Mechanika, Elektryka – Bronisze – Auto Jaksa

Postprzez hajdi » 31 paź 2008, 00:01

nailz napisał(a):Zaufaj instynktowi – przewrażliwienie. W trakcie mojego przeglądu przed zakupowego Jarek tez więcej rozmawiał ze sprzedającym aniżeli ze mną z jednego powodu, jego znał lepiej niż mnie, to sprzedający już kilkukrotnie przyjeżdżał z klientami do niego na takie przeglądy, ja byłem wtedy po raz pierwszy. A skoro mechanik który robił kompleksowy przegląd stwierdził że auto jest OK to będzie dobrze.
Pozdro

Zaufałem. :–) Mam nadzieję że będzie w porządku.
Początkujący

Od: 30 paź 2008, 17:43
Auto: Mazda 6, 2.0 MZR, 141KM, '04

Postprzez nailz » 31 paź 2008, 00:13

McSlavko napisał(a):...ja osobiscie bedę Pana Jarka odwiedzał regularnie

Jaksa niedługo u Ciebie będą większe kolejki do zapisów niż na sale ślubne <lol>
Może jakąś sieć zacząłbyś budować? :D
Początkujący

Od: 18 paź 2007, 15:03
Auto: Mazda 6 GG

Postprzez McSlavko » 31 paź 2008, 00:49

nailz napisał(a):Jaksa niedługo u Ciebie będą większe kolejki do zapisów niż na sale ślubne <lol> Może jakąś sieć zacząłbyś budować? :D

A teraz to co jest? jeden wyjeżdza, drugi wjeżdza, terminy na 2 tygodnie minimum! Marka "AutoJaksa" robi swoje...nie ma to tamto ;) jak w szwajcarskim zegarku :) nie no...może z deka przesadziłem, są jeszcze tacy upierdliwi klienci jak ja i wtedy troche się przedłuża :D
Forumowicz

Od: 18 wrz 2008, 22:39
Auto: MAZDA 6 GG 2.0 MZRCD 121KM '03

Postprzez Jaksa » 31 paź 2008, 01:20

hajdi napisał(a):Zrzućmy to na karb złego dnia
Fakt , czekam z utesknieniem na te 2 dni wolnego ....
hajdi napisał(a):Mam nadzieję że będzie w porządku.
Wszystkie mazdy ktore były oglądane przed zakupem u nas jezdzą bezawaryjnie ....
nailz napisał(a):Jaksa niedługo u Ciebie będą większe kolejki do zapisów niż na sale ślubne
I to mnie martwi....

McSlavko napisał(a):są jeszcze tacy upierdliwi klienci jak ja i wtedy troche się przedłuża
Znam gorszych <lol> np. moj stały klient ( gość wysoko postawiony ) ktory musi nawet miec oryginalne zakretki na wentyle
hajdi napisał(a):Jeśli auto okaże się OK, to może się Pan mnie spodziewać na stacji przy najbliższym przeglądzie
Ok, obiecuje sie Panem zajac tak jak nalezy.... :)
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Od: 10 mar 2004, 23:46
Auto: Mazda 6 2023 Anniversary /6 2.5 BP 2019 / Mazda 3 BP 2019 .2.0 122KM

Postprzez MarQs » 3 lis 2008, 11:26

Witam,

ja bylem u Jaksy w piatek – wszystko super, wyrozumialosc dla zoltodzioba mazdowskiego (nawet nie wiedzialem, gdzie mam kontrolke swiec zarowych :| ) na wysokim poziomie, kilka dobrych rad, mile slowo na droge a mazda po serwisie mruczy sympatycznie ;)

po pierwszym telefonie uslyszalem tak odlegly termin, ze mi sie nogi ugieły, ale udalo sie cale szczescie wcisnąć na piątek.

Polecam rzecz jasna
Pozdrawiam,
MarQs
Forumowicz

Od: 21 lut 2007, 01:06
Auto: M6 2.0 citd sportbreak ;–) '04

Postprzez adrinek » 6 lis 2008, 18:57

Byłem, zobaczyłem silnik wymieniony pełen profesjonalizm, paru rzeczy się dowiedziałem fajna atmosferka u nich panuje polecam jak najbardziej w miarę potrzeby będę ich odwiedzał ps. Dobrze wiedzieć że ma się za sąsiada pana Jarka <faja>
Obrazek
Forumowicz

Od: 29 lut 2008, 15:46
Auto: Mazda 3 2.0 BK 150KM 2006r Lift

Postprzez Jaksa » 18 lis 2008, 22:58

nailz napisał(a):Może jakąś sieć zacząłbyś budować
Miałem pare propozycji ale nie jest to takie proste , jestem człowiekiem ktory lubi miec wszystko pod kontrolą i tu jest problem , nie dam rady być w paru miejscach , druga sprawa to ludzie ( mechanicy o ktorych bardzo ciezko w dzisiejszych czasach – robi sie to juz wymarly fach )
MarQs napisał(a):po pierwszym telefonie uslyszalem tak odlegly termin, ze mi sie nogi ugieły,
Tez mnie to przeraża ale nie mam na to wplywu ( moze za mało stanowisk/mechaników ? sam nie wiem . )
adrinek napisał(a):Dobrze wiedzieć że ma się za sąsiada pana Jarka
No no ....jaki ten świat mały co ? <lol> Pozdrawiam Jarek :)
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Postprzez migacz » 20 lis 2008, 17:05

Byłem dzisiaj, już po raz drugi.

