Witam,
Z jakimi nastawami jeździcie, tak aby szyby nie parowały. Ja jak mam ustawione wszystko na auto a temp. na około 20 stopni i bez klimy to niestety szybko mi szyby parują. Muszę wrzucić nawiew na szybę + drugi bieg lub uruchomić klimę.
Pozdrawiam
Parowanie szyb
Strona 1 z 1
Wprawdzie mam M3 BM, ale jeżdżę zawsze z włączoną klimą (auto). Nawet zimą mam ją włączoną na 21-23 stopnie (wtedy nie chłodzi). Nigdy nie miałem czegoś takiego jak zaparowanie szyb. Włączona klima zawsze popłaca, a non stop pracujące jej wszystkie elementy raczej dobrze rokują na jej przyszłość.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Włączona klima osusza powietrze/zmniejsza wilgotność, stąd szyby nie parują.
Natomiast
Jak klima nie pracuje, olej w układzie nie jest przepompowywany, co w długim okresie czasu może powodować rozszczelnienie się układu i ubytek czynnika chłodzącego.
Natomiast
czarmi napisał(a):Włączona klima zawsze popłaca, a non stop pracujące jej wszystkie elementy raczej dobrze rokują na jej przyszłość.
Jak klima nie pracuje, olej w układzie nie jest przepompowywany, co w długim okresie czasu może powodować rozszczelnienie się układu i ubytek czynnika chłodzącego.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Strona 1 z 1