Wymiana żarówki mijania na mocniejszą
Strona 1 z 1
Mam do was pytanie , czy w CX-3 z 2021 roku trudna jest wymiana żarówek mijania ? Nie mogę nigdzie odszukać jakiegoś filmiku lub fotorelacji z takiej wymiany . Przy okazji zapytam czy fabryczne żarówki warto zastąpić czymś o mocniejszym strumieniu świetlnym np. Osram H11 Night Breaker Laser +200% ?
Nie potrzebujesz fotorelacji, wymiana żarówek mijania jest banalnie prosta a miejsca na wymianę mnóstwo . Co do wymiany żarówek na wskazane przez Ciebie ( +100 czy +1000%) to przepalają się bardzo szybko, czasem po 2 czy 3 miesiącach. Moim zdaniem nie warto na takie wymieniać, tym bardziej, że sprzedawcy nie uznają reklamacji z tytułu przepalonej żarówki.
Dopisano 1 paź 2023, 08:10:
Nie potrzebujesz fotorelacji, wymiana żarówek mijania jest banalnie prosta a miejsca na wymianę mnóstwo . Co do wymiany żarówek na wskazane przez Ciebie ( +100 czy +1000%) to przepalają się bardzo szybko, czasem po 2 czy 3 miesiącach. Moim zdaniem nie warto na takie wymieniać, tym bardziej, że sprzedawcy nie uznają reklamacji z tytułu przepalonej żarówki.
Dopisano 1 paź 2023, 08:10:
A zastosował ktoś LED-y zamiast żarówki halogenowej H11 ? Wiem , że to w Polsce jeszcze nielegalne ale to auto mojej siostry i porusza się głównie w Niemczech , a tam retrofify LEDy już w bardzo wielu modelach można stosować legalnie jako zamiennik halogenowej H11 .
No to jak masz retrofit w Nimeczech to on musi być pod konkretny model samochodu, a skoro ktoś to sprawdził to pewnie działa i świeci dobrze. Tylko pytanie czy taki istnieje.
Prawdą jest, że te żarówki świecą krócej, ale jak są dzienne to pytanie kto ile nocą (z zapalonymi mijania) jeździ.
Prawdą jest, że te żarówki świecą krócej, ale jak są dzienne to pytanie kto ile nocą (z zapalonymi mijania) jeździ.
Strona 1 z 1