Mazda3 BM – Nawigacja: mapy, aktualizacje, problemy
Po aktualizacji wykonanej w ub. tygodniu stwierdzam, że mam aż nadto aktualną mapę
Wrocław, ul. Jana Nowaka-Jeziorańskiego, kierunek w stronę Polanowic i ul. Poświęckiej:
Jak to wygląda w rzeczywistości, widać na google.pl/maps:
Wrocław, ul. Jana Nowaka-Jeziorańskiego, kierunek w stronę Polanowic i ul. Poświęckiej:
Ja także zaktualizowałem nawigację dwa dni temu i przyznam szczerze, że nie widzę różnicy między tym co było, a aktualną. Czy chodzi tu tylko o same mapy, czy też doszło coś nowego? Poza tym w ustawieniach zaznaczone mam fotoradary (dźwięk, widoczność i zawsze...), a nawigacja jakoś ich nie widzi
. Przynajmniej tych dużych, nowych, ustawionych na skrzyżowaniach niektórych ulic. Coś robię nie tak?
W Europie odchodzi sie od fotoradarow... a ostrzegac systemy beda juz tylko o niebezpiecznych miejscach...
A wszystko dzieki Francji
A wszystko dzieki Francji
woytaski napisał(a):Po aktualizacji wykonanej w ub. tygodniu stwierdzam, że mam aż nadto aktualną mapę![]()
Właśnie dzisiaj to samo zauważyłem. Przez chwilę nawet zwątpiłem, czy może to ze mną coś jest nie tak i nie dostrzegam nowo budowanej drogi w miejscu, gdzie prawie codziennie przejeżdżam.
Witam,
jaką macie ostatnią aktualizację. U mnie jest 2014 II kw i Toolbox twierdzi, że jest aktualna.
Niestety nie ma na mapie ok. 10 km trasy Warszawa – Lublin, pewnie dlatego nawigacja sugerowała opuszczenie trasy przy każdym zjeździe.
W efekcie musiałem jechać "na" Yanosika. Wstyd dla Mazdy.
jaką macie ostatnią aktualizację. U mnie jest 2014 II kw i Toolbox twierdzi, że jest aktualna.
Niestety nie ma na mapie ok. 10 km trasy Warszawa – Lublin, pewnie dlatego nawigacja sugerowała opuszczenie trasy przy każdym zjeździe.
W efekcie musiałem jechać "na" Yanosika. Wstyd dla Mazdy.
Przeprowadziłem dziś aktualizację.
Poszło dość sprawnie, szkoda tylko że nie ma możliwości – tak jak jest zazwyczaj – wybory treści które chcemy zainstalować.
Mapy Rosji, Ukrainy czy Turcji muszą sporo ważyć, a tam raczej nikt autem jechać nie będzie.
Sama aktualizacja trwała u mnie ok. 2h. – najwolniej pobierał się plik 10MB z Hiszpanią – Hofmanowi by się przydał
Poszło dość sprawnie, szkoda tylko że nie ma możliwości – tak jak jest zazwyczaj – wybory treści które chcemy zainstalować.
Mapy Rosji, Ukrainy czy Turcji muszą sporo ważyć, a tam raczej nikt autem jechać nie będzie.
Sama aktualizacja trwała u mnie ok. 2h. – najwolniej pobierał się plik 10MB z Hiszpanią – Hofmanowi by się przydał

5qra napisał(a):Przeprowadziłem dziś aktualizację.
Wczoraj odebrałem nawigację z salonu i – nie wierząc w jej aktualność (pomimo solennych zapewnień sprzedawcy, że to ta najnowsza) – wetknąłem w laptopa.
Okazało się, że system dzielnie się zaktualizował.
Ostatnio edytowano 10 gru 2014, 07:31 przez stern, łącznie edytowano 1 raz
Aktualizacja wymaga elementarnej obslugi PC + stabilny net.
Też miałem obawy aby samemu zrobić, ale jak zobaczyłem w ASO stanowisko do aktualizowania map, postanowiłem sobie spokojnie w domu zrobić.
Zero problemów.
Za literufki odpowiada Tapatalk.
Też miałem obawy aby samemu zrobić, ale jak zobaczyłem w ASO stanowisko do aktualizowania map, postanowiłem sobie spokojnie w domu zrobić.
Zero problemów.
Za literufki odpowiada Tapatalk.
MateoGDY wkładasz wyjętą uprzednio kartę NAVI z auta do komputera, a zainstalowany wcześniej na kompa program Mazda Toolbox sam Cię pięknie poprowadzi (wykryje ewentualną potrzebę aktualizacji). Uwaga tylko taka, że w moim przypadku aktualizacja przebiegała kilka godzin. 

To nie takie proste kiedy nie posiadasz PC :–) Wszystkie moje stacjonarne i mobilne urządzenia (laptopy i komputery) zarówno w pracy jak i w domu, są applowskie, szkoda, że nikt nie pomyślał o użytkownikach OSX. Pozostaje podjechać do salonu :–(
OK jak widac to proste jesli sie ma laptopa z Windowsem
Nie wiem dlaczego w badajze pazdziernikowym wydaniu AS napisali, ze update do navi Mazdy kosztuje ok 260 zl za 3 aktualizacje w roku.. a jak widac mozna go pobrac poprzez Toolboxa. Jesli dobrze wszystko zrozumialem czytajac ten watek.