Usługa jak zawsze prima sort, szybko, sprawnie, konkretnie, bez opowieści i wymądrzania się na wszelkie możliwe tematy. No a w drodze powrotnej to nawet mi korek ani pogoda nie przeszkadzały delektować się jazdą... zoom-zoom!

aha, no i rabacik zawsze poprawia humor <jupi>

wrócę na pewno, choć wolnymi terminami nie rozpieszczają... :(
Forumowicz

Od: 5 paź 2007, 13:43
Auto: M6 GY 2.0 CiTD 2005

Postprzez ania&krzys » 27 lis 2008, 12:45

red mx-3 dziekuje za nowe sprzeglo...
Forumowicz

Od: 16 lip 2007, 10:59

Postprzez Dortann » 8 gru 2008, 12:32

Odwiedziłem warsztat na wymianę płynów ustrojowych w zeszłą środę. Jak zwykle przyjemnie i profesjonalnie. Tylko pan Michał chciał mi zrobić dobrze, przed czym udało mi się obronić ;) (wiem,że Pan to czyta :P )
Pozdrawiam ekipę z Bronisz.
Madzia i Misiek to zgrana para.
Forumowicz

Od: 27 maja 2007, 16:03
Auto: Mazda 6 diesel kombi

Postprzez Jaksa » 8 gru 2008, 23:55

Dortann napisał(a):Tylko pan Michał chciał mi zrobić dobrze
Myślę ze madzi a nie Panu <lol> Pozdrawiam .
Forumowicz

Postprzez syberek1 » 10 gru 2008, 16:12

Jaksa napisał(a):– robi sie to juz wymarly fach

No to następny się uczy na mechanika czyli ja :D :D :D młody jestem ale już się tego na robiłem tylko szkoda że tak daleko mieszkam od Pana bo podoba mi się warsztat i atmosfera w nim panująca :) :P ;)
Wyrzucam smutek, zostawiam pamięć o nich
Twarze z przeszłości, duchy, których nie chcę wygonić
Forumowicz

Od: 26 kwi 2007, 16:32
Auto: Mazda 6 Mzr-cd 2.0 2003r 136KM

Postprzez Jaksa » 10 gru 2008, 19:29

syberek1 napisał(a):No to następny się uczy na mechanika
Zawód mechanik nie jest obecnie modny , proponuję uczyc sie na stomatologa lub ortodonte <lol> ;) tam to kosztuja usługi <lol> ( 3 minuty pracy 140 zł – no....płaci sie niby za wizytę <lol> )
syberek1 napisał(a):podoba mi się warsztat i atmosfera w nim panująca
A dziękuję , wiadomo ze miejsce pracy jest jak drugi dom wiec staram sie dopasowac warunki , atmosfere prawie jak w domu <lol>
Forumowicz

Postprzez Lorento » 10 gru 2008, 22:08

Jaksa napisał(a):Zawód mechanik nie jest obecnie modny , proponuję uczyc sie na stomatologa lub ortodonte łoł oczko tam to kosztuja usługi łoł ( 3 minuty pracy 140 zł – no....płaci sie niby za wizytę łoł )

Wymieniasz sobie uzębienie? :D
...jak turbinę w dieslu...?
POGROMCA ZENONÓW!
Nie przeginajcie! Gdzie? ....... W Aucie!!!
Forumowicz

Od: 2 lip 2008, 21:21
Auto: mazda 6 MZR 2,3

Postprzez Jaksa » 11 gru 2008, 00:13

Lorento napisał(a):Wymieniasz sobie uzębienie
Nie , jeszcze nie musze <lol> ale .... napisałem o tym fachu bo mam stycznosc od 6 miesiecy z pewną klinika , córka własnie od 6-ciu miesiecy nosi aparat , co miesiąc trzeba pokazac sie na regulacje ( co by to znaczyło ) aparatu , fachowcowi zajmuje to 3-5 minut a w recepcji trzeba zapłacic 140 zeta ( dlatego napisałem ze to jest obecnie dobry fach <lol> ) tłumacząc to na jezyk mechanika : Wymieniłem Panu uszczelke pod głowica obecnie jest git ale prosze przyjechac za miesiac to ustawie obroty bo moga sie zmienic , klient wpada za miesiac ja biore wkretak robie pol obrotu srubka w lewo i kaze sobie zaplacic 140 zł co na to klient ? hahaha <glupek2> chyba tak by zareagowal.....

