WItam.
Czy może mi ktoś pomóc odnośnie sterowania bramy garażowej z lusterka wstecznego.
Jestem szczęśliwym posiadaczem nowej CX-9 z 2011r. Autko jest z USA. W lusterku wstecznym są przyciski do sterowania bramy garażowej.
Jak to zaprogramować z pilotem bramy?
Sterowanie bramy garażowej z lusterka wstecznego
Strona 1 z 1
1. Naciśnij i przytrzymaj dwa HomeLink przyciski 1&3, puść gdy dioda indykacyjna zacznie mrugać(około 20s) nie trzymaj przycisków dłużej niż 30s i nie powtarzaj tego punktu gdy programujesz drugi i trzeci nadajnik.
2. Trzymaj swojego pilota w odległości 2.5―7.5 cm od lusterka i tak by widzieć diodę indykacyjną.
3. Jednocześnie naciśnij i trzymaj wybrany kanał na lusterku 1-3 i przycisk na pilocie i nie puszczaj dopóki punkt 4 nie zostanie zakończony.
4. Gdy indykacyjna dioda zmieni prędkość mrugania z wolnego na szybkie możesz puścić przyciski.
5. Po naciskaj przyciski na lusterku jeśli dioda pali się światłem ciągłym twoje zaprogramowane urządzanie powinno działać i programowanie jest ukończone.
Jeśli chcesz zaprogramować dwa pozostałe kanały rozpocznij od punktu 2.
nie powtarzaj punktu 1.
Jeśli dioda mruga szybko 2s a później świeci ciągle musisz kontynuować programowanie najprawdopodobniej masz nadajnik z przemiennym kodem (najczęściej spotykany w bramach garażowych)
6. W garażu otwórz pokrywę odbiornika musisz odnaleźć, przycisk “learn” lub “smart”. Z reguły znajduje się koło anteny (najlepiej sprawdzić w instrukcji producenta bramy)
7. Naciśnij przycisk “learn” or
“smart” . Następnie z reguły masz 30s na zakończenie programowania
8.Wróć do samochodu i wciągnij i przytrzymaj na 2s zaprogramowany wcześniej kanał na lusterku. Następnie postępuj zgodnie z instrukcja bramy (przytrzymaj/naciskaj zaprogramowany kanał na lusterku) .
Mam nadzieję że pomogłem powodzenia.
2. Trzymaj swojego pilota w odległości 2.5―7.5 cm od lusterka i tak by widzieć diodę indykacyjną.
3. Jednocześnie naciśnij i trzymaj wybrany kanał na lusterku 1-3 i przycisk na pilocie i nie puszczaj dopóki punkt 4 nie zostanie zakończony.
4. Gdy indykacyjna dioda zmieni prędkość mrugania z wolnego na szybkie możesz puścić przyciski.
5. Po naciskaj przyciski na lusterku jeśli dioda pali się światłem ciągłym twoje zaprogramowane urządzanie powinno działać i programowanie jest ukończone.
Jeśli chcesz zaprogramować dwa pozostałe kanały rozpocznij od punktu 2.
nie powtarzaj punktu 1.
Jeśli dioda mruga szybko 2s a później świeci ciągle musisz kontynuować programowanie najprawdopodobniej masz nadajnik z przemiennym kodem (najczęściej spotykany w bramach garażowych)
6. W garażu otwórz pokrywę odbiornika musisz odnaleźć, przycisk “learn” lub “smart”. Z reguły znajduje się koło anteny (najlepiej sprawdzić w instrukcji producenta bramy)
7. Naciśnij przycisk “learn” or
“smart” . Następnie z reguły masz 30s na zakończenie programowania
8.Wróć do samochodu i wciągnij i przytrzymaj na 2s zaprogramowany wcześniej kanał na lusterku. Następnie postępuj zgodnie z instrukcja bramy (przytrzymaj/naciskaj zaprogramowany kanał na lusterku) .
Mam nadzieję że pomogłem powodzenia.
- Od: 23 maja 2010, 12:52
- Auto: CX-9 2010 PL
Witam.
Niestety nie udało się skonfigurować wg opisu.
Muszę pogrzebać głębiej, podobno trzeba zmienić coś w sterowniku.
Drążę temat i dam znać.
Niestety nie udało się skonfigurować wg opisu.
Muszę pogrzebać głębiej, podobno trzeba zmienić coś w sterowniku.
Drążę temat i dam znać.
-
romirom1
A tu zaglądałeś
http://www.homelink.com/program/process/1
musisz wybrac US by była Mazda Cx-9, jaki jest producent bramy?
http://www.homelink.com/program/process/1
musisz wybrac US by była Mazda Cx-9, jaki jest producent bramy?
- Od: 23 maja 2010, 12:52
- Auto: CX-9 2010 PL
Troszkę drążyłem temat. Homelink pracuje na innych częstotliwościach niż uzywane w Polsce, zazębia się jedynie na 433MHz. Aby było jeszcze trudniej to będzie tylko działac z systemami ze stałym kodem.
Więc jeśli posiadasz radioodbiornik 433 MHz pracujący na kod stały, np. Nice FLO, Nice Bio lub Beninca RR.1WBP to bedzie działac – instrukcja programowania jest podana wyżej.
Jeśli posiadasz radioodbiornik pracujący ze zmiennym kodem np. Nice Smilo daj sobie spokój i przyczep pilot(y) do deski i bedzie równie dobrze, może mniej estetycznie, ale wygodniej? (zapomnij o gadżecie w lusterku).
Gdzies tam czytałem, ze Jeśli auto wyposażone jest w system Homelink (wersja 7, nowsze Mazdy????) napędy do bram wjazdowych czy garażowych pracujące na częstotliwości 868,8 MHz są z nim kompatybilne.
Więc jeśli posiadasz radioodbiornik 433 MHz pracujący na kod stały, np. Nice FLO, Nice Bio lub Beninca RR.1WBP to bedzie działac – instrukcja programowania jest podana wyżej.
Jeśli posiadasz radioodbiornik pracujący ze zmiennym kodem np. Nice Smilo daj sobie spokój i przyczep pilot(y) do deski i bedzie równie dobrze, może mniej estetycznie, ale wygodniej? (zapomnij o gadżecie w lusterku).
Gdzies tam czytałem, ze Jeśli auto wyposażone jest w system Homelink (wersja 7, nowsze Mazdy????) napędy do bram wjazdowych czy garażowych pracujące na częstotliwości 868,8 MHz są z nim kompatybilne.
- Od: 18 lis 2010, 18:09
Strona 1 z 1