Cześć wszystkim!
Kilka dni temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Mazdy 3 BM z 2015r. Ostatnio oglądałem na YT jakiś filmik o tym samochodzie i facet powiedział, że był w salonie Mazdy, aby mu zainstalowali CarPlay'a. Ja postanowiłem z podobnym pytaniem napisać do ASO Mazdy w Krakowie i pani mi odpisała, że jasne, jest to do zrobienia, koszt 1600zł :–) Stąd mój post na forum – czy jest tu może jakiś specjalista, który zajmuje się takimi rzeczami "hobbystycznie" za niewielką opłatą (hehe), który mógłby wykonać podobną operację, ale w bardziej racjonalnych kosztach? Z góry dziękuję za wszelkie informacje!
Mazda 3 BM – dodanie AndroidAuto poza ASO
Strona 1 z 1
- Od: 12 sie 2024, 16:58
- Auto: Mazda 3 BM (hatchback) 2.0 SkyActive 120KM 2015r
Hey. Ja montowałem sam w mojej poprzedniej Mazdzie. Poszło gładko
Kupiłem w ASO Carplay wraz z dwoma kabelkami za 100EUR.
Koszt 1600PLN w Krakowie to jakiś absurd
Na Amazonie znajdziesz taki Retrofit Kit za 100EUR
Na YT są filmy, jak to zainstalować
Kupiłem w ASO Carplay wraz z dwoma kabelkami za 100EUR.
Koszt 1600PLN w Krakowie to jakiś absurd

Na Amazonie znajdziesz taki Retrofit Kit za 100EUR
Na YT są filmy, jak to zainstalować
Ja montowałem sam, temat nie jest jakiś bardzo trudny w realizacji ale jeśli faktycznie nie dasz rady sam to poisz na priva, Coś wymyślimy.
Na początek musisz kupić moduł .
Jest też cały wątek o tym na forum z duża ilością wiedzy. Dużo czytania ale warto.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 4&t=196117
Na początek musisz kupić moduł .
Jest też cały wątek o tym na forum z duża ilością wiedzy. Dużo czytania ale warto.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 4&t=196117
Kurcze, myślałem, że to tylko kwestia zainstalowania oprogramowania, a Wy tu mówicie o jakimś dodatkowym module :-D No nic, dzięki za pomoc, zapoznam się z tematem, dzięki za link!
- Od: 12 sie 2024, 16:58
- Auto: Mazda 3 BM (hatchback) 2.0 SkyActive 120KM 2015r
Dla uproszczenia przyjmij, że musisz zrobić upgrade sprzętu z USB2.0 do USB 3.0.
Od tego trzeba zacząć. Reszta dzieje się prawie automatycznie .
Przy okazji można sobie włączyć kilka ciekawych i wyłączyć kila zbędnych funkcji.
Od tego trzeba zacząć. Reszta dzieje się prawie automatycznie .
Przy okazji można sobie włączyć kilka ciekawych i wyłączyć kila zbędnych funkcji.
Witam posiada ktoś najnowszą wersję MZD 74.00.324A Firmware
albo zapodać link bo sie zamotałem i nie widze nigdzie
albo zapodać link bo sie zamotałem i nie widze nigdzie
- Od: 8 cze 2019, 18:24
- Auto: Mazda 3 BM
2,0 automat+podtlenek wstydu
2016
Mazda CX30 2021
2,5 benzyna AT
Witam. Czy możecie polecić kogoś lub serwis w Olsztynie (Warmińsko-Mazurskie) kto zajmuje się instalacją android auto? Aktualizacja CMU i wymiana modułu? Wolałbym powierzyć to komuś kto ma w tym doświadczenie
Dziś w ASO krzyknęli 3tys. za całą operację. Mazda 3 2016 Pozdrawiam
- Od: 5 maja 2025, 18:31
- Auto: Mazda 3 2016 2.0 165km Benzyna
Strona 1 z 1