Mechanika, Elektryka – Bronisze – Auto Jaksa

Postprzez Negoiu » 5 sie 2006, 16:52

Wczoraj byłem po raz kolejny u Jaksy.
Od razu zaznaczę- znów zostawiłem sporo kasy.(ogólnie możemy liczyć już w paru tysiącach)
Przejechałem 600km do W-wy. Siedziałem tam 7h.

Pytanie: jakiś nienormalny?

NIe.( tak myślę... :D )

Po pierwsze:
– po co przyjeżdżam do Jaksy?
Bo sie na tym zna.Ponieważ potrafi zdiagnozować problem,naprawić go, ocenić jakie problemy i koszta będą przy okazji. Wie jakie części są prawidłowe to mojego typu samochodu(a to nie takie proste takie sam sie kilkakrotnie przekonałem). Potrafi wykonać naprawy(rorząd, amortyzatory i całą resztę) w czasie jednego dnia- co dla mnie jest cholernie istotne.

Mam pewność, że zrobi to dobrze-I TO JEST GŁÓWNY POWÓD- jeśli nie- to zawsze na swój koszt to naprawi lub poprawi. NIe ma osoby, która się nie myli (poza tym zawsze jest p. Leszek, który zawsze też pomoże). Najważniejsze to przed rozpoczęciem naprawy ocenić naprawę, umówić się co do ceny. Sami decydujemy co robimy- nikt nas nie zmusza do tego.

Zarzuty jaki obserwator postawił są tak nieprecyzyjne i w taki sposób sformułowane, że niestety nie wierzę w nie. MOżna to opowiedzieć w sposób kulturalny i nawet jeśli się nie chce rozmawiać z Panem Jarkiem osobiście to można to zrobic na forum- ale zawsze z jakimś poziomem kultury.
Wychodzenie z tekstem, że ktos jest mały-- nie wiem do czego porównać? Do analogii do swojego ...falusa? Freud by coś o tym powiedział.
Forumowicz

Od: 13 maja 2006, 11:23
Auto: 626 GD F8 1.8 12V+LPG

Postprzez Xanth » 7 sie 2006, 17:14

Negoiu napisał(a):– po co przyjeżdżam do Jaksy?
Bo sie na tym zna.

Otoz to. Zna sie i robi dobrze, a jak wychodzi jakis problem, to z marszu go rozwiazuje.
Ostatnio mialem przypadek, ze padlo mi nowe lozysko zakladane parenascie dni wczesniej (u Jaksy). I co? Tego samego dnia zostalo wymienione na nowe bez zbednych dyskusji, ceregieli i gratis. Zyczylbym sobie takiego podejscia i serwisu w innych dziedzinach, nie tylko u Jaksy :)

X.
> Bo zaburza naturalną kolejność czytania.
>> Dlaczego?
>>> Odpowiadanie na górze listu.
>>>> Co jest najbardziej irytujące w e-mailach?
Forumowicz

Od: 7 maja 2006, 22:04
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI '99

Postprzez Riki » 20 sie 2006, 00:57

Wczoraj byłem u Jaksy w serwisie aby sprawdzic 626 przed zakupem :) jak zawsze miła i co wazne fachowa obsluga, o co bym nie spytał zawsze udzielali mi obszernej odpowiedzi ... dzieki temu mogłem bez ryzyka nabyc autko (wiedziałem o nim wszystko) bo mam pełne zaufanie do Jarka i jego mechanikow :)
Pozdrawiam :)
mazparts.pl
Firma

Od: 29 sty 2004, 21:48
Auto: 626 GE KL '94

Postprzez marcinkosky » 20 sie 2006, 11:11

Riki napisał(a):Wczoraj byłem u Jaksy w serwisie aby sprawdzic 626 przed zakupem jak zawsze miła i co wazne fachowa obsluga, o co bym nie spytał zawsze udzielali mi obszernej odpowiedzi ... dzieki temu mogłem bez ryzyka nabyc autko (wiedziałem o nim wszystko) bo mam pełne zaufanie do Jarka i jego mechanikow
Pozdrawiam

widze ze Jarek pomogl nastepnemu "nabywcy" Mazdy, ja rowniez sprawdzalem auto przed zakupem u JAKSY i jestem bardzo zadowolony (nie pamietam czy juz to pisalem czy nie <lol> )
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Forumowicz

