Pozdrawiam
Przedni czujnik parkowania
Strona 1 z 1
Witam serdecznie i proszę o pomoc. Lewy przedni czujnik parkowania w mojej nowej CX-3 sygnalizuje przeszkodę nawet podczas jazdy. Włącza się zupełnie przypadkowo denerwując natrętnym sygnałem. Czy jest na to jakiś sposób? Nadmieniam, że czujniki są czyste.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Bardzo dziękuję. Wychodzi na to, że mazda schodzi na psy. Samochód odebrałem 16 stycznia 2019 r.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam, tak, czujniki są fabryczne. CX-3 jest w wersji skypassion z pakietem safety.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Masz gwarancję to się nie zastanawiaj tylko zawsze do ASO 
Lepiej jak przez czujniki zejdzie na "psy" a nie jak Nissan wymienia silniki...
Lepiej jak przez czujniki zejdzie na "psy" a nie jak Nissan wymienia silniki...
Masz rację. Wizyta w ASO nieunikniona. Miałem jednak nadzieję, że to może jakieś głupstwo typu zamoczona łączówka czy coś podobnego. Zawsze z nieufnością podchodziłem do wizyt w ASO.
Ciekaw jestem, czy będę mógł asystować podczas usuwania usterki
Dopisano 26 lut 2020, 14:25:
Witam, czy ktoś się orientuje gdzie jest umiejscowiony w cx-3 moduł sterujący czujnikami parkowania?
Dopisano 5 mar 2020, 12:05:
Witam serdecznie, wczoraj odwiedziłem ASO i już po 90 minutach zdiagnozowano uszkodzony czujnik ultradźwiękowy w przednim zderzaku. Teraz oczekiwanie około 14 dni na nowy czujnik.
To pierwsza awaria w mojej nowej CX-3 w drugim miesiącu eksploatacji. Mam nadzieję, że nic więcej nie nawali. Pozdrawiam
Dopisano 25 mar 2020, 14:05:
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mam wymieniony czujnik, skasowany błąd w komputerze i wszystko wróciło do normy. Aby dostać się do czujnika wystarczyło wykręcić trzy wkręty pod zderzakiem.
Pozdrawiam
Ciekaw jestem, czy będę mógł asystować podczas usuwania usterki
Dopisano 26 lut 2020, 14:25:
Witam, czy ktoś się orientuje gdzie jest umiejscowiony w cx-3 moduł sterujący czujnikami parkowania?
Dopisano 5 mar 2020, 12:05:
Witam serdecznie, wczoraj odwiedziłem ASO i już po 90 minutach zdiagnozowano uszkodzony czujnik ultradźwiękowy w przednim zderzaku. Teraz oczekiwanie około 14 dni na nowy czujnik.
To pierwsza awaria w mojej nowej CX-3 w drugim miesiącu eksploatacji. Mam nadzieję, że nic więcej nie nawali. Pozdrawiam
Dopisano 25 mar 2020, 14:05:
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mam wymieniony czujnik, skasowany błąd w komputerze i wszystko wróciło do normy. Aby dostać się do czujnika wystarczyło wykręcić trzy wkręty pod zderzakiem.
Pozdrawiam
Strona 1 z 1