MegaZlot Ryki 2016 – wrażenia ze zlotu.

26-28 sierpnia 2016

Postprzez stachan » 24 sie 2016, 18:24

Jak w temacie :)
Obrazek
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Finansów
Koordynator Konkursów

Od: 21 wrz 2006, 17:09
Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE

Postprzez loockas » 24 sie 2016, 18:28

Było super! <jupi>
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez makmarc » 27 sie 2016, 20:46

Łomża melduje mega szybki powrót do domu. Pogoda dopisała aż za bardzo – jestem trochę spalony od słońca, będę cierpiał, organizatorzy się spisali – wielki szacunek za wykonaną robotę przy organizacji zlotu. Frekwencja mniejsza niż rok temu, ale towarzystwo dopisało jak zawsze :)

Dzięki wszystkim, z którymi udało się spotkać i porozmawiać <spoko>

Torek, dzięki za na pewno dobrą robotę <serduszka> jutro zgram nagrania z drona i spróbuję gdzieś uploadować.
makmarc

Postprzez Bimbak » 28 sie 2016, 09:18

loockas napisał(a):Było super! <jupi>

<jupi>
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez WisniaUs » 28 sie 2016, 10:29

Tarnów pozdrawia,było extra. Pogoda,organizacja,samochody i uczestnicy super !!!!!!
WisniaUs

Postprzez xRafalx » 28 sie 2016, 13:01

Kraków już wczoraj wrócił, było super :) Dzięki!
& Marta
Przedstawiciel Małopolski

Od: 25 kwi 2014, 11:37
Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08

Postprzez leni » 28 sie 2016, 13:38

Śląsk melduje się :) było mega rewelacyjnie, bardzo miło było was znowu spotkać. Pozdrowionka i do następnego :D
Forumowicz

Od: 11 paź 2013, 08:05
Auto: Jest: Citroen C5 (X7) CROSSTOURER 2.0 BlueHDi 180 KM 2015 rok
Była: MAZDA 6 GY 2.0/136KM CiTD 2004 rok

Postprzez Bartek1986 » 28 sie 2016, 14:44

Było za gorąco!!! <czarodziej>
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 wrz 2005, 13:44
Auto: Impreza GF8 GT
Impreza GF8 GT
Impreza GC8 GT Nardi Torino
Impreza GF8 STi
Impreza GC8 STi +++
Volvo S80 V8

Postprzez piorunek » 28 sie 2016, 16:44

Co do temp to hania się gotowała już po 1 okrążeniu. Pogoda super i bardzo wymagająca dla aut.
Dzięki że mogłem spotkać nowe i stare twarze, wyjeździć się i wyśmiać na jakiś czas. Pojeździć na prawym fotelu lub z pilotem polepszając czasy.
Zlot organizacyjnie na wysokim poziomie który się pnie coraz wyżej. I tak trzymać.
Do zobaczenia w przyszłym roku.
Anarchia tylko prowadzi do upadku.
Zamiast strzelać do siebie zbudujmy coś (nie wykluczając mnie).
Forumowicz

Od: 24 lis 2013, 03:42

Postprzez sylwia323F » 28 sie 2016, 17:29

Mega Zlot w tym roku był wyjątkowo udany.
Pogoda upalna dla uczestników jak i dla samochodów.
Pomimo porannych fochów Opla Speedstera dojechaliśmy na zlot Citroenem C2, który jest demonem szybkości na oponach zimowych <czarodziej>
Dziękuje za pomoc Jackkpl, Szynie.
Było miło znowu zobaczyć wasze morodeczki. :D
Dziękujemy za super organizację.

