Witam,
Jestem szczęśliwym posiadaczem nowej Mazdy CX-3 2017 (na razie przejechane jest tylko około 250 km). Niestety pojawił się pewien problem – jadąc po nierównościach słychać w kabinie, po stronie pasażera, a także w części centralnej (być może przy wyświetlaczu MZD) dość irytujące stukanie. Ciężko jest mi określić jego dokładne miejsce (i nawet nie wiem, czy jest tylko jedno źródło) – podejrzewałem schowek pasażera, ale nawet jadąc z otwartym schowkiem, to stukanie nadal występuje. Może ktoś z Was miał podobny problem, to w końcu jest nowy samochód i chyba tego typu sytuacja nie powinna mieć miejsca? Zaznaczę, że powyciągałem z samochodu wszystkie elementy, które mogłyby obijać się i powodować tego typu stukanie.
Pozdrawiam
Stukanie w kabinie w części centralnej i po stronie pasażera
Strona 1 z 1
1080 napisał(a):Mnie przez parę dni coś stukało od strony pasażera i okazało się, że pas był nieprawidłowo odpięty i uderzał metalowym zapięciem o drzwiCzasami taki drobny banał
Nie w moim przypadku
miałem dokładnie takie same objawy, choć wydawało mi się, że jednak częściej dobiegają ze środkowej części deski rozdzielczej. Powodem była ... osłona przeciwsłoneczna którą wcześniej wypiąłem i jednynie przywróciłem do wyjściwego położenia ale bez wpinania w "zatrzask".
mikw.
Też mnie denerwowała stykająca klamra pasa pasażera. Po odpięciu ona w sposób naturalny układa się prostopadle do słupka(opierając się częściowo o oparcie siedzenia) przez co przy jeździe po nierównościach stuka o plastik słupka.
Wystarczy klamrę ułożyć tak by swobodnie z pasem zawisła równolegle do słupka . Ta odległość wystarcza by podczas przejazdu po wybojach klamra nie uderzała o słupek.
Drobiazg ale mnie też irytował .
Też mnie denerwowała stykająca klamra pasa pasażera. Po odpięciu ona w sposób naturalny układa się prostopadle do słupka(opierając się częściowo o oparcie siedzenia) przez co przy jeździe po nierównościach stuka o plastik słupka.
Wystarczy klamrę ułożyć tak by swobodnie z pasem zawisła równolegle do słupka . Ta odległość wystarcza by podczas przejazdu po wybojach klamra nie uderzała o słupek.
Drobiazg ale mnie też irytował .
Strona 1 z 1