Od: 26 paź 2005, 15:14
Auto: Prius P2

Postprzez balar » 25 sie 2006, 14:10

Czekalem dlugo zeby znalezc troche czasu i zawiezc auto wlasnie do Jaksy, i nigdzie indziej.. mimo ze zupelnie nie po drodze.
Dlaczego?
Bo nawet jak zostawiam tam duzo kasy to wiem za co. I wiem ze jest to zrobione fachowo. I jesli by cokolwiek sie dzialo po naprawie z wymienionymi badz naprawianymi czesciami wiem ze moge liczyc na usuniecie tego gratis.
Juz nie mowiac ze Jarek jest po prostu sympatycznym facetem, z ktorym mozna sobie bardzo przyjemnie pogadac. Nawet o nartach w lecie :D
Pozdrawiam Jarka i ekipe.
Początkujący

Od: 7 mar 2005, 12:18
Auto: GE 626 1.8 '94

Postprzez Jaksa » 25 sie 2006, 21:14

Marzenia się spełniają :D Cieszę się bardzo z takich wyników . Bardzo dziękuję wszystkim ktorzy dopisują się w tym temacie....
Ostatnio edytowano 26 sie 2006, 11:35 przez Jaksa, łącznie edytowano 1 raz
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Od: 10 mar 2004, 23:46
Auto: Mazda 6 2023 Anniversary /6 2.5 BP 2019 / Mazda 3 BP 2019 .2.0 122KM

Postprzez Przemas 323f » 25 sie 2006, 22:44

Dodam swoje trzy grosze – dziś byłem moją Madzią po raz pierwszy u Jaksy- jechałem z Łodzi przy okazji załatwiając pewne sprawy w Warszawie. Przyznaje, żę pojechałem troche z ciekawości czytając opinie o serwisie. W grę wchodziła wymiana uszczelki pod deklem, filtra paliwa i zdiagnozowanie czemu moja zagazowana Madzia na Pb stroi fochy.
Jedno moge powiedziec było w porównaniu z moimi poprzednimi doswiadczeniami zwiazanymi z wiyzytami w róznych warsztatach o niebe lepiej (nie było moze fajerwerków ale biorąc pod uwagę, ze nikt mnie nie polecił było naprawde dobrze). Dobry kontakt z klientem, miła obsługa a przede wszystkim Pan Leszek naprawde fajny gość. Dodatkowo zaproponował wymiene oringu w aparacie zapłonowym i co najwazniejsze bez opowiadania zbędnych bajek. Wizyte oceniam pozytywnie – dostałem rabat tak dla zachety na dobry początek i jezeli zdiagnozowana wada jednego z wtryskiwaczy sie potwierdzi to juz wiem gdzie bede zostawiał pieniadze za opiekę nad moją Madzią.

Pozdrawiam
Przemas 323f

Postprzez prozi » 28 sie 2006, 11:44

I ja się dopiszę,
wpadłem do Jarka w piątek bez zapowiedzi z problemem typu coś mi stuka......
Poczekałem chwile aż się zwolni podnośnik (w tym czasie zazypałem Jarka i reszte ekipy milionem pytań – odpowiedzieli na wszystkie) chłopaki w parenaście minut zloklizowli co i jak (sam szukałbym z pół roku :) ), powiedzieli łopatologicznie co zrobić żeby było dobrze i tyle........
Miałem kontakty z róznymi serwisami, ale po wizycie u Jarka, jeżeli nie będę mógł sobie z czymś poradzić wrócę tylko tam.