Pozdrawiam
Sylwia&piwo
Forumowicz

Od: 6 cze 2010, 18:20
Auto: jest: Mazda 3 BM 2014r.,
Opel Speedster Piwa,
było: Mazda 323 F 1,3 1999r.,
Citroen C2 1,6l VTS 2006r. Piwa:–)

Postprzez rafałmazda » 28 sie 2016, 18:17

Płock w części dotarł, część pewnie jeszcze w trasie. Zimna kąpiel, dużo balsamu do opalania, piwko w ręku i teraz mogę coś napisać od siebie :D ale rozpiszę się dość mocno za co przepraszam <lol>
Zacznę od <dupa> strony, bo najpierw od podziękowań, a mianowicie: DZIĘKUJĘ MOJEJ EKIPIE, MOIM PRZYJACIOŁOM za to co zrobili. Po tym jak zaliczyłem dzwona, stwierdziłem że rezygnuję ze zlotu całkowicie, a oni postawili mnie przed faktem dokonanym i nie miałem wyjścia, musiałem jechać. Tacy ludzie jak Wy uświadamiają mnie w przekonaniu, że ten świat jednak ma sens jeśli trafi się na odpowiednie towarzystwo. Jak dowiedziałem się o akcji to mnie zamurowało. Dziękuję Wam :* Przyjaciół faktycznie poznaje się w biedzie <uklon>
Jak już przy podziękowaniach jesteśmy to w następnej kolejności chciałbym podziękować mojej niezastąpionej ekipie z Płocka, bo chłopaki od razu oferowali mi transport (mogłem sobie wybierać czym jechać <lol> ) oraz zgarnęli 8 pucharów i chyba tym samym sprawili że Płock w konkurencjach nie ma sobie równych <faja> sie wie kogo ściągać na to forum hahaha <glupek2>
Podziękowania kieruję też w stronę organizatorów, bo wydaje mi się że wszystko było zapięte na ostatni guzik i z mojego punktu widzenia zlot wyszedł tak, jak powinien :D No i oczywiście podziękowania dla wszystkich uczestników, bo pamiętajcie że to my wszyscy tworzymy atmosferę zlotową i z niektórymi wystarczy spojrzeć na siebie i już śmiać się chce hahaha a co do samego zlotu:
Pogoda... usmażyła mnie <lol> konkurencje na lotnisku przebiegały sprawnie, bezpiecznie i chyba każdy był usatysfakcjonowany <oczko> tylko jedno pytanie – gdzie było zdjęcie grupowe? <co?>
Ośrodek też całkiem w porządku :) najwięcej do powiedzenia mam jeśli chodzi o domki drewniane, które chyba były całkiem nowe. Jedyne zastrzeżenie do tego, że jeśli ktoś wchodził to cały domek się trząsł, ale to po prostu drewno <lol> kolacja ok, śniadanie troszkę gorzej, ale umówmy się – nikt na zlotach nie myśli o kawiorze hahaha chleb był, więc każdego głodnego powinno zaspokoić <oczko>
Ze swojej strony obiecuję, że zdjęcia robione przeze mnie niedługo się pojawią, jednak troszkę czasu mi dajcie, bo wyszło ich grubo ponad 100, ale myślę że będziecie zadowoleni <oczko>
Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję że następnym razem spotkamy się w takim samym składzie, a nawet większym, więc do zobaczenia papa
Bayerische Motoren Werke ;)
Klubowicz

Od: 1 mar 2012, 19:49
Auto: Jest
E39

Była:

A6 C6 3.0 TDI '09
Mazda3 BK LF
Mazda6 GG RF-5C

Postprzez jackkpl » 28 sie 2016, 18:43

Gdańsk też się melduje w domu. Znowu miło spędziłem z Wami czas. Impreza lotniskowa jak zwykle udana. Z relacji świadków słyszałem, że impreza nocna też była interesująca ;).
Fajnie, że był catering na lotnisku. Cieszy fakt, że było tak dużo RX-ów. Oby trend się utrzymał.

PS. Piwo i Sylwia – dziękuję za nocleg i wyżywienie pasożyta :).
Ostatnio edytowano 28 sie 2016, 20:01 przez jackkpl, łącznie edytowano 2 razy
Forumowicz

