Ksenony, a prawo
Strona 1 z 1
Mam pytanie:z tego, co przeglądam oferty CX-9-tek, to nie spotkałem jeszcze takiej, która miałaby widoczne spryskiwacze do lamp. Jak kupować tej klasy auto, to z ksenonami. Gdzie szukać CX-9-tek z wymaganymi przez prawo spryskiwaczami i samopoziomowaniem?...w UE?...aa...czy wogóle można te spryskiwacze i system samopoziomujący "jakoś" dorobić, co by się nasi stróże prawa nie dochrz...
? 
-
kenlao
Spoko sprawa sam się zastanawiam jak to wygląda w praktyce prawdopodobnie jak przegląd przejdzie to niema czym się martwić 

-
bandit650
Ostatnio przeglądałem ofertę Mazdy na wschodzie, bo interesuje mnie Mazda 8 czyli nowy MPV. No i znalazłem na Taiwanie CX9 z kierownicą po lewej, ksenonami ze spryskiwaczami, przeciwmgielnymi z tyłu i licznikiem w km.
http://www.mazda.com.tw/cars_main.asp?c ... menuid=101
Można? Można! Tylko dlaczego tak daleko od EU?
No a dlaczego nie ma Mazdy 8/MPV poza Azją?
http://www.mazda.com.tw/cars_main.asp?c ... menuid=101
Można? Można! Tylko dlaczego tak daleko od EU?
No a dlaczego nie ma Mazdy 8/MPV poza Azją?
- Od: 15 gru 2003, 16:46
- Auto: CX9 3,7 Sport, M6 2.0 143KM
MaG napisał(a):No a dlaczego nie ma Mazdy 8/MPV poza Azją?
Dobre pytanie. Doprecyzowując – dlaczego nie ma Mazdy8 w wersji LHD? Samochód wygląda na bardzo konkurencyjny wobec Questów, Odysseyów i spółki. Możliwe, że Ford bojąc się o sprzedaż aut spod własnego znaku zablokował wprowadzenie tego samochodu do Ameryki, a zainteresowanie minivan'ami w Europie jest nikłe, więc Mazda po prostu nie miała dla niej prawostronnego rynku zbytu.
the right man in the wrong place...
Otóż jest Mazda 8 w wersji LHD – w Chinach.
Co do motywów Forda – możliwe, choć nie wiem, czy mają wciąż taki wpływ na Mazdę. Co do Europy – no nie wiem, patrząc na ofertę: VW Sharan, Seat Alhambra, Fiat/Lancia z kupionym Voyager'em i inne. Ale to na inny wątek
Co do motywów Forda – możliwe, choć nie wiem, czy mają wciąż taki wpływ na Mazdę. Co do Europy – no nie wiem, patrząc na ofertę: VW Sharan, Seat Alhambra, Fiat/Lancia z kupionym Voyager'em i inne. Ale to na inny wątek
- Od: 15 gru 2003, 16:46
- Auto: CX9 3,7 Sport, M6 2.0 143KM
MaG napisał(a):Otóż jest Mazda 8 w wersji LHD – w Chinach.
No proszę! Od zeszłego roku... nie wiedziałem. Skoro mają już opracowaną przekładkę, to może jest szansa na wprowadzenie jej do Europy i Ameryki, gdzie Ford już nie rządzi Mazdą – choć na pewno mają podpisane jakieś umowy o zasadach współpracy na najbliższe lata.
MaG napisał(a):Ale to na inny wątek
Eee tam, wreszcie coś ciekawego!

P.S. Eurovan nie doczekał się następcy, bo wciśniecie Voyagera do katalogu Lancii to raczej gest rozpaczy nad firmą mającą kojarzyć się z prestiżem, a posiadającą jedynie mikre autko miejskie i kompakt. Renault też jakby wahał się nad produkcją Espace V. Natomiast lekko karłowaty Sharan – wreszcie z odsuwanym drzwiami, ale imho niepotrzebnie ograniczoną przestrzenią wnętrza przez konsolą środkową, sztywno umieszczone fotele i wyprofilowanie podłogi – jest raczej bliższy np. Mazdzie5, czy C4 GP, niż prawdziwemu minivanowi.
the right man in the wrong place...
Strona 1 z 1