze przez dwa miesiące jestem wyłącznie "obserwującym" więc nie napisze jak się sprawuje – liczę na Was
Ja jeszcze przez dwa miesiące jestem wyłącznie "obserwującym" więc nie napisze jak się sprawuje – liczę na Was
- Od: 9 lis 2015, 21:29
- Auto: Mazda3 BM Enso 120KM MT; 2016r. HB Soul Red
Może to niewiele, ale jak będzie mirroring to tego samego dnia wpłacam mu 100 zł. z opoznieniem mirroringu max 1 sek;p
Ostatnio edytowano 27 sty 2016, 02:40 przez starcraft, łącznie edytowano 2 razy
Scorsese napisał(a):Jakaś długa cisza w tym wątku, niepokojące...
Jestem i żyję (i nawet przeglądałem mazdaspeed.pl) dość regularnie
ozii napisał(a): Sorry za offtop, ale... ile Ty znasz języków? Widzę linki do zagranicznych forów i albo ufasz google translatorowi albo masz tłumaczy albo ... jesteś geniuszem lingwistycznym
Dużo maili zaczynało się od czegoś w stylu "[...] znalazłem Twoją aplikację na forum xxx [...]" – tak więc zebrałem taką listę, gdzie można podyskutować w rodzimych językach – z tego co obserwują ludzie często się wymieniają filmikami, zdjęciami, itp. więc mam nadzieję, że to sie przydaje
creet napisał(a):Biorąc pod uwagę języki programowania, to stawiam że pewnie co najmniej 15;)
oj tam oj tam
maryousz napisał(a):Przestańcie tak słodzić bo kolega popadnie w samouwielbienie i nie doczekamy się screen mirroringu:)
Kurcze tak fajnie się to czytało...

MMazda napisał(a):Wersja softu 33.000.500
Filmiki 1080p
Jest problem a mianowicie apka Mega, ale po 3 włączeniu teledysku leci tylko dźwięk bez obrazu..co jest grane?
Odpowiedziałem mailowo – problem dotyczy ponownie problemów z zarządzenim pamięcią – więcej szczegółów poniżej.
kyo napisał(a):Nie wiem czy zauważyliście, ale jest już do pobrania nowa wersja. 0.2.1
Nie zdążyłem nawet Was 'osobiście' poinformować
Oprócz tego że jest czymś co "spędza mi sen z powiek"

W temacie 'Screen Mirroring' wciąż walczę i testuję. W wersji 0.3 mam nadzieję pojawi się jakas kulawa wersja 'proof-of-concept'
Pozdrawiam,
Łukasz Skalski
lukasz.skalski@op.pl
www.lukasz-skalski.com
Po wymianie modułu w serwisie wifi zaczęło działać i mogłem zobaczyć co i jak. Aplikacja działa, ale nie ma dźwięku. Nie pomaga zatrzymanie podczas odtwarzania CD czy USB. Jakieś pomysły?
-
emsi
Widze ze sa nowe filmik z wersji 0.3
mirror oraz usb TV
powiem jedno niezła robota
widac ze rozbroiłes system multimedialny dobre posuniecie bo latanie do auta za kazdym razem bywa meczące
mirror oraz usb TV
powiem jedno niezła robota
widac ze rozbroiłes system multimedialny dobre posuniecie bo latanie do auta za kazdym razem bywa meczące
emsi napisał(a):Po wymianie modułu w serwisie wifi zaczęło działać i mogłem zobaczyć co i jak. Aplikacja działa, ale nie ma dźwięku. Nie pomaga zatrzymanie podczas odtwarzania CD czy USB. Jakieś pomysły?
Jakiej wersji Mazda Media Playera używasz? Problem z dźwiękiem może wskazywać na dwie przyczny, tak więc będę wdzięczny jeżeli przetestujesz aplikację z poniższym samplem (powinno działać zarówno video jak i audio):
https://drive.google.com/uc?export=down ... 0VFUTFVWXc
kuman1987r napisał(a):Widze ze sa nowe filmik z wersji 0.3
mirror oraz usb TV
powiem jedno niezła robota![]()
Zgadza się, przed godzinką nagrałem i opublikowałem dwa filmki tego co szykuje się w wersji 0.3.0.
Druga z opcji to możliwość oglądania streamów online. Na załączonym filmie jest przykład telewizji online, jednak osobiście chciałbym tę opcję wykorzystać do podglądania monitoringu i tego co dzieje się w domu
Podsumowując – obydwie z powyżej przedstawionych opcji będę dostępne w Mazda Media Player v0.3.0, którą wypuszczę gdzieś w okolicach końca stycznia – oczywiście wszystko działa zgodnie z filozofią aplikacji, czyli bez wprowadzania zmian w systemie.
Co do modułu, to w ostatnim tygodniu zakupiłem dodatkową jednostkę na Allego z jakiegoś rozbitka – teraz mogę developować bez spędzania każdego wieczora w zimnym i ciemnym garażu
starcraft napisał(a):lukasz-skalski
widzę że się na to 100 zł połasiłeś i robota ruszyła![]()
Nie moge się doczekać jak to zadziała (automapa z komórki)
@starcraft wiesz jak podejść człowieka – gdyby nie ta Twoja obiecana 'stówka' to cały projekt i trzy miesiące pracy już dawno ległoby w gruzach
Jakiej wersji Mazda Media Playera używasz? Problem z dźwiękiem może wskazywać na dwie przyczny, tak więc będę wdzięczny jeżeli przetestujesz aplikację z poniższym samplem (powinno działać zarówno video jak i audio):
https://drive.google.com/uc?export=down ... 0VFUTFVWXc
Sprawdzałem wersje v0.2 i v0.2.1 i na moich przykładowych plikach nie działało; Na podesłanym samplu jest ok więc pewnie chodzi tutaj o odpowiednie kodowanie dzwięku.
-
emsi
Ja mam telefon LG i w telefonie jest opcja Udostępniania a mianowicie coś takiego: Mirrorlink (Udostępnji obraz i dzwięk z telefonu do użytku w samochodzie) ale coś nie wiem jak to działa... gdy się połącze to w tel wyskakuje brak aplikacji
Ponieważ samochód musi być wyposażony w aplikację mirrorlink.
U nas nie zadziała.
Poza tym ten mirror link ma ten problem, że działają tylko wybrane aplikacje z telefonu. Zazwyczaj jakieś dedykowane. Google maps nie zadziała. Funkcjonują tylko te które można obsłużyć z przycisków w aucie.
W VW jest tak, że gdy ruszysz samochodem niektóre aplikacje się wygaszają.
U nas nie zadziała.
Poza tym ten mirror link ma ten problem, że działają tylko wybrane aplikacje z telefonu. Zazwyczaj jakieś dedykowane. Google maps nie zadziała. Funkcjonują tylko te które można obsłużyć z przycisków w aucie.
W VW jest tak, że gdy ruszysz samochodem niektóre aplikacje się wygaszają.
-
lukaszjakubowski