Witam wszystkich forumowiczów. Zauważyłem, że po po zaktualizowaniu oprogramowania moja CX3 zaczęła więcej spalać. Czy ktoś zauważył podobny przypadek?
Pozdrawiam.
Aktualizacja
Strona 1 z 1
MZD CONNECT. Od nowości miałem 70.00.335 a obecnie mam 70.00.367.
Również zrobiłem aktualizację MZD do wersji j.w. Też jak Ty dopatrywałem się zwiększonego zużycia paliwa, ale to by musiała być kompletna bzdura, jak MZD soft miałby sterować komputerem i pracą silnika. Mogę się mylić. Ciekaw jestem mądrej głowy na forum.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Już uwierzę, że zrobili jakaś poprawkę we wskazaniach (bo np. komputer pokładowy zaniżał) niż, że faktycznie spala więcej. Rozumiem, że chodzi o wartość na wykresach w monitorze spalania? A nie od tankowania do tankowania?
Na wykresach i przy tankowaniu delikatnie więcej. Upatruję i zauważyłem to po wymianie pompy paliwa przy akcji serwisowej. Może zmienili też oprogramowanie sterowania pompą. Jak na 2.0 silnik i masę auta (CX-5) spalanie jest rewelacyjne.
daroMW napisał(a):Też jak Ty dopatrywałem się zwiększonego zużycia paliwa, ale to by musiała być kompletna bzdura, jak MZD soft miałby sterować komputerem i pracą silnika.
Też uważam że MZD nie ma wpływu na pracę silnika tym bardziej po tym jakie modyfikacje wprowadzałem w MZD ... a silnik chodzi jak nówka
Dopisano poniedziałek, 27 lut 2023, 13:21:
magnetyzer napisał(a):MZD CONNECT. Od nowości miałem 70.00.335 a obecnie mam 70.00.367.
Mogli Ci już najnowsze wgrać 74.00.324A EU
Dopisano poniedziałek, 27 lut 2023, 13:21:
krzychun napisał(a):Już uwierzę, że zrobili jakaś poprawkę we wskazaniach (bo np. komputer pokładowy zaniżał) niż, że faktycznie spala więcej. Rozumiem, że chodzi o wartość na wykresach w monitorze spalania? A nie od tankowania do tankowania?
Też tak myślę

Dopisano poniedziałek, 27 lut 2023, 13:22:
daroMW napisał(a):Może zmienili też oprogramowanie sterowania pompą. Jak na 2.0 silnik i masę auta (CX-5) spalanie jest rewelacyjne.
I tu może być przyczyna
Strona 1 z 1