Witam wszystkich. Ktoś na parkingu przechodząc obok mojego auta przerysował mi lewy przedni i [jaki?] błotnik. Nie jest to głęboka rysa ale widać. Chciałbym ją usunąć ręcznie ale nie wiem jakiej pasty do tego użyć aby nie zniszczyć lakieru. Może ktoś już miał taki problem i udało mu się usunąć rysę.
A że to już niedługo Święta Bożego Narodzenia to skłądam z tej okazji wszystkim forumowiczom najlepsze życzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku 2022. Oby nasze Mazdy sprawowały się bezawaryjnie na dalsze lata użytkowania.
Rysa parkingowa
Strona 1 z 1
No tak czas przed świętami to święty czas na nowe rysy i obicia drzwi
Zdjęcia daj to po pierwsze, a po drugie z pastami uważaj bo po pierwsze lakier bardzo słaby i cienki (szczególnie te 3 warstwowe do tego są z barwionym bezbarwnym). A po drugie pastą ręcznie zrobisz hologram i trzeba potem mechanicznie (to z doświadczenia).
Kolor odczytałem z opisu, no to pokaż zdjęcie. Bo jak przebija do podkładu to lepiej zaprawkę kupić i wykałaczką bazowym lakierem ją wypełnić.
Zdjęcia daj to po pierwsze, a po drugie z pastami uważaj bo po pierwsze lakier bardzo słaby i cienki (szczególnie te 3 warstwowe do tego są z barwionym bezbarwnym). A po drugie pastą ręcznie zrobisz hologram i trzeba potem mechanicznie (to z doświadczenia).
Kolor odczytałem z opisu, no to pokaż zdjęcie. Bo jak przebija do podkładu to lepiej zaprawkę kupić i wykałaczką bazowym lakierem ją wypełnić.
Witaj krzychun. Zdjęcia nie robiłem. Nie jest to głęboka rysa aby ją traktować zaprawką. To tak jakby ktoś coś niósł i przejechał po aucie. Sądzę, że polerowanie by pomogło ale nie wiem jakiej pasty użyć do ręcznego polerowania.
Dzięki za życzenia – wzajemnie ode mnie
Jeśli chodzi o rysę to daję podpowiedź
https://www.youtube.com/watch?v=G3N6hbJ3wjc
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o rysę to daję podpowiedź
https://www.youtube.com/watch?v=G3N6hbJ3wjc
Pozdrawiam
Strona 1 z 1