DVD w wersji amerykańskiej NTSC

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez kajduk » 2 kwi 2011, 21:10

Kupiłem samochód i nagle okazało się że DVD jest w wersji NTSC i tak naprawdę żadna z dostępnych u nas płyt na nim się nie odtwarza. Po kilku tygodniowych poszukiwaniach znalazłem firmę, która teoretycznie mogłaby przestroić DVD, ale niestety człowiek, który to próbował zrobić poddał się. Tak więc poszedłem w rozwiązanie, które polecam innym. Kupiłem inne europejskie DVD podsufitowe i po montażu można oglądać wszystkie typy filmów z płyt, karty SD czy flash’a. Oczywiście jest i wada takiego rozwiązania. Tego typu odtwarzacze przeważnie nie mają głośników, a podłączenie do systemu BOSE jest niemożliwe. Tak więc słuchanie głównie przez słuchawki po podczerwieni. Natomiast w zakupionym przeze mnie odtwarzaczu głos wysyłany jest również po radiu i udało mi się dostroić radio w samochodzie do właściwej częstotliwości. Czasami trochę trzeszczy ale nie jest źle.
Początkujący

Od: 8 mar 2009, 00:00
Auto: CX-9;3.7; USA-2008;Grand Touring

Postprzez mikael77 » 4 kwi 2011, 13:07

Obrazek
Forumowicz

Od: 23 maja 2010, 12:52
Auto: CX-9 2010 PL

Postprzez mrmarko » 25 cze 2011, 01:23

Miałem cx9 z dvd ntsc, po prostu bajki dla dzieci przekonwertowałem na laptopie z pal na ntsc wystarczy poczytać w necie jak to zrobić i czym.
mrmarko