Witam, od jakiegoś czasu zauważyłem pojawiające się (od środka) rysy w górnej części ekranu LCD Mazdy 3, na początku były to 3 ryski, po jakimś czasie już kilka, w tej chwili cały odcinek.
Ekran nie jest porysowany od zewnątrz, bacznie go obserwuję od pewnego czasu, wygląda to jakby włókna szybki ekranu LCD ulegały uszkodzeniom wewnątrz.
Sprawę oczywiście zgłosiłem ponad 2 tygodnie temu do ASO, niestety nie mam konkretnej odpowiedzi, dziś wykonałem kolejne zdjęcia na których widzimy jeszcze więcej "rys".
Co wy na to ? Ma ktoś też taki przypadek?
>>pierwsze zdjęcie z końcówki maja
>>drugie z 22 czerwca
>> szkoda że nie zrobiłem w kwietniu bo były tylko 3 pojedyncze kreski
Rysy na LCD
Strona 1 z 1
Na fotkach rysy wygladaja jak powierzchniowe. Do tego raczej dziwny bylby tego typu efekt od wewnatrz. Zwroc uwage ze rysy sa dosc regularne w tym samym kierunku skosnym.
Wyglada to dziwnie, ale skoro mowisz ze jest wewnatrz to nie ma powodow by ci nie wierzyc.
Daj znac co ASO na to.
Wyglada to dziwnie, ale skoro mowisz ze jest wewnatrz to nie ma powodow by ci nie wierzyc.
Daj znac co ASO na to.
Nie są z zewnątrz, bo bardzo uważam na takie rzeczy a po drugie gdyby były z zewnątrz, byłoby czuć "rowki" a ekran jest gładki.
Niestety, ale zdjęcia nie oddają tego w pełni.
Obserwuję to i zwracam na to uwagę od 2 miesięcy bo na początku też myślałem że porysowałem
Ale kiedy i czym? Zauważyłem to po przeglądzie, więc myślałem może w serwisie, ale szybko odkryłem że nie jest to z zewnątrz, poza tym żałuję że nie zrobiłem zdjęcia kiedy to zauważyłem, bo były tylko 3 rysy! A teraz.... hmmm, dziwna sprawa.
Niestety, ale zdjęcia nie oddają tego w pełni.
Obserwuję to i zwracam na to uwagę od 2 miesięcy bo na początku też myślałem że porysowałem
- Od: 22 cze 2017, 07:24
- Auto: 2014 Mazda 3 2.0 120KM HB
Gdzieś czytałem o tego typu problemie, chyba na M3R. Ekran powinien zostać wymieniony na gwarancji.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Próbuj, ja narazie walczę i mam pod górkę....Mazda olewa sprawę, twierdzi że samochód po gwarancji i nie wymienią tego. Obawiam się jednak że jeśli jest to wada materiałowa, która może być na większą skalę...czekamy...
Zgłosić problem w ASO musisz napewno.
Zgłosić problem w ASO musisz napewno.
- Od: 22 cze 2017, 07:24
- Auto: 2014 Mazda 3 2.0 120KM HB
Mam to samo, ale na o wiele większej powierzchni . Wygląda to mnie jakby jakaś folia w środku się odklejała, strasznie tandetnie. Jeśli delikatnie nacisnę tablet obok tych skaz, to ich powierzchnia się powiększa. Mam auto po gwarancji, obecnie na "rozszerzonej" gwarancji.
andpow napisał(a):zostaje tylko "dobra wola" Mazdy, ale wtedy trzeba pokryć cześć kosztów i cena zabija......
Zapytanie w dwu (powtarzam w dwu, albo nawet trzech) ASO nic nie kosztuje ...
mi mazda wspanialomyslnie zaproponowala wspoludzial w kosztach odnowy felg – jak wiadomo maja feler i odchodzi farba ale nie zorientoalem sie podczas gwarancji myslalem ze to ja cos zrobilem , aso mi policzylo 1400 PLN za wszystkie co za ta cene moge kupic z allegro – wiec tak wlasnie dziala rozszerzona gwarancja totalny bezsens brac ja moim zdaniem
Strona 1 z 1