Od: 17 mar 2007, 21:04
Auto: RX8

Postprzez Piotr89 » 28 sie 2016, 19:35

Pochwalony wszystkim.
Ja i Gośka meldujemy się że już dotarliśmy do domu około 15 ale pojechaliśmy wyrzucić graciarnię i części zapasowe do garażu i chwilę się zeszło dlatego dopiero teraz piszę.
Moje podejrzenia co do problemów z osprzętem silnika bądź z hamownią zostały rozwiane po podpięciu diody która wyrzuciła kilka błędów. Moje niezadowolenie z wyników i osiągów auta nie przekłada się na wrażenia po zlocie ;)
Dotarłem prosto na lotnisko z przyczyn wyższych śpiąc przed zlotem 1,5h i dlatego też padłem po powrocie do ośrodka, opuszczając imprezę wieczorną i rozdanie nagród za co przepraszam. Dużo wrażeń, emocji i frajdy z jazdy. Cieszy mnie fakt że udało się znowu spotkać stare twarze i poznać nowe. Świetna oprawa muzyczna i organizacja imprezy. Miła atmosfera na lotnisku jak i w ośrodku i dobra zabawa na koniec wakacji. Dziękuję organizatorom, a także ekipie lubelskiej, Damiano V6 i grupie łódzkiej za wspólnie spędzony czas.
To tyle z pozytywów, teraz negatywy o których mówiłem już w Ułężu, mianowicie:
– skoro jest regulamin imprezy masowej tj. Regulamin Zlotu Mazdaspeed i punkt mówiący o zachowaniu się aut w Parku maszyn i prędkości poruszania w niej to zapytam wprost, czy dotyczy on wszystkich czy tylko jednostek- przykładów nie podam a większość wie o czym mówię...

Dzięki jeszcze raz i do zobaczenia na następnym Zlocie czy innym TrackDay'u papa
Benzin im Blut
Forumowicz

Od: 20 sty 2011, 00:16
Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99

Postprzez piwo » 28 sie 2016, 19:47

a mi osobiscie przeszkadzalo ze cos w powietrzu bylo. kwitlo cos w polu nie wiem. caly czas na lotnisku lzawilo mi lewe oko i lecialo z nosa. jakas masakra. tylko wyjechalem z lotniska i ulga. kurde im czlowiek starszy tym bardziej sie psuje.
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
Koordynator Zlotów

Od: 13 lut 2005, 13:05
Auto: Opel Speedster 2001r. B207r,930kg,LSD,RWD, RaceTCS,semislick,320KM
1/4: 12,394s
tor Poznań: 1m48,4s
tor Łódź 57,5s
Mazda 3 BM sedan 2014r.

Postprzez sq2jul » 28 sie 2016, 20:35

Dzią! Najbardziej się cieszę, że ta geriatryczna część klubu się zreaktywowała :) Do zobaczenia w przyszłym roku!
Ostatnio edytowano 28 sie 2016, 21:27 przez sq2jul, łącznie edytowano 1 raz
Smoki i gołe baby
Forumowicz

Od: 29 wrz 2007, 21:15
Auto: gnojarz & bezdasznik

Postprzez Zbychersky » 28 sie 2016, 20:39

To moja pierwsza taka impreza i uważam że było całkiem spoko :)
Ułeż
Plusy:
– jedzenie
– organizacja OES, stewart, parkowanie (chociaż do mojego parkowania przodem to raczej by się przydało coś lepszego do pomiarów niż miarka (9mm))
Minusy:
– mało zacienionych miejsc
– jeden toj toj, za każdym razem jak chciałem skorzystać to bez odstania swojego nie było możliwości skorzystania, pozostawała tylko trawka
– grupowe zdjęcie?
Ośrodek
Plusy:
– fajne spokojne miejsce, lokalizacja ok
Minusy:
– jedzenie, szału nie było, tzn nie oczekiwałem fajerwerków bo bywałem już na wielu zlotach motocyklowych i wiem jak to wygląda ale grill wieczorny był porażką, całe mięso zostalo usmażone i pozostawione na talerzach (trzeba było jeść zimne)
– pokoje hmm powiedziałbym, że żałuję, że nie wybrałem domku np. drewnianego (inni zachwalali), z czystością tak sobie + po prysznicu okazało się, że woda wylewała się spod prysznica i zalało łazienkę + troche dywanu :) na co pani z recepcji przyszła ze szmatą rzuciła na podłogę i kazała mi po sobie posprzątać, mówiła także, że ktoś to naprawi, nikt nic nie zrobił.

Do nikogo z organizatorów nie mam pretensji, napisałem swoją opinię bo mam nadzieję, że w przyszłości część tych minusów zniknie.

