Witam, spotkała mnie dziś niespodzianka, wsiadam rano do auta, odpalam i niespodzianka. Świeci się Główna lampka ostrzegawcza i miga na pomarańczowo lampka I-stop. Nie więcej poza tym się nie dzieje.
Dzwoniłam do serwisu no i oczywiście każą przyjechać, ale termin dopiero w następnym tygodniu :–(
Czy miał ktoś podobną sytuację? Nie wiem czy mogę spokojnie jeździć dopóki nic więcej się nie dzieje czy lepiej się wstrzymać.
Serwis sugerował problem z akumulatorem, ale byłam u nich na przeglądzie pod koniec października i stan naładowania akumulatora był ok.75%. Autko jest garażowane.
Problem z lampką ostrzegawczą i I-stop
Strona 1 z 1
No to kup najtańszy ELM327 (20-30zł, z lepszych jest iCar) żeby odczytać podstawowe błędy, ale nie wszystkie błędy/system są wtedy dostępne.
Kup vLinker FD+ BT 4.0 za jakieś 250zł (coś staniało) do tego licencja na Forscan na komórkę (parę złotych) i masz dostęp do całej elektroniki Mazdy.
Lub podjedź do jakiegoś mechanika co ma dobry interfejs diagnostyczny do Mazdy.
Możesz też podjechać do gościa od akumulatorów i sprawdzić akumulator. Ale to takie szukanie po omacku...
Kup vLinker FD+ BT 4.0 za jakieś 250zł (coś staniało) do tego licencja na Forscan na komórkę (parę złotych) i masz dostęp do całej elektroniki Mazdy.
Lub podjedź do jakiegoś mechanika co ma dobry interfejs diagnostyczny do Mazdy.
Możesz też podjechać do gościa od akumulatorów i sprawdzić akumulator. Ale to takie szukanie po omacku...
Strona 1 z 1