P.S. Przepraszam za OT.
Forumowicz

Postprzez Dortann » 11 gru 2008, 12:07

Zawód mechanika w 'dobrym' ASO jest bodajże też niezgorszy. Jak mój kolega z Corsą pojechał po wypadku to mu zamiast wymienić wszystko próbowali tylko wyklepać i pomalować na nowo, a że kumpel jest podejrzliwy i wziął rzeczoznawcę to sprawa się rypła. Przy okazji kilka dni później okazało się, że mu również zamienili silnik od wycieraczek na używkę, która właśnie była na ostatnich nogach. No ja myślę, że na potulnym kliencie-baranku to można sobie na jakieś dobre LCD na gwiazdkę uzbierać <lol>
Madzia i Misiek to zgrana para.
Forumowicz

Od: 27 maja 2007, 16:03
Auto: Mazda 6 diesel kombi

Postprzez Jaksa » 20 gru 2008, 12:09

_______________./\.
____________ __>_<_
_____________Ѽ.\/ Ѽ
___________;–>( ɕѼ Ҩ .
___________@.♥ '(█) ♥ *$
________Ѽ "( ()♥t (Ѽ)o*♥*
_______(█),–♥.–Ѽ _Q@,0 ɕ(█)
____________>o*oѼ @.<
_________o`–.♥.–@""-Q '♥~@'
______♥.'`Ѽ ♥ *Ѽ ɕҨ ‘♥ @`–.)
____Ѽ o (█). @* '–@Ѽ ’Q.*(█)’Ѽ
__________Ѽ –♥–'Ѽ ♥._ Ѽ
_______@.♥ '*Q ♥ *(█), @.♥ '*
___.♥' @ _ ɕ♥ _.–'~♥–. @ ´(♥)`–*.o
__.(█)* ♥ ..–' (Ѽ) o *.(Ѽ) 0 *(█)`)
_________(Ѽ ) '–._♥__(Ѽ)@
____;--♥' ♥Ҩ 0‘(Ѽ) Q o *♥ * Ѽ ♥
___ * (Ѽ)._♥__* .Q.~ ♥– ♥Ҩ. 0 () Q ♥*'.
_(█)* ♥ *‘ o * ♥ _(█)Q~ ♥Ҩ __Ѽ♥__(█)
_____________▓▓▓▓▓___________
__________▓▓▓▓▓▓▓▓▓___
Słyszysz jak wiatr życzenia niesie?
Hula po polach i szumi w lesie,
Jak stuka w okna, wchodzi w kominy
I obserwuje dziecięce miny?
Jeśli to słyszysz, to zamknij oczy,
Niech świat z dzieciństwa znów w życie wkroczy.

Poczuj makowca zapach wspaniały.
Zobacz za oknem, świat cały biały.
Już karp się smaży, kompot gotuje,
Mróz znów na szybach kwiaty maluje,
A ty radosny z iskierką w oku,
Szukasz Gwiazdora, czekasz do zmroku.

Teraz, choć wiosen trochę przybyło,
To wiatr ten sam, szumi nam miło.
Ja razem z wiatrem ślę ci życzenia,
Niech ci się spełnią wszelkie marzenia,
A pierwsza gwiazda świecąc o zmroku
Niesie ci radość w tym Nowym Roku.

Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego 2009 roku życzy załoga Auto-Jaksa.

P.S. Dziękujemy za współpracę w 2008 roku :)
Forumowicz

Postprzez maniek8011 » 7 sty 2009, 21:37

Dzisiaj bylem u jaksy z problemem gasnacej 6 w dieslu,myślalem ze to SCV,ale jak sie szybko dowiedzialem to nie tylko ja mam w te mrozy taki problem (wina paliwa) .Szybka wymiana filtra i wszystko wrócilo do normy (narazie zobaczymy jak bedzie rano)ale dziekuje .Jak zwykle szybko i sprawnie.Pozdrawiam
Lubie mazde i nią jezdze...
Forumowicz

Od: 7 lip 2008, 20:43
Auto: M 6 GG 136KM/GF2.0 FS 115KM

Postprzez PAT » 10 sty 2009, 17:45

Dzisiaj po raz drugi zawitałem do jaksy (wymiana oleju + sprawdzenie miski) + szybka diagnoza lożyska :)
Mile spedzone 2 godzinki w sobote :) Dzieki wielkie!!!

P.S tylko za duzo papierochów wypaliłem!!
Początkujący

Od: 23 lis 2008, 15:29
Auto: mazda 6

Postprzez nailz » 12 sty 2009, 15:02

Ja tez byłem w sobotę na standardowej wymianie oleju, filtrów itp. Jak zwykle mile spędzony czas, rzeczywiście najarać się można :D
Pozdrowienia dla całej ekipy z Bronisz.
Początkujący

Od: 18 paź 2007, 15:03
Auto: Mazda 6 GG