Zakładam wątek w tym dziale ale to pewnie kwestia silnika. Problem jest taki , że na wrzuconym luzie i włączonym silniku ( także ciepłym) są wyczuwalne dziwne drgania ( częstotliwość " na oko" właśnie taka jak silnik nieobciążony). Najbardziej wyczuwalne na otwartych drzwiach i fotelu pasażera – do tego stopnia, że zapięcie prawego pasa jeśli dotyka jednocześnie fotela i plastiku na słupku to słupek wpada w głośne wibracje, brzęczy nieznośnie. Nie zwróciłem uwagi czy wcześniej to występowało, samochodem jeździ głównie żona , przebieg 10.000 ( samochodu, nie żony).
Czy może to być spowodowane odłączaniem jednego z cylindrów ? ( ale chyba CX-3 tego nie mają ).
Wyczuwalne drgania nadwozia
Strona 1 z 1
Taka przypadłość i mi się wydarzyła. U mnie jeszcze dodatkowo falowały obroty. Pojechałem do serwisu i Pan serwisant uprzejmie mi wyjaśnił, że auto wpada w wibracje gdy jest włączona klimatyzacja. I rzeczywiście się to sprawdziło. Po wyłączeniu klimy auto przestało wibrować a wolne obroty wróciły do normy. Spróbuj wyłączyć klimatyzację i zobacz czy pomoże. Jeśli nie to serwis 
Strona 1 z 1