Chyba tak, ale nie umiem odpowiedzieć, bo ja właśnie takiej opcji nie mam...
Chodzi o tą małą grafikę samochodzika z wizualizacją sensorów w prawym górnym rogu przy obrazie z kamery cofania.
Dodatkowe funkcje w MZD connect
Wg mnie nie ma możliwości włączenia "wizualizacji" w SkyEnergy. Tam są inne czujniki i brak modułu sterującego. Jak masz Forscan wyślij zrzut ekranu wszystkich modułów jakie są znajdowane podczas połączenia z pojazdem. Można porównać z autem, które ma wizualizację i wszystko będzie wiadomo
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Nie mam – ale wątek ostatnio mnie zdopingował i noszę się z zakupem. Chętnie podzielę się screenami, gdy będę miał – jeśli będziecie chętni pomóc i zerknąć u siebie 
Ja wizualizacje mam, rocznik 2014. To powinno wystarczyć, sprawdzenie to 5 min więc za wiele wysiłku nie wymaga
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
No wiesz – rozłożyć, podpiąć... ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Dzięki – wrócę więc z prośbą
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Dzięki – wrócę więc z prośbą
Interfejs kup vLinker FD jak masz Windows/Android, FD+ jak masz iPhone. Te z aliexpress są sprawdzone i działają. Jak Ci się spieszy, to z amazona.
https://www.amazon.pl/Vgate-Bluetooth-vLinker-diagnostyczne-3-0/dp/B08H82WC8L
https://www.amazon.pl/Vgate-Bluetooth-vLinker-diagnostyczne-3-0/dp/B08H82WC8L
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
starlink napisał(a):Po dalszych zabawach udało mi się aktywować
LAS,
HBC,
LDWS,
I wyłączyłem denerwujące powiadomienie o oblodzeniu
czyli łącznie już jest
– dołożenie oryginalnej kamery cofania
– carplay z Ali
– wyłączenie istop,
– aktywacja automatycznego zamykania drzwi,
– find my car
– aktywacja idm
– LAS – Line assist
– HBC – automatyczne światła długie
– LDWS – Lane Departure Warning System
– Wyłączenie powiadomienia o oblodzeniu
Ogólnie bardzo ciekawy ten forscan:)
Mam też na koncie parę modyfikacji, ale zastanawia mnie AFS (doświetlanie zakrętów). Próbował ktoś? Może ty starlink?
Seba z Aleksandrii, AFSa Forscanem aktywujesz, ale potrzebujesz lampy z systemem skrętnym:
z AFS LINK DO SCHEMATU
bez AFS LINK DO SCHEMATU
z AFS LINK DO SCHEMATU
bez AFS LINK DO SCHEMATU
- Od: 26 gru 2015, 09:57
- Auto: Mazda3 BL MPS '11 2.3T
Mazda3 BM '16 2.0 [*]
Mazda3 BN '18 2.0
Odpowiadam sam sobie trochę ale zmobilizowałem się w końcu i również podjąłem próbę uruchomienia systemu LDWS/LAS oraz przy okazji HBC. Wymieniłem panelik na taki z odpowiednią opcją z CX-3 (numer zupełnie inny, ale gniazdo, funkcje, kolor to samo co w 3BN) System utrzymywania toru jazdy – sprawdzony, działa bez żadnej dodatkowej kalibracji – dziwne uczucie jak kiera sama skręca ale można wyłączyć interwencję w opcjach, generalnie fajny tani bajer. Na zdjęciu dane do podmiany z forum Mazda3Revolution, trzeba tylko jeszcze swoje dane przeliczyć i wpisać odpowiednie wartości 720-02-01 oraz 720-04-01. HBC nie miałem okazji przetestować, było jeszcze jasno natomiast wypróbuję w któryś dzień w majówkę 
EDIT:
Tryb AUTO HBC pięknie działa, wypróbowane działanie akurat podczas zmierzchu kiedy jeszcze było jasno ale latarnie już świeciły. Podczas przejazdu przez drogę miedzy drzewami bez latarni pięknie wykrył ciemno i już włączył długie, na widok zbliżającego się samochodu również w dość sensownej odległości przełączył automat na mijania. Jedyny minus jaki zauważyłem to jak się chce komuś mignąć długimi to wajcha najpierw wraca do "normalnej" pozycji mijania a dopiero potem można mignąć
EDIT:
Tryb AUTO HBC pięknie działa, wypróbowane działanie akurat podczas zmierzchu kiedy jeszcze było jasno ale latarnie już świeciły. Podczas przejazdu przez drogę miedzy drzewami bez latarni pięknie wykrył ciemno i już włączył długie, na widok zbliżającego się samochodu również w dość sensownej odległości przełączył automat na mijania. Jedyny minus jaki zauważyłem to jak się chce komuś mignąć długimi to wajcha najpierw wraca do "normalnej" pozycji mijania a dopiero potem można mignąć
- Od: 26 gru 2015, 09:57
- Auto: Mazda3 BL MPS '11 2.3T
Mazda3 BM '16 2.0 [*]
Mazda3 BN '18 2.0