Mazda3 BM – Nawigacja: mapy, aktualizacje, problemy
Również skusiłem sie na tą karte.Potwierdzam co piszą koledzy powyżej, karta wygląda na orginał.Po włożeniu w czytnik nawigacja odpaliła i działa.Chyba wziąłem ostatnią bo aukcja znikneła,ale warto śledzić co ten pan wystawia, może ma tego więcej 
- Od: 30 mar 2015, 22:48
- Auto: mazda 3 2,0 120KM skyenergy sedan 2015
Potwierdzam, obsluga w jezyku polskim, aktualizacja do 2018 roku darmowa czyli przez 3 lata.
BTW jak przeniesc mapy na szybsza karte SD, wystarczy ze zrobie backup oryginalnej karty i po prostu potem skopiuje zawartosc tego katalogu na dysku twardym na nowa szybsza karte SD?
BTW jak przeniesc mapy na szybsza karte SD, wystarczy ze zrobie backup oryginalnej karty i po prostu potem skopiuje zawartosc tego katalogu na dysku twardym na nowa szybsza karte SD?
Przenieś zawartość z karty do jakiegoś foldera w komputerze, potem z foldera wklej do nowej karty. Tolbox niepotrzebny i tego nie zrobi na czystej karcie. Po przeniesieniu Tolbox tez będzie widział nowa kartę i aktualizował 
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Witam
Wg. waszych rad i postów zakupiłem karte z mapami od Pana z Warszawy niestety juz nie udało mi sie tak tanio jak wam (799) ale super kontakt i bardzo pomocny sprzedawca. jak by nie bylo 1/3 ceny !
dzis odebrałem nową mazdzie z salonu , zainstalowałem kartę w salonie i chodzi wszystko pieknie .
jak zrobie 100 km spróbuje ją zaktualizować do najnowszych map ale puki co smiga ok
Rozgryzam jeszcze autko ale chodzi wszystko raczej ok wifi bluetooth na 3 telefonach 2 andro i iphon6
Myślę ze wszystko jest jak w Mazda 3 , autko jest cool ma tylko 90KM w automacie ale chodzi miodzio.
Wg. waszych rad i postów zakupiłem karte z mapami od Pana z Warszawy niestety juz nie udało mi sie tak tanio jak wam (799) ale super kontakt i bardzo pomocny sprzedawca. jak by nie bylo 1/3 ceny !
dzis odebrałem nową mazdzie z salonu , zainstalowałem kartę w salonie i chodzi wszystko pieknie .
jak zrobie 100 km spróbuje ją zaktualizować do najnowszych map ale puki co smiga ok
Rozgryzam jeszcze autko ale chodzi wszystko raczej ok wifi bluetooth na 3 telefonach 2 andro i iphon6
Myślę ze wszystko jest jak w Mazda 3 , autko jest cool ma tylko 90KM w automacie ale chodzi miodzio.
- Od: 7 cze 2015, 14:56
- Auto: Mazda 2 1,5 automat 2015
Ciągnęła sie 2,5 godziny ta aktualizacja przy szybkim necie ale działa wszystko łącznie z natężeniem ruchu i pogoda nie załapałem tylko jak długo te funkcje działają free.
- Od: 7 cze 2015, 14:56
- Auto: Mazda 2 1,5 automat 2015
Witam, kupiłem tą nawigację i odebrałem osobiście w Warszawie. Mogę gorąco polecić, wszystko działa pięknie, Dobry deal 
-
tadek
usrobo napisał(a):a cena ? wzrosła ?
niestety 799, ale nie dziwię się sprzedającemu, moim zdaniem i tak dobry deal
-
tadek
Muszę dodać łyżeczkę dziegciu...
W ten weekend jechałem S8 z WRO do WAW i z powrotem...
To co wyczyniała nawigacja M3 to jakaś porażka...
Zadana trasa szybka lub krótka, a navi w obie strony kierowała mnie na KAŻDY zjazd i dalej starą DK8 mimo, iż na podglądzie trasa wiodła S8
Dodatkowo kilkanaście razy gubiła drogę a wskaźnik wiódł przez pola lub przeciwnym pasem (!) mimo istnienia w navi całej trasy...
Aha, oczywiście najnowsza aktualizacja...
W ten weekend jechałem S8 z WRO do WAW i z powrotem...
To co wyczyniała nawigacja M3 to jakaś porażka...
Zadana trasa szybka lub krótka, a navi w obie strony kierowała mnie na KAŻDY zjazd i dalej starą DK8 mimo, iż na podglądzie trasa wiodła S8
Dodatkowo kilkanaście razy gubiła drogę a wskaźnik wiódł przez pola lub przeciwnym pasem (!) mimo istnienia w navi całej trasy...
Aha, oczywiście najnowsza aktualizacja...
tez zauważyłem to na kawałku autostrady A4 za Tarnowem w kierunku na Rzeszów. Wskaźnik "jechał" drogami przy autostradzie. Nie miałem ustawionej opcji nawiguj, tylko włączyłem na podgląd. Przypuszczam, że miały na to wpływ m.in. wszechobecne ekrany akustyczne. Jadąc w drogę powrotną w tym samym miejscu ten sam efekt.woytaski napisał(a):wskaźnik wiódł przez pola lub przeciwnym pasem (!) mimo istnienia w navi całej trasy...
ekrany akustyczne do sygnału GPS raczej nie mają nic do tego
wg mnie jeśli tak się dzieje to znaczy ze droga jest na mapie, ale nie jest aktywowana jako "czynna"
Mam to samo na A1 przy węźle Mszana i słynnym moście.
droga jest, most jest, ale nawigacja chce usilnie prowadzić przez drogi alternatywne.
Brak uaktualnienia i tyle.
wg mnie jeśli tak się dzieje to znaczy ze droga jest na mapie, ale nie jest aktywowana jako "czynna"
Mam to samo na A1 przy węźle Mszana i słynnym moście.
droga jest, most jest, ale nawigacja chce usilnie prowadzić przez drogi alternatywne.
Brak uaktualnienia i tyle.