kamera cofania nie załącza się – problem
1, 2
Mnie odpukać wszystko działa , wpadłem na genialny pomysł (dziwie się że była czynna) i przejeżdżając obok zobaczyłem faceta jak spłukiwał autko to ja też
podjechałem opłukać samochodzik z soli na bezdotyk , myślałem że zdążę do garażu przed "skrzepnięciem" (ok. 300-400m).Autko nagrzane i co spłynęło w garażu z dachu to zamarzło na kamerce zrobił się glut ,ale działała .Włączyłem farelkę i wszystko odtajało , ale co mnie podkusiło?
,tylko roboty sobie narobiłem... 

Witam
Chciałem zwrócić uwagę wszystkich na słabe mocowanie kamerki , jest na wcisk (myślałem że jest jakoś przykręcona) i podczas wczorajszego wycierania samochodu do sucha przy nie silnym uderzeniu ręką kamerka wypadła, zawisła na kabelku. Teraz się nie dziwię że łatwo ją ukraść (ktoś na forum już o tym pisał).Może ją podkleję na taśmie 2 stronnej? W każdym razie działała i działa.
znalazłem tu: viewtopic.php?f=494&t=200612
Chciałem zwrócić uwagę wszystkich na słabe mocowanie kamerki , jest na wcisk (myślałem że jest jakoś przykręcona) i podczas wczorajszego wycierania samochodu do sucha przy nie silnym uderzeniu ręką kamerka wypadła, zawisła na kabelku. Teraz się nie dziwię że łatwo ją ukraść (ktoś na forum już o tym pisał).Może ją podkleję na taśmie 2 stronnej? W każdym razie działała i działa.
znalazłem tu: viewtopic.php?f=494&t=200612
W sumie mi w starym samochodzie, który teraz miałby 19 lat ukradli znaczek (gdzie jakikolwiek używany kosztował 10 zł) i obudowy progów pod lewarek (które kosztowały mnie 5 zł/ szt.) a co dopiero jakby zobaczyli kamerę cofania... Dramat.
Wymyśliłeś już jakiś sposób na zabezpieczenie?
Wymyśliłeś już jakiś sposób na zabezpieczenie?
Nie miałem weny , a nie bardzo jest jak , na siłę wszystko można wyrwać .Mam garaż więc parcia nie mam dużego 
Zerknij do tego wątku , może w trójce jest podobnie?
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... &start=600
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... &start=600
Tu jeszcze był opisywany problem , nie wiem czy podobny?
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 9&t=197421
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 9&t=197421
Ja tak miałem w zeszłym tygodniu. Dzień wcześniej porządnie umyłem auto, więc możliwe, że kamera się coś zalała. Następnego dnia rano pojechałem do pracy, ale nie cofałem, więc tego nie zauważyłem. Zauważyłem dopiero po południu jak wracałem z pracy. Wróciłem do domu, auto chyba z godzinę odpoczęło, następnie przetarłem trochę kamerę, sprawdziłem i działa. Nie wiem czy przyczyną był zawieszony soft czy faktycznie była zabrudzona i się nie inicjowała. To był pierwszy raz po roku użytkowania, więc póki co nie zgłaszam do serwisu. Ze dwa razy zdarzyło się, że zawiesił się cały system MZD Connect, trzeba było zostawić auto i po jakimś czasie odpalić, wówczas się samo naprawiło. No niestety tak jest teraz z samochodami – im więcej elektroniki tym więcej zwieszek jak w Windowsie 
Witam wszystkich
Uwalilem moduł MZD w mojej maździe cx-3(moja wina i nie o tym ) kupiłem używany od Mazdy 6 (ten sam rocznik) , przełożyłem i wszystko działa oprócz kamery. Nie ma nawet czarnego ekranu , po prostu tak jakby jej w ogóle nie było . W menu widzę że miał obraz 360 , moja nie . Czy ktoś ma może schemat wtyczki idacej do modułu od kamery , bo coś mi się zdaje że tam może być problem i jest jakieś inne podłączenie 360 stopni a zwykła kamera cofania . Może też ktoś ma jakieś inne pomysły ?
Edit
Po zresetowaniu w ogóle znikło z menu pozycja z ustawianiem kamery , niby logiczne , bo skoro nie mam kamery 360stopni to nie ma co ustawiac. W moim starym module MZD też nie było zakładki "kamera'" . Niestety nie zmieniło to faktu ze kamera w dalszym ciągu nie działa .
Uwalilem moduł MZD w mojej maździe cx-3(moja wina i nie o tym ) kupiłem używany od Mazdy 6 (ten sam rocznik) , przełożyłem i wszystko działa oprócz kamery. Nie ma nawet czarnego ekranu , po prostu tak jakby jej w ogóle nie było . W menu widzę że miał obraz 360 , moja nie . Czy ktoś ma może schemat wtyczki idacej do modułu od kamery , bo coś mi się zdaje że tam może być problem i jest jakieś inne podłączenie 360 stopni a zwykła kamera cofania . Może też ktoś ma jakieś inne pomysły ?
Edit
Po zresetowaniu w ogóle znikło z menu pozycja z ustawianiem kamery , niby logiczne , bo skoro nie mam kamery 360stopni to nie ma co ustawiac. W moim starym module MZD też nie było zakładki "kamera'" . Niestety nie zmieniło to faktu ze kamera w dalszym ciągu nie działa .
- Od: 14 mar 2011, 13:05
- Auto: Mazda CX-5 2.2 SKYACTIV-D AWD Leder Navi BOSE LED AHK 2016r Black
1, 2