Witam!
Mazda CX3, 2.0 120KM, 10.2016, 14 000 km.
Po włączeniu zapłonu emisja trzech dźwięków: jeden dłuższy dwa krótkie. Wszystkie kontrolki gasną, czyli ok.
Nie jest to bateria w immo bo już wymieniłem. Macie jakiś pomysł o co kaman?
Dźwięki ostrzeżenia po włączeniu zapłonu
Strona 1 z 1
Napisz coś więcej np. czy masz alarm , czujniki parkowania? ja jak włączę zapłon w garażu to można "świra" dostać a jak dołożę wsteczny + włączy się radar poprzeczny i ktoś idzie lub jedzie to dopiero...
.Może też uzupełnij opis tej na razie tajemniczej cx 3
, baterie najpewniej wymienić i w kluczyku i alarmie jak masz?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mam alarm Omega Can. Dzwoniłem do dystrybutora. Stwierdził, „ że to nie jego dźwięki;)” i żeby szukać co auto chce zakomunikować przez ten sygnał. CX3 jest mojej żony, automat 2.0 120KM, czynniki parkowania przód tył. Raz rozładowała się bateria w pestce immobilajzera co było sygnalizowane po włączeniu zapłonu przez chyba pięć krótkich „piknięć”. Teraz jest jeden dźwięk dłuższy, dwa krótkie. Kontrolki gasną, żadnego komunikatu na wyświetlaczu. Dzwoniłem do serwisu mazdy, na odległaść nic nie poradzą, umówiłem się na poniedziałek, podjadę, posłuchają i pewnie będzie jakiś prozaiczny powód tej sygnalizacji. Aha, dzisiaj wymienię baterię w pilocie bo jest oryginalna od 1,5 roku. Ale pilot śmiga, otwiera, zamyka nawet z dużej odległości, więc nie sądzę... Sprawdzałem w instrukcji obsługi i nie znalazłem takiej sekwencji dźwięków. Trochę to dziwne, bo generalnie z każdym piśnięciem trzeba gnać do serwisu...
- Od: 13 kwi 2018, 18:44
- Auto: Mazda cx 3
Dobry pomył z tą baterią (są różne alarm i kluczyk) , tylko sprawdź datę ważności
opisywałem jak po wymianie miałem jeszcze gorzej...
Rzeczywiście dla św. spokoju podjedź do ASO , mnie też nic innego do głowy nie przychodzi , chociaż jednemu koledze okazało się że kamerka-rejestrator dźwięki wydawała a myślał że to Madzia
Pozdrawiam
PS
A kolega z jakiego rejonu, jeśli można zapytać?
Rzeczywiście dla św. spokoju podjedź do ASO , mnie też nic innego do głowy nie przychodzi , chociaż jednemu koledze okazało się że kamerka-rejestrator dźwięki wydawała a myślał że to Madzia
Pozdrawiam
PS
A kolega z jakiego rejonu, jeśli można zapytać?
Strona 1 z 1