PS. 6-stka z V6-stką to jest to :)

Wilekie dzięki i pozdrowienia Dla Ciebie i Twojej Ekipy.
Prozi
Początkujący

Od: 10 sie 2005, 01:46
Auto: AR 156

Postprzez Marcin ( Pycia ) » 28 sie 2006, 16:13

Dzisiaj bylem u JARKA i co moge powiedziec <jupi> SUPER PROFESJONALNIE <jupi>
Wszystko zrobione tak jak nalezy ze smaczna poranna kawą ... :)
Jeszcze raz wielkie dzieki za wszystko !!!! :)
..... " Mazda " szkoda ze tak pozno ja poznalem ...
Forumowicz

Od: 27 maja 2005, 16:49
Auto: Mazda 6 GY Kombi 2,0 PB 2006

Postprzez xANDy » 29 sie 2006, 15:47

Zaznaczam, że nie byłem u JAKSY ani razu!
Nie byłem – bo mam za daleko... :(
Dzwoniłem do niego kilkanaście razy – i nigdy nie odmówił mi pomocy (nawet jak się nie przedstawiłem). Raz nawet czekał specjalnie przy telefonie pomimo późniejszej godziny. Rozkręcałem silnik "na czuja" pytając o wskazówki – skręciłem i działa bardzo dobrze.
Części, które oferuje ASO często są zamiennikami i stąd różnica w cenie.
PS. nie wiem jak można uszkodzić czujnik ABS'u przy wymianie sworznia wahacza... zajmowałem się i jednym i drugim więc nie jest to gdybanie.
A kultura osobista – myślę, że taką sprawę najlepiej przemilczeć.
Forumowicz

Od: 27 lis 2004, 21:42
Auto: Mazda 6, MZR-CD, 136KM

Postprzez navroth » 9 wrz 2006, 14:57

Dziś byłem u Jaksy.
Obejrzał dla mnie (a właściwie dla mojej dziewczyny) auto które zamierzaliśmy kupić.
Jarek – dziękujęmy za pomoc i fachową ocenę stanu technicznego. :)
Kupiliśmy :) – Oto ono pod naszym domem:
Obrazek
Forumowicz

Od: 25 paź 2004, 19:47
Auto: Merida Cross 5300

Postprzez ravo » 9 wrz 2006, 21:27

Ja tez odwiedzilem Jarka, bardziej by go poznac :) ale takze po porade na temat stuku w zawieszeniu. Warsztat bardzo ladny i przyjemny – tylko ledwo go znalazlem :) ( musi byc ogromna reklama na ulicy :P ). Moje wrazenie mhm jak mowie nic nie naprawialem ale odnioslem pozytywne wrazenie – pomoc zostala mi udzielona szybko i sprawnie hehe czesc juz kupiona ( wielkie podziekowania dla Tomkakrv ), ciekawe czy to to :( ale wiem jak ciezko sprawdzic co stuka w ciagu 5 min :). Jeszcze raz dziekiuje i z Zuzia pozdrawiamy Jarka i jego pomocnika.
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez Jaksa » 10 wrz 2006, 14:34

ravo napisał(a):Warsztat bardzo ladny i przyjemny – tylko ledwo go znalazlem ( musi byc ogromna reklama na ulicy
To prawda , jestem w takim miejscu ze nie bardzo mogę postawić reklamy tak aby było wiodomo co i gdzie .....( gmina słono sobie kaze płacic )
marcinkosky napisał(a):dobry fachowiec nie potrzebuje reklamy
Dzięki kolego za takie podsumowanie <jupi> <lol>
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Postprzez Riki » 11 wrz 2006, 21:38

Ja dziś byłem u Jarka na pełny przegląd oraz naprawe tylnych zacisków w GF-ce :)
Jak zawsze miła i fachowa obsługa ze strony Jarka jak i jego mechaników. Waliłem masę pytań :P i zawsze uzyskałem fachowa odpowiedz. Na umówiona wczesniej godzine autko stało juz do odbioru :) jestem bardzo zdowolony z naprawy i szczerze wszystkim polecam ten serwis ;)
Hihi nareszcie mam już igiełkę <jupi> :P

Pozdrawiam cały zespół AutoJaksa :)