Tak poza tym dzięki za wszelkie pogawędki i do zobaczenia na kolejnych edycjach :)
Początkujący

Od: 12 cze 2016, 10:03
Auto: MX-5 ND 2.0

Postprzez Addrian » 28 sie 2016, 20:43

Ogólnie było bardzo fajnie, lecz jedna rzecz mi przeszkadzała.Mieliśmy pokój sześcioosobowy gdzie były tylko 3 łóżka, a w pokoju było 4 facetów.Myślę, że płacąc 130 zł za nocleg wypadało by każdy miał swoje łóżko :)
Forumowicz

Od: 16 kwi 2015, 12:20
Auto: Mazda 6 GY LF '04

Postprzez Kliszek M3 » 28 sie 2016, 21:07

Białystok cały i zdrowy wrócił do siebie :) tzn. moje auto było tu szybciej niż ja, za co dziękuję Panom ogarniajacym temat :P
Wielkie dzięki za organizację całej imprezy, był to mój pierwszy zlot, ale napewno nie ostatni :) Ukłony wszystkim zaangażowanym w dopiecie wszystkiego.
Jestem pod wrażeniem jak to wszystko wyglądało, było Mega <spoko>
Szczególne podziękowania kieruję do Diablicy, za to, że uratowała mi <dupa> po piątkowych baletach i zgodziła się pojechać moim autkiem (Kasia, rozchmurz się :P).
Dzięki za miłe towarzystwo w sobotni wieczór, za miłe przyjęcie mnie jako że był to mój debiut na takich imprezach :) Dziękuję swojej ekipie z Podlasia, pokazaliscie, że można na Was liczyć <spoko>
Wszystko jak najbardziej na +, pomijając fakt, że o mały włos nie zostałem aresztowany :D
Co złego to nie ja, do zobaczenia na następnym zlocie :) Milo było poznać tyle nowych, pozytywnie nastawionych ludzi :) 5!

PS: JEŻELI KTOŚ MA JAKIES NAMIARY NA JULKĘ (KELNERKĘ/BARMANKĘ Z RESTAURACJI) TO POPROSZĘ NA PRIV :P
Obrazek
Kamil
Forumowicz

Od: 5 lip 2015, 22:44
Auto: Było:
* Audi A8 D3 3.0 TDI 233 KM 2007r.
* Mazda3 BM Skyactiv-G 165; SkyPassion HB; 2015r. MT Soul Red :)
Jest:
* Volkswagen Sharan Highline 2.0 TDI + DSG/ 220 KM 2015r.

Postprzez loockas » 28 sie 2016, 21:34

Dzięki za kolejny zlot. Na lotnisku (z perspektywy widza) nie było się do czego przyczepić. OS'a przeszedłem z Julkiem z buta, bardzo fajnie ułożony :) Ćwiara na pewno była ok, bo ta ekipa inaczej nie potrafi :)

Ośrodek – mam do niego sentyment, bo przypomina mi ukochany Konin (Ślesin) :) Kolacja całkiem smaczna, grill porażka, za to śniadanie rewelacyjne. Jajecznica z boczkiem i naleśniki były świetne! :)

Wieczorna impreza – coś w tym roku kiepsko to wyszło i zaraz po rozdaniu całe towarzystwo rozbiło się na grupki. Z drugiej strony wyglądało, że tak właśnie ma być. Mnie to w sumie nie przeszkadzało, bo była okazja na spokojnie porozmawiać przy stolikach i nawet ta muzyka za którą nie przepadam nie przeszkadzała za bardzo :)

Fajnie Was było znowu zobaczyć i poznać nowe twarze. Szczerze mówiąc w pierwszych minutach na lotnisku czułem się jak na pierwszym zlocie... nikogo nie znałem. Na szczęście po chwili odnalazły się stare pyski :) Dzięki jeszcze raz!

sq2jul napisał(a):Najbardziej sie cieszę, że ta geriatryczna część klubu się zreaktywowała

Ale kondycja już nie ta... :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Zbychersky » 28 sie 2016, 22:04

Nam kuchnia powiedziała, że jajecznicy nie będzie ... o naleśnikach nawet nikt nie wspominał :p
Początkujący

Od: 12 cze 2016, 10:03
Auto: MX-5 ND 2.0