dominikw napisał(a):Jedyny słuszny kolor to ten w lewym górnym rogu forum

... a co do kółek, dziś testowałem wersje Passion z 18", ale to nie na nasze drogie osiedlowe :/, dlatego między innymi wolałem wybrać Energy z 16", może kiedyś 18" będzie dobrym wyborem ... ale to kiedyś.
Jak to mówią o gustach się nie dyskutuje, ale za Soul Red jest najwyższa dopłata, więc coś w tym jest
A co do wielkości felg, powiem tak, na 18" CX3 prezentuje się o wiele lepiej niż na 16". 18" w CX3 ma profil 50, więc nie jest to tak mało i jeździ się dobrze, bez obawy uszkodzenia felgi. W BMW mam profil 45, więc opona jest wyraźnie niższa, a są tacy co jeżdżą na profilach 35, czy nawet 30, ale te tylko i wyłącznie na autostradę. Z doświadczenia, jak dla mnie 45 to minimum, aby bez obaw jeździć i po autostradach i po drogach wiejskich i po osiedlowych z progami zwalniającymi. Natomiast porównując zawieszenie w CX3 do BMW F11 – w Mazdzie jest wyraźniej twardo, każdy próg zwalniający wyraźnie czuć, w BMW jest o wiele lepszy komfort. Ale trzeba przyznać, że CX3 na zakrętach prowadzi się pewnie, trzyma się bardzo dobrze drogi, jest może nieco twardszy, ale w zakrętach nie nurkuje jak np. Fiaty czy "Francuzy".