P.S
Jarku teraz Madzia zapitala jak zła :D <lol>
mazparts.pl
Firma

Od: 29 sty 2004, 21:48
Auto: 626 GE KL '94

Postprzez sussel » 12 wrz 2006, 20:25

witam
odebralem dzis moja mazde premacy z serwisu Jaksy i chcialem podzielic sie takimi uwagami. Musze powiedziec, ze widze 2 duze minusy w serwisu, a mianowicie:
1. nie maja filii na dolnym slasku
2. niestety nie da sie ich sklonowac i otworzyc tejze filli np. we wroclawiu:)
a tak powaznie...
moglbym dlugo pisac o tym jak dobrze i pozadnie zrobiono mi samochod, o tym jakie podejscie do klienta tam maja, ale ci , ktorzy tam byli wiedza o co chodzi. Ja chcialem napisac, tylko jedno : DZIEKUJE PANOWIE!!! teraz wiem jak moze pracowac samochod po wyjechaniu z pozadnego serwisu!
ps. zaluje tylko, ze auto jest tak dopicowane, iz nie mam powodow znow tam pojechac, no chyba, ze na kawe:)
Panie Jarku, jeszcze raz dziekuje za wszystko i prosze przekazac podziekowania parcownikom.
pozdrawiam
Początkujący

Od: 10 lip 2005, 22:06
Auto: mazda premacy 2.0 DiTD

Postprzez Jaksa » 12 wrz 2006, 20:51

sussel napisał(a):Panie Jarku, jeszcze raz dziekuje za wszystko i prosze przekazac podziekowania parcownikom.
Oczywiscie przekaże aczkolwiek Michaś sam tutaj zagląda .... :D

sussel napisał(a):Musze powiedziec, ze widze 2 duze minusy w serwisu, a mianowicie:
1. nie maja filii na dolnym slasku
Jak Pan będzie doglądal serwisu to czemu nie <lol>

Dziękuję za opinię ...Pozdrawiam.
Forumowicz

Postprzez chudy » 12 wrz 2006, 21:16

Nie byłem niestety w serwisie, ale już nie raz męczyłem Pana Jarka pytaniami odnośnie różnych problemów w maździe i chciałem podziekować za poświęcony czas na odpowiedzi i wyrozumiałość – bo domyślam się ze nie jestem jedyny który pyta i zabiera czas który można było przecież poświęcić na odpoczynek i rodzinę. Mam nadzieję że kiedyś zobaczymy się na żywo. Pozdrawiam!
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 sty 2005, 12:07
Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)

Postprzez navroth » 20 wrz 2006, 18:23

Zapomniałem napisać, że spotkaliśmy Pana mechanika z serwisu Auto-Jaksa w Carefour Bemowo :) jak był na zakupach nawet to on nas rozpoznał. Pozdrawiamy go serdecznie :)

Prywatnie doradzał mi co dokupić do Madzi :)

To się nazywa pełna opieka nad klientem !! :)

Silniczek robiony u Jaksy śmiga aż miło – normalnie pszczółka <prosze>
Forumowicz

Od: 25 paź 2004, 19:47
Auto: Merida Cross 5300

Postprzez Hazu » 20 wrz 2006, 21:29

Jaksa napisał(a):Rozrząd ( kpl. ) uszczelniacze wałkow,uszczelki pokryw zaworowych ,spręzyny wałków rozrządu

Jaksa napisał(a):– pasek rozrządu oryginał – lub firmy mitsiboshi ------ok 170 zl / 250
oryginał
– napinacz hydrauliczny rozrządu – oryginał mazda 630 zl.
– rolka #1 – japoński zamiennik (NSK lub GMB)120
– rolka #2 – japoński zamiennik (NSK lub GMB)150
– rolka #3 – japoński zamiennik (NSK lub GMB)170
– uszczelniacze na wałki rozrządu i na wał korbowy orginalne 120
– spreżynki kół zębatych wałka rozrządu70

Uszczelka pokrywy zaworoowej 65 szt ( 2 szt )=130 zł.
Paski wielorowkowe ok 70 zl.
Uszczelki kolektora ssącego 120zł. ( 2szt po 60 zł. )
Wymiana wszystkiego 800 zł. ( samochod musi zostac na 2 dni )

drobnostka

Toż to rozbój w biały dzień.
Forumowicz

Od: 17 paź 2005, 21:11
Auto: Były: CA/KF, CA/KL, BA/BP, BA/KF
Jest:
MPV ll FS 2000r.
RX8 2004r.

Postprzez Jaksa » 20 wrz 2006, 21:42

emmarek napisał(a):Toż to rozbój w biały dzień.
Nie będę tego komentować – robisz tylko tyły innym kolego , widzę ze staje się modne wklejanie rozmów miedzy dwoma osobami ( i to się nazywa Prywatna Wiadomość <lol> )
Forumowicz