zmontowaliśmy już odcinek naszego vloga z wyjazdu na zlot, odcinek ma prawie pół godziny i całkiem oddaje klimat zlotu
Premiera dzisiaj wieczorem na kanale JAPFEST Polska na Youtube
www.mazdaspeed.pl
chmielu_KL napisał(a):Takie pytanko do org. Są jeszcze dostępne jakieś wlepy ? teraz zauważyłem że w mojej nie ma '' 1 '' i zamiast 17 mam samo 7 ... ;/ tak jak bym był na zlocie w 2007 r ;d
rafałmazda napisał(a):
Wiele osób do mnie podchodziło i mówili "Rafał, Ty jako różowy masz jakąś siłę przebicia na forum, więc załatw to...", inni jak słyszeli, dołączali się do dyskusji.
Poznań nie jest zlotem i zdania nie zmienię.Poznań to track day. Myślałem że to tylko moja opinia, ale jak się okazało, tak nie jest, bo inni podzielają moje zdanie. Generalnie wśród członków forum zainteresowanych zlotem pojawił się podział na 3 grupy (uogólnię):
1. Jadą, bo czekają na nitkę.
2. Jadą, bo bez względu na wszystko chcą się spotkać.
3. Nie jadą, bo nie jeżdżą po nitce, więc impreza nie jest dla nich.
Impreza ma sens wtedy, kiedy jeździ się po głównej nitce toru.Rozmawiałem z dużą ilością osób, które z przekonaniem stwierdziły "mnie za rok nie będzie w Poznaniu". Ja również raczej sobie odpuszczę.Za rok przyjadą osoby, które będą chciały bić rekordy na torze i tylko mała garstka tych, które jeździć nie będą – a chyba nie o to nam chodzi, prawda? I tak proponuję wrócić do przeszłości, kiedy to zloty były dwa, a między nimi track day. Dobrze by było gdyby wrócił Czaplinek, Ryki zostałyby tak jak są.Moim zdaniem jest to temat do poważnego przedyskutowania dla Zarządu oraz panów Koordynatorów.
makmarc napisał(a):Kilka słów od nas![]()
Był to nasz 4 zlot, ale pierwszy w Poznaniu z ciekawości, jak to wszystko wygląda.Na kolejny w Poznaniu zlot się nie wybieramy.Nie każdy jedzie się ścigać, to po pierwsze.Poznań to tak jak Rafał napisał "truck day". Fajnie się to oglądało przez chwil kilkanaście. I nic więcej.Ośrodek całkiem spoko, jak dla mnie nr 2 zaraz po Czaplinku.W Rykach będąc na lotnisku można wiele więcej, człowiek czuje się swobodnie, i tam faktycznie zlot połączony jest z niesamowitą atmosferą pikniku, imprezą wieczorną do białego rana. Tyle atrakcji w jednym miejscu. I jest czas i miejsce, żeby zająć się wszystkim. Każdy znajdzie coś dla siebie.
Bartosz_ napisał(a):Zanim pojawił się Poznań były problemy z frekwencja a Poznań po prostu przyciąga ludzi:) zapamiętamy jedno to jest impreza motoryzacyjna A nie piknik rodzinny:)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość