Mechanika, Elektryka – Bronisze – Auto Jaksa

Postprzez slav » 24 wrz 2006, 10:59

chyba zawiazlo sie jakies tajne stowarzyszenie anty-jaksa , ludzie pierwszy raz loguja sie na forum i odrazu grzmia na jarka , to chyba nie jest fair play a napewno nie jest przypadkowe.
ludzie ktorzy ani razu u niego nie byli grzmia ze za drogi i nieprzyjemny ! ludzie ktorzy go nie znaja!!!

Za szczera i fachowa opinie za pomoc ( a co moze lepiej gdy mechanik slodzi ze ok ,maly i tani problemik od reki zrobimy, a pozniej sie okazuje ze wychodzi dlugo,drogo i byle jak ?) miesza sie go z blotem !!!
Toz to warcholstwo :|

jedna z ostatnich opini ktora mnie wkurzyla
JacekP napisał(a): Może przyczyną był rocznik '93 mojej 626GE. Wiadomo, że taki klient nie zostawi w warsztacie paru tysięcy zł. Z tego co widzę, to pozytywne opinie wystawiają Jaksie raczej właściciele nowszych i droższych furek.

Koles moja pierwsza Ge byla rocznik 92, jakos Jarek mnie nie splawil, rzeczowo przez telefon powiedzial ze zeby mogl ustalic jej stan musze przyjechac i musi ja zobaczyc bo co mozna przez telefon. Nie obrazilem sie , umowilem, przyjechalem , poznalem Jarka osobiscie ( wspanialy czlowiek do rozmowy i do pomocy) i dopiero wtedy smialem wydac pierwsza opinie na jego temat i temat jego pracy.
Zapewniam Cie ze Jarek naprawia wszystkie mazdy jakie do niego przyjada i to wszelkimi dostepnymi sposobami abys nie musial placic paru tysiecy <lol> a mazda byla sprawna.

emmarek napisał(a):Czyli moja opinia potwierdza się

Nie niepotwierdza sie , przeciez Jarek nieprowadzi warsztatu charytatywnie, dziwne by bylo gdyby dokladal do interesu ( to nie socjalizm) ma na utrzymaniu rodzine , jakos niewidzialem warsztatu dzialajacego na systemie doplat do napraw kogos auta. Chociaz auto-jaksa wiele rzeczy robi gratis ,gdzie indziej trzeba by nawet za to zaplacic. Cena uslugi rozni sie w zaleznosci od uzytych materialow ,przeciez wszystko mozna robic na zamiennikach i uzywkach :P

Bylem w sobote , wymienilem olej , naprawiono mi za darmo halasujace tylne zawieszenie ( 2 mechanikow u mnie stwierdzilo ze trzeba wymnienic [waaaco?] wzdluzne ,laczniki stabilizatora i kilka gum :| ) usterka okazala sie banalna ,halasowaly blaszki przy klockach hamulcowych hahaha , chyba nie musze pisac ile uratowalem pieniedzy dzieki Jarkowi <jupi>
Za calosc materialow (olej,filtr) i uslugi naprawcze zaplacilem 150zl(slownie stopiecdziesiat zl.) to chyba nie kwota tylko dla bogatych !
spedzilem czas w swietnej atmosferze ,popijajac kawke . czujac sie u Jarka jak u siebie ,jak u przyjaciela , co mysle wystarczy za jakiekolwiek rekomendacje.pozdrawiam cala zaloge auto-jaksa.

p.s. wracajac autostrada wyprzedzilem chyba z 12 bmw, chlopacy chyba jechali na jakis zlot (na szczescie nikt z nich nie podjal sie scigania <lol> z moim skromnym GE ),swietnie to wygladalo jak jechali w kolumnie.

Prosze moderatorow o ile to mozliwe o pozostawienie calosci postu, dziekuje.
Forumowicz

Od: 29 maja 2005, 23:38
Auto: rozne

Postprzez tomekrvf » 24 wrz 2006, 11:32

A ktoś kto narzeka na ceny usług zrobił jakąś prostą kalkulację kosztów prowadzenia takiego biznesu jak warsztat mechaniczny?
Powiedzmy że jest dwóch mechaników i dostają oni na rękę 2000 PLN czyli jest to 3500 brutto. Zakładając że w miesiącu jest 25 dni roboczych z sobotami to dziennie mechanicy powinni zrobic robotę za 280 PLN żeby zarobi na siebie. Zakładając że przyjeżdza padalec w któym żadna śruba nie idzie i rzecz która powinna trwac godzinę zajmuje 3h(jak ktoś cokolwiek robił przy samochodzie poza wymianą żarówek i polerowaniem lakieru to wie o co chodzi) to to już generuje stratę. Jakby doliczyc koszty wynajęcia lokalu, podatki, telefony, zakup kluczy które się czasem zużywają, konserwacja podnośnika, ksiegowa i mnóstwo innych rzeczy to pewnie okazałoby się że aby wyjśc na zero trzeba codziennie wyrabiac jakies 500-700 PLN plus zysk z części(rabaty w hurtowniach). No a jeszcze właściciel ma rodzinę i nie żyje w klasztorze więc też czegoś oczekuje od życia.
Jak ktoś chce żeby było tanio albo za darmo to polecam obsługę samochodu we własnym zakresie.
Weźmy niby taką prostą rzecz jak wymiana osłony przegubu. Faktycznie naprawa banalna. Ale:
-przegub stoi w piaście a powinien lekko się wysunąc
-sworzeń tak zardzewiał w zwrotnicy że nie idzie w żaden sposób
No i już robi się kaszanka. Polecam taką zabawę z autem podpartym tylko podnośnikiem z wyposażenia samochodu i bez kanału. Od razu narzekajacy na ceny usług zmienią zdanie.
Forumowicz

Od: 9 gru 2003, 19:51
Auto: Galant 2.5V6
VTR1000F
Alfa 147

Postprzez Waluś » 24 wrz 2006, 13:45

miałem się ie odzywać ale :

tomekrvf napisał(a):ak ktoś chce żeby było tanio albo za darmo to polecam obsługę samochodu we własnym zakresie.
Weźmy niby taką prostą rzecz jak wymiana osłony przegubu. Faktycznie naprawa banalna. Ale:
-przegub stoi w piaście a powinien lekko się wysunąc
-sworzeń tak zardzewiał w zwrotnicy że nie idzie w żaden sposób
No i już robi się kaszanka. Polecam taką zabawę z autem podpartym tylko podnośnikiem z wyposażenia samochodu i bez kanału. Od razu narzekajacy na ceny usług zmienią zdanie.

dokładnie. Niech każdy maruda spróbuje takiego serwisu na aucie które ma 15 lat i nigdy nie wymieniał tego elementu (chodzi o odkręcanie elementów nie o doświadczenie :P )
chyba faktycznie zaraz wam wyciągne ten temat z kosza i wrzuce do HP
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach

Postprzez bednarz80 » 24 wrz 2006, 19:31

kurcze bylem u jarka na glupiej zmianie oslony przegubu operacja miala zajac 30 minut zajela 2 godziny poniewasz przegub stał trzeba było spuscic olej ze skrzyni i wjac cała pułos i od drugiej strony wymienic manzete jarek i jego mechanicy zrobili to troche wkurzeni ale cuz czasami itak itak sie zdaza tak powiedział jarek zapłacilem 80 zl jarek jest słowny chociarz naprawa trwała dłuzej nie wzioł ode mnie ani grosza a przy okazji zamocował mi zderzak,napioł pasek alternatora,sprawdził hamulce przód i tył i nie wziął za to ani grosza mam mazde 323 z 91 roku wiec nie muwcie mi ze jarek tylko bierze fury nowsze bo i przy starych tez poświeca swój czas i stara się zrobić jak najlepiej
Początkujący

Od: 20 wrz 2006, 21:10
Auto: 323F BG/ 626 DITD

Postprzez slav » 24 wrz 2006, 19:58

Waluś napisał(a):chyba faktycznie zaraz wam wyciągne ten temat z kosza i wrzuce do HP

grzyby, walus ,przyjaciele wiem ze to nie w moich kompetencjach i tutaj w niezgodzie z regulamninem za co was z gory przepraszam,
ale ja bym tego topicu nie ruszal ,

opinie od gosci ktorzy nawet u jarka nie byli a grzmia , co to [cenzura] jest !
niedziw sie ze ludzie ktorzy jarka znaja , ktorym pomogl, bronia go przed oszczerstwami.

to samo mowi za siebie , to sa rekomendacje prosto z serca i nie moze byc zgody na falszowanie rzeczywistosci,
Ilu mechanikow i ludzi ma takich zazartych obroncow , jakos nieznam .
I to tez jest wlasnie opinia o Jarku i jego warsztacie , oczywiscie tylko moja ale mysle ze mnostwo osob ja podziela.
Forumowicz

Postprzez mayer » 24 wrz 2006, 20:22

drof napisał(a):I to tez jest wlasnie opinia o Jarku i jego warsztacie

<czytaj> pierwszy sie pod nią podpiszę.
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...:))))))
Forumowicz

Od: 3 mar 2005, 16:36
Auto: Mercedes W124 300TD /mazda 626

Postprzez bednarz80 » 24 wrz 2006, 20:37

byłem u jarka trzy razy na jakis dreobnych naprawach lecz wsumie kosztownych ale co moge powiedziec byłem w przynajmniej 10 innych warsztatach nie koniecznie z mazda bo przed madzią mialem inne auta ale Jarek naprawde traktuje ludzi bardzo dobrze nie ważne czy masz fure za 30 tysiecy czy za 5 tysiecy dla JARKA liczy sie podejscie do samochgodu i zamiłowanie do marki mazda nie to ze chce mu wazelinowac zeby mi lepiej moją starą madzie naprawiał(to nie oto chodzi) po prostu facet zna sie i ci kturzy u niego niebyli i niepoznali jego i jego chłopaków(kturzy naprawde sa wpąrządku)niech nie pisza takich bzdór tylko niech pojadą i sie samiu przekonaja
Początkujący

Od: 20 wrz 2006, 21:10
Auto: 323F BG/ 626 DITD

Postprzez Riki » 24 wrz 2006, 20:54

drof napisał(a):I to tez jest wlasnie opinia o Jarku i jego warsztacie , oczywiscie tylko moja ale mysle ze mnostwo osob ja podziela.

Ja rowniez sie pod tym podpisuje...
drof i tomekrvf macie racje w 100%...
mazparts.pl
Firma

Od: 29 sty 2004, 21:48
Auto: 626 GE KL '94

Postprzez Hazu » 24 wrz 2006, 22:31

Poza tym nie mam nic do zarzenia Jaksie jeśli idzie o kompetencje doświadczenie uczciwość itd.
Na wszystkie moje pytania skierowane do Pana Jarka na forum publicznym zawsze dostawałem rzeczową i rzetelną odpowiedź.
Zarzucić mogę jedynie to że na zadane pytanie na PW nie dostałem żadnej odpowiedzi. Z drugiej jednak strony Pan Jarek nie ma obowiazku udzielać mi odpowiedzi na PW bo pewnie pytań temu podobnych dostaje dużo w ciągu dnia.

Jeżeli swoimi słowami kogoś skrzywdziłem lub obraziłem to PRZEPRASZAM

Wszystko o czym tu pisałem oparte jest na mojej wiedzy i faktach i nie wiem na jakiej podstwie jestem określony jako oszczerca.

Pozdrawiam wiernych, bezinteresownych OBRONCÓW JAKSY. ;)
Forumowicz

Od: 17 paź 2005, 21:11
Auto: Były: CA/KF, CA/KL, BA/BP, BA/KF
Jest:
MPV ll FS 2000r.
RX8 2004r.

Postprzez slav » 24 wrz 2006, 22:40

emmarek napisał(a):Jedynie mam jedno zastrzezenie wykluczające możliwość wyjazdu z wymianą rozrzadu do Pana Jaksy.
Mianowicie : czas naprawy dwa dni.

emmarku dziekuje,
to jest wlasnie rzeczowe postawienie opini, jaka byniebyla.
rowniez pzdr.

emmarek napisał(a):Wszystko o czym tu pisałem oparte jest na mojej wiedzy i faktach i nie wiem na jakiej podstwie jestem określony jako oszczerca.

Przepraszam ale to sie nie odnosilo do Ciebie .
Forumowicz

Postprzez tomekrvf » 24 wrz 2006, 22:59

emmarek napisał(a):Mianowicie : czas naprawy dwa dni.

Załóżmy że przyjeżdzasz o ósmej. Jak sobie łatwo można wyobrazic silnik i cała komora silnika po jeździe z Lublina jest rozgrzana. Z reguły czeka się aż silnik wystygnie bo pchanie łap i wiszenie nad rozgrzanym silnikiem nie należy do przyjemnych rzeczy. V6 stygnie jakieś 2h do temp przy której można coś przy nim robic. Później naprawa powiedzmy 8h. Po złożeniu trzeba auto odpalic, odpowietrzyc układ chłodznia, sprawdzic czy wszystko jest ok. A jeśli coś wypadnie ekstra przyrobocie np cieknąca pompa wody po którą trzeba pojechac to naprawa się przedłuży. I stąd dwa dni.
Full Time 4WD
VTR 1000F
Forumowicz

Od: 9 gru 2003, 19:51
Auto: Galant 2.5V6
VTR1000F
Alfa 147

Postprzez xANDy » 25 wrz 2006, 11:24

Z tego co wiem, to sa takie regulacje w silnikach, które wymagają nagrzania silnika i wychłodzenia do całkiem zimnego (np. zawory) inaczej trudno to ustawić. Jeśli robota ma być zrobiona w pełni czyli sprawdzenie po naprawie i pełna regulacja – wymaga zostawienia auta po prostu na noc. Można to zrobić w kilka godzin ale nie można wszystkiego sprawdzić kontrolnie.
Gdybys pojechał do mechanika, i zrobiłby Ci to w jeden dzień a następnego dnia coś "wyjdzie" to miałbyś pretensje. A tak mechanik ubezpiecza się, żeby nie było "wymuszonego powrotu do warsztatu". Tak widzę ów problem.
W DiTD wymiana rozrządu to zawsze 2 dni (ustawienie zaworów), chyba, że jest zima i stygnie momentalnie :)
Forumowicz

Od: 27 lis 2004, 21:42
Auto: Mazda 6, MZR-CD, 136KM

Postprzez Jaksa » 25 wrz 2006, 11:45

xANDy napisał(a):W DiTD wymiana rozrządu to zawsze 2 dni
W tym przypadku mylisz się :D sam rozrząd to 4 godzinki nie licząc oczywiscie regulacji zaworów :P
polnik@studio napisał(a):moja już 2 tygodnie stoi
Przykro mi ale nie jest to moja wina – tak działa warszawskie ASO ( częsci zamówione były dawno ) O rozrządzie juz zapomniałem , czekamy na wysprzęglik ktory został zniszczony w trakcie wypadku......
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Od: 10 mar 2004, 23:46
Auto: Mazda 6 2023 Anniversary /6 2.5 BP 2019 / Mazda 3 BP 2019 .2.0 122KM

Postprzez xANDy » 25 wrz 2006, 15:15

Jaksa napisał(a):W tym przypadku mylisz się sam rozrząd to 4 godzinki nie licząc oczywiscie regulacji zaworów

Oj Jarek, Jarek – jesteś przemęczony.
Wyraźnie napisałem, że właśnie w związku z regulacją zaworów....
xANDy napisał(a):W DiTD wymiana ... to 2 dni (ustawienie zaworów),

Poza tym – nie chwal się bo Ci podeślę Madzię na kompletny przegląd wszystkiego... za karę...
Forumowicz

Postprzez Jaksa » 25 wrz 2006, 16:47

xANDy napisał(a):jesteś przemęczony.
Fakt – jedziemy bez urlopu.
xANDy napisał(a):nie chwal się bo Ci podeślę Madzię na kompletny przegląd wszystkiego
Dawaj ...... <lol>
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Postprzez Puhcio » 25 wrz 2006, 17:20

Jaksa napisał(a):O rozrządzie juz zapomniałem , czekamy na wysprzęglik ktory został zniszczony w trakcie wypadku......

Mowa o MX3, czy i nowa Mazda polnika uległa wypadkowi ? :(
Pozdrawiam,
Paweł
Forumowicz

Od: 16 sty 2005, 17:08
Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG

Postprzez xANDy » 25 wrz 2006, 21:40

Jaksa – jak przyjedzie moja madzia ze mną – to będziesz musiał zapewnić mi byt na cały dzień, przenocować i dać obiad następnego dnia. Musisz uważać i ważyć słowa/obietnice...
Na razie kombinuję, czy moja madzia nie przyjechałaby z kimś, kto notorycznie jeździ do Warszawy...
Forumowicz

Postprzez Jaksa » 25 wrz 2006, 21:46

xANDy napisał(a):będziesz musiał zapewnić mi byt na cały dzień, przenocować i dać obiad następnego dnia.
To aż tyle jest przy niej pracy ?
Na razie kombinuję, czy moja madzia nie przyjechałaby z kimś, kto notorycznie jeździ do Warszawy...
Zawsze mozesz wysłać auto tanim holownikiem <lol> Kiedyś tak jeden z klientow wysłał nam Xedosa z Paznania na remont silnika ( naprawdę byłem w szoku )
Forumowicz

Postprzez xANDy » 25 wrz 2006, 21:52

Na razie naprawiam u Ciebie w warsztacie wirtualnie – i to też skutkuje – więc jestem bardzo zadowolony z serwisu. Nigdy nie odmówiłes mi pomocy – i żaden z pracowników również nie wykręcał się. Wszystkie naprawy wirtualne odbyły się z pozytywnym skutkiem (choć w dużym stopniu własnoręcznie).
Wrażenia z odwiedzin (wirtulanych) serwisu AutoJaksa – bardzo pozytywne.
:D
Forumowicz

Postprzez Jaksa » 25 wrz 2006, 22:04

xANDy napisał(a):Nigdy nie odmówiłes mi pomocy
Jak wiem to zawsze się podzielę wiedzą – tylko nie wklejaj tutaj naszych rozmów <lol> ;) :P Mam nadzieję ze kiedyś odwiedzisz moje progi i wydasz ocenę :)
Forumowicz