Cześć,
szukam opisu skrzynek z bezpiecznikami, które znajduj się w kabinie i w komorze silnika Mazda 3 (BM) Hatchback Skyaktiv-G 2016r.
Na przykład, w skrzynce w kabinie znajdują się bezpieczniki (lecąc od dołu):
15A, 7.5A, 15A, 7.5A, –, 10A, 15A, –, 20A, 25A, 25A, 30A
Chciałbym dowiedzieć się jakie urządzenia one zabezpieczają.
Czy ktoś posiada opis skrzynek z bezpiecznikami?
Niestety nie znalazłem opisu skrzynek z bezpiecznikami w żadnej z książeczek, które otrzymałem przy zakupie samochodu.
Dlatego szukam informacji na forum, ponieważ czytają go również osoby pracujące w ASO Mazdy, które mają dostęp do książki serwisowej i mogą podzielić się informacją.
Pozdrawiam i liczę na pomoc.
Opis skrzynek z bezpiecznikami w kabinie i w komorze silnika
Strona 1 z 1
Może jest opis na odwrocie maskownic ? lub pobierz instrukcję w PDF ie ze strony Mazdy. Ja mam inny model to nie wklejam
(opis ze 3 strony w mojej instrukcji zajmuje
)
Dziękuje @geraf za wrzucenie opisu skrzynki z bezpiecznikami znajdującej się w komorze silnika.
Potrzebuję jeszcze opis skrzynki znajdującej się w kabinie (znajduje się obok lewej nogi kierowcy).
Tak jak pisałem wcześniej, nie znalazłem tych informacji w książeczkach, które dostałem przy zakupie Mazdy. A legenda wytłoczona na maskownicy skrzynki jest skrótowa i moim zdaniem słabo czytelna.
Potrzebuję jeszcze opis skrzynki znajdującej się w kabinie (znajduje się obok lewej nogi kierowcy).
Tak jak pisałem wcześniej, nie znalazłem tych informacji w książeczkach, które dostałem przy zakupie Mazdy. A legenda wytłoczona na maskownicy skrzynki jest skrótowa i moim zdaniem słabo czytelna.
Tutaj masz te po lewej stronie. Jak to jest swoją drogą, że przy zakupie nie dostałeś instrukcji obsługi Mazdy. Sprawdź na stronie Mazdy, czy nie ma u nich do pobrania w pdf tej instrukcji, bo cały czas była 
OK, dziękuję wszystkim za podesłanie zdjęć 
Mam jeszcze pytanie odnośnie do zdjęcia przesłanego przez kolegę @czarmi
Na ekranie wyświetla się napis:
Zgaduję, że słowo "strona lewa" odnosi się do modelu samochodu, w którym kierownica znajduje się z lewej strony?
Sprawdziłem na szybko kabinę i nie znalazłem w niej innych skrzynek z bezpiecznikami – czy może są jeszcze jakieś skrzynki z bezpiecznikami oprócz tych z komory silnika i kabiny?
Mam jeszcze pytanie odnośnie do zdjęcia przesłanego przez kolegę @czarmi
Na ekranie wyświetla się napis:
Skrzynka bezpieczników (strona lewa)
Zgaduję, że słowo "strona lewa" odnosi się do modelu samochodu, w którym kierownica znajduje się z lewej strony?
Sprawdziłem na szybko kabinę i nie znalazłem w niej innych skrzynek z bezpiecznikami – czy może są jeszcze jakieś skrzynki z bezpiecznikami oprócz tych z komory silnika i kabiny?
Po lewej stronie od pedałów zobacz 
Widzę że je znalazłeś , to o nie chodzi
Tak są nazwane.
Widzę że je znalazłeś , to o nie chodzi
Strona 1 z 1