Panel i jego możliwości
W Yanosiku, w ustawieniach możesz przestawić kanał jakim będą szły powiadomienia audio. Jeśli ustawisz kanał 'alarmy' to nawet po sparowaniu BT telefonu z Mazdą, ostrzeżenia od Yanosika będą szły na głośnik telefonu.
Wyciągnąłem i w ogólnym rozrachunku system mi bardzo odpowiada. Szybki, nic się nie przycina, nie to co na hangdroidzie
. A że ma parę wad to trudno. Nie ma rzeczy bez wad, nawet w naszych trójkach można by to i owo poprawić.
Jeśli chodzi o problem z iPhonem 5, 5s to rozwiązaniem jest wgranie ostatniej aktualizacji iOS'a. Też miałem moduł do wymiany, ale po zaktualizowaniu iPhone'a problem został rozwiązany. System Mazdy widzi HotSpota, łaczy się i ma oczywiście dostęp do internetu. 
Wersja iOS: 8.1 (12B411)
Jednak, być może zbiegło się to ze zmianą języka w systemie auta na angielski. Ciężko stwierdzić jednoznacznie. Jedno jest pewne, zaczęło mi działać bez wymiany modułu WiFi
Jednak, być może zbiegło się to ze zmianą języka w systemie auta na angielski. Ciężko stwierdzić jednoznacznie. Jedno jest pewne, zaczęło mi działać bez wymiany modułu WiFi
Mam samsunga s2 i nie robilem resetu do ustawien fabrycznych jutro bede dzialal. Nie wiem czy to ma znazenie ale na tel mialem zainstalowana wczesniej apke aha radio i dawalo sie to uruchamiac na tablecie w aucie ale tylko jak byla odpalona na tel.
- Od: 23 gru 2013, 11:27
- Auto: Mazda 3 2,0 165KM SkyEnergy
am86 napisał(a):Jeśli chodzi o problem z iPhonem 5, 5s to rozwiązaniem jest wgranie ostatniej aktualizacji iOS'a. Też miałem moduł do wymiany, ale po zaktualizowaniu iPhone'a problem został rozwiązany. System Mazdy widzi HotSpota, łaczy się i ma oczywiście dostęp do internetu.
No nie do końca chyba...
U mnie moduł wymieniony, bez problemu łączył się w ASO z samsungiem majstra;)
Z iPhonem 5 (8.1 12B411) nadal nie chce...
Mało tego, sprawdzałem też z Samsungiem S2 mini, nie chce rownież...
W międzyczasie podłączył się do miejskiego hot-spota, kiedy stałem na światłach:)
Dodam, że zarówno iPhone jak i S2 mini bez problemu udostępniają net innym urządzeniom
woytaski napisał(a):No nie do końca chyba...
U mnie moduł wymieniony, bez problemu łączył się w ASO z samsungiem majstra;)
Z iPhonem 5 (8.1 12B411) nadal nie chce...
Dlatego dopisałem, że być może zbiegło się to ze zmianą języka w M3 na angielski. Zrobiłem to głównie ze względu na możliwość wydawania poleceń głosowych. Później przełącze całkowicie na język polski i sprawdzę czy nadal się łaczy. Jeśli przestanie, to będzie to dość dziwne
Sprawdziłem. Zarówno na j. polskim, jak i angielskim mazda łączy sie z iPhonem. Wcześniej nie działało, zrobiłem chyba z 20 różnych prób. Z routerem się łączyło, z jabłkiem nie. Nie wymieniałem modułu i nie miałem podnoszonego softu.
Skoro update iOS'a Wam nie pomaga, to w takim przypadku jedynym wytłumaczeniem jest zmiana języka na ang. w M3. Być może coś się odblokowało. Może ktoś przejść przez taką ścieżkę, aby ewentualnie to sprawdzić?
Zmiana języka na rosyjski lub duński (odblokowuje zmianę na angielski), następnie na angielski i wracamy do PL.
Jest to jedyne wytłumaczenie, no chyba, że M3 musiała dojrzeć do współpracy z moim telefonem...Albo kwestia pogody...
Skoro update iOS'a Wam nie pomaga, to w takim przypadku jedynym wytłumaczeniem jest zmiana języka na ang. w M3. Być może coś się odblokowało. Może ktoś przejść przez taką ścieżkę, aby ewentualnie to sprawdzić?
Zmiana języka na rosyjski lub duński (odblokowuje zmianę na angielski), następnie na angielski i wracamy do PL.
Jest to jedyne wytłumaczenie, no chyba, że M3 musiała dojrzeć do współpracy z moim telefonem...Albo kwestia pogody...