Witam wszystkich. Przerabiam wersje US do rejestracji w PL. Nie mogę nigdzie namierzyć informacji gdzie najlepiej sie wpiąć na włącznik halogenów, z kablami na tylną żarowkę (lewa wstecznego bedzie robić za przeciwmgielne).
Będę wdzieczny za pomoc. W ogole czy jest takie miejsce gdzie te wszystkie kable sie zchodza? Chciałbym znalezc gdzies bliżej kabelki od żarowek wstecznych zeby nie przeciągać nowych do jednej żarowki.
Tylne przeciwmgielne [US]
Strona 1 z 1
Tak chyba też jest prosto. Przeciągnąć kabel od "okolicy" nożnej do zderzaka jest bardzo łatwo. Spec elektryk podłączył się pod św. przeciwmgielne przednie (wyzwalanie sygnału dla tyłu). Wiązało się to z ciągnięciem kabla przez komorę silnika do " okolicy lewej nogi" kierowcy. Tył załączam przyciskiem (zostało jeszcze zrobić naklejkę by przykryć napis). Ten przycisk słabo się jednak nadaje (tyle ze ładnie pasuje), bo nie zostaje w pozycji on – off (potrzebny był do tego jeszcze jakiś moduł, zmieniający ten stan). Dioda wskazuje św. tylne przeciwmgłowe. Tylne jest LED naprawdę b. mocny.
Nie zauważyłem, ze nigdzie nie widać stanu włączenia przeciwmgielnego przód (znaczy się na zegarach). Można było to poprawić (dioda;) teraz już nieco za pózno by z taką popierdólka latać po elektrykach.
Nie zauważyłem, ze nigdzie nie widać stanu włączenia przeciwmgielnego przód (znaczy się na zegarach). Można było to poprawić (dioda;) teraz już nieco za pózno by z taką popierdólka latać po elektrykach.
Ostatnio edytowano 1 maja 2014, 19:45 przez Josh, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Obrazki przepadły, proszę obrazki ładować na serwer mazdaspeed
Powód: Obrazki przepadły, proszę obrazki ładować na serwer mazdaspeed
- Od: 18 lis 2010, 18:09
Good day to all,
Please who advises where to find the switch rear fog lights?
I thank everyone for the advice.
Witam wszystkich, proszę, który doradza, gdzie znaleźć tylne światła przeciwmgielne? Dziękuję wszystkim za rady.
Przykro mi to kompilator
Please who advises where to find the switch rear fog lights?
I thank everyone for the advice.
Witam wszystkich, proszę, który doradza, gdzie znaleźć tylne światła przeciwmgielne? Dziękuję wszystkim za rady.
Przykro mi to kompilator
- Od: 10 sty 2015, 18:46
- Auto: Mazda CX-9 r.v.2008 3.7 V6 , LPG BRC,
AWD, Eberspacher,
Thank you for your answer,
yes but have cars bought in Europe.
what car imported from the US, as I must finish the rear fog lights.
where you can buy a switch. It is difficult to engage lever on what you sent?
yes but have cars bought in Europe.
what car imported from the US, as I must finish the rear fog lights.
where you can buy a switch. It is difficult to engage lever on what you sent?
- Od: 10 sty 2015, 18:46
- Auto: Mazda CX-9 r.v.2008 3.7 V6 , LPG BRC,
AWD, Eberspacher,
Witam,
Temat już niby oklepany, ale mam kilka pytań.
Rozumiem, że zdecydowana większość ma modyfikacje zrobione w lewej lampie czyli podmiana cofania na mgłę tak? Poprawcie mnie jeśli się mylę. Jest też oczywiście możliwość doczepienia jakiejś latarki uniwersalnej po zderzakiem, ale wiadomo jak to zwiększa walory estetyczne samochodu... takie wiszące cuś jak rzep na psim ogonie....
Czy ktoś może podejmował próbę instalacji tylnego przeciwmglowego w miejsce dolnych odblasków?
Widziałem w necie na jakimś allibabie takie wąskie przeciwmgielne bodajże od 6-tki. Kształt nie jest idealny ale zawsze jakaś baza jest. Ewentualnie rozmyślałem nad cięciem zderzaka i wsadzeniu coś bezposrednio w niego...
Kolejne pytanie dotyczy manetki / przełącznika świateł. Mam wersję w auto światłami i tam na manetce jest oczywiście włącznik fog lights – oczywiście ja przednich fog'ów nie mam, kiwanie włącznikiem powoduje nic w oświetleniu. W związku z tym idzie wykorzystać ów fog switch do podłączenia foga tylnego?
Z góry dzięki za wszelkie uwagi – rownież te krytyczne
Temat już niby oklepany, ale mam kilka pytań.
Rozumiem, że zdecydowana większość ma modyfikacje zrobione w lewej lampie czyli podmiana cofania na mgłę tak? Poprawcie mnie jeśli się mylę. Jest też oczywiście możliwość doczepienia jakiejś latarki uniwersalnej po zderzakiem, ale wiadomo jak to zwiększa walory estetyczne samochodu... takie wiszące cuś jak rzep na psim ogonie....
Czy ktoś może podejmował próbę instalacji tylnego przeciwmglowego w miejsce dolnych odblasków?
Widziałem w necie na jakimś allibabie takie wąskie przeciwmgielne bodajże od 6-tki. Kształt nie jest idealny ale zawsze jakaś baza jest. Ewentualnie rozmyślałem nad cięciem zderzaka i wsadzeniu coś bezposrednio w niego...
Kolejne pytanie dotyczy manetki / przełącznika świateł. Mam wersję w auto światłami i tam na manetce jest oczywiście włącznik fog lights – oczywiście ja przednich fog'ów nie mam, kiwanie włącznikiem powoduje nic w oświetleniu. W związku z tym idzie wykorzystać ów fog switch do podłączenia foga tylnego?
Z góry dzięki za wszelkie uwagi – rownież te krytyczne

- Od: 26 lut 2017, 15:59
- Auto: Mazda CX-9 3.7 2015 USA
Ja zrobiłem na Ledach są w kloszu jest wolne miesjce i podłączyłem bezpośrednio do kostki zapalają się razem z przednimi.
Prawdopodobnie da się .

Prawdopodobnie da się .
- Od: 12 lip 2017, 22:06
Strona 1 z 1