BlackM3 napisał(a):Nie życzę nikomu takiej Autoryzowanej Stacji Obsługi
a mają autoryzację?
www.mazdaspeed.pl
BlackM3 napisał(a):Wyczekałem się ze 40 minut, bo szefu musiał sie pochwalić zaprzyjaźnionym klientom swoją nową komórką i pogadać o pupie i maryni.
BlackM3 napisał(a):W końcu przyszedł, przejechał się i stwierdził, że auto jest OK i że na "wyimaginowane problemy nie ma rady".
BlackM3 napisał(a):Podpięli auto do kompa, szefu wgrał nowy sterownik, a auto jedzie ciulowo jak jechało
BlackM3 napisał(a):skosili 200 zł
BlackM3 napisał(a):Najprawdopodobniej szwankuje EGR więc raczej nic skomplikowanego
BlackM3 napisał(a):Jednym plusem był fakt, że starali się być mili
BlackM3 napisał(a):I bynajmniej to co napisałem nie jest przejawem mojej złośliwości, tylko rzetelną oceną tego co mnie spotkało
damian27 napisał(a):avatar1000 napisał(a):Poszukuje porządnego serwisu w Lublinie i okolicach
http://www.mazda.lublin.pl/
z tymże sam chce się dowiedzieć, czy to pożądny serwis i narazie brak odzewu w tej sprawie
Gość napisał(a):Witam,
Ja również polecam ASO Mazda IMPEX w Lublinie. Robiłem tam małą naprawę oraz przegląd gwarancyjny przy 40000km. Moja Mazda 3 czuła się tam naprawdę dobrze, a po wyjeździe jeszcze lepiej. Pracują tam naprawdę spoko goście. Podczas naprawy oczywiście można cały czas być przy samochodzie. Gdyby nie to, że musiałem zamówic trochę części poza gwarancją (mała przygoda), a ceny oryginalnych części nie są niskie, to mógłbym powiedzieć że było idealnie. Koszty robocizny i przeglądu są na poziomie więcej niż przyzwoitym, czytaj bardzo przystepnym dla kieszeni (znacznie niższym niż w Warszawie). Podejście do klienta i wiedza merytoryczna na bardzo dobrym poziomie. Myślę, że naprawa u nich nie jest droższa niż w serwisie "nieautoryzowanym" a wiedzę o mazdach mają nieporównywalnie większą.
Naprawdę polecam.
Yoshi323 napisał(a):Byłem wczoraj na przeglądzie gwarancyjnym mojej "3" po 20 000km w ASO MAZDA IMPEX w Lublinie (ul. Wertera 1A)
Doskonała obsługa, wysoki poziom kultury i wykwalifikowania pracowników.
To pierwszy serwis, w którym mechanicy słuchają, co mam do powiedzenia, nie bagatelizują problemów i nie traktują mnie, jak gościa, który zawraca głowę. Należycie podchodzą do spraw gwarancji.
Jestem pod wrażeniem.
Ceny bardzo konkurencyjne, opłaca się tam jechać choćby i kilkaset kilometrów, bo i tak zaoszczędzimy.
Jednym słowem brawo za zaangażowanie, chęć działania i umiejętność słuchania.
Od dzisiaj będę jeździł tylko tam.
Szczerze polecam.
mazgh napisał(a):Wyszukałem dla klienta Mazdę 2 w jednym z Lubelskich komisów i umówiłem właściciela komisu na przeprowadzenie usługi kontroli samochodu przed zakupem w ASO Mazda IMPEX Lublin, (co warunkowało zakup auta ) usługa została wykonana z super pieczołowitą dokładnością i Fachowym podejściem do rzeczy,za co Grzegorzowi i jego współpracownikom mogę być tylko b.wdzięczny -dzięki nim nie zmarnowałem czasu na daleką podróż a ich pomoc na odległość okazała się niezastąpiona w dalszych pertraktacjach.
pozdrawiam
tadziol napisał(a):i chciało Ci się rejestrować na forum,tylko po to,żeby spłodzić taki post????
podejrzewam,że będzie to także ostatni Twój wpis....obym się mylił.
a wszystko o 2,50 PLN.
SzatanSerduszko napisał(a):Nie polecam tego serwisu. Wymiana podkładek pod wtryskiwaczami w mojej mazdzie miała trwać około 2 godzin, skończyło się na prawie 8 i uszkodzonym wtryskiwaczu.
Saturday, September 13, 2014 3:00 PM
Subject: Mazda 6 anglik
Witam.
Mam pytanie odnośnie mojej mazdy.
Jest to Mazda 6, 2009, 2.2 diesel, ostatnio często ale co jakiś
czas zapalała i się kontrolka oleju. Znajomy mechanik przeczyścił
smoka i to pomogło, kontrolka już się nie zapala. Poradził mi
jednak wymienić podkładki pod wtryskami.
Mazda ma około 65.000 MIL przebiegu.
Czy można zrobić tę wymianę u Państwa w serwisie? Jakie są koszty?
Ile trwa taka naprawa?
Będę w Polsce od przyszłej soboty, jeśli więc byłaby możliwość
wymiany tych podkładek to chętnie umówię się na wizytę na wtorek
23.09 lub środę 24.09.
W dniu 2014-09-17 13:25, MAZDA-Impex (mazda) pisze:
Dzień Dobry
Wycenę wymiany uszczelek wtryskiwaczy znajdzie Pan w załączniku,
czas wymiany to ok. 2 godzin roboczych, pod warunkiem że nie będzie
problemy z wyjęciem wtryskiwaczy. Możemy przyjąć samochód zarówno 23
i 24 września. W celu umówienia wizyty proszę o kontakt na e-mail
lub telefon.
Sent: Wednesday, September 17, 2014 11:16 PM
Subject: Re: Mazda 6 anglik
Witam.
Dziękuję za szybką odpowiedź i wycenę.
Tak, chętnie przyjadę 23 września, proszę mi tylko podać o której
godzinie mam być. Pasuje mi cały dzień.
Mam jeszcze pytanie. Jak wspominałem w poprzedniej wiadomości, mam
65.000 mil przebiegu.
W sumie nie odczuwam żadnych problemów z autem ale może są jeszcze
jakieś rzeczy warte uwagi przy takim przebiegu?
W dniu 2014-09-18 15:57, MAZDA-Impex (mazda) pisze:
Dzień Dobry
Zapraszam w takim razie na godzinę 14.00.
Specjalnych zaleceń od producenta samochodu nie ma, najczęstszą awarią
jaką usuwamy w tych samochodach są huczące łożyska kół przednich,
zdarzały się też awarie łańcucha rozrządu-nadmierne wyciągnięcie.
Pozdrawiam i do zobaczenia
SzatanSerduszko napisał(a):Poza tym kiedy się okazało iż auto moje musi zostać na dłużej w warsztacie, spytałem o jakieś auto zastępcze. Pan powiedział mi iż nie ma żadnego problemu z autem zastępczym i nie poinformował o kosztach jakie będę musiał ponieść z tego tytułu.
SzatanSerduszko napisał(a):Pan oczywiście włożył inny wtryskiwacz jednak używany i jak mnie poinformował nie mógł uwzględnić tego na fakturze.
SzatanSerduszko napisał(a):Podejrzewam, że gdyby coś się z tym wtryskiwaczem stało teraz nie miałbym żadnej gwarancji.
Cytat z emaila:
W dniu 2014-10-07 12:33, MAZDA-Impex (mazda) pisze:
Co do Pańskiego pytania odnośnie gwarancji – w przypadku części pochodzącej z demontażu, ich sprzedawcy oferują tzw. gwarancję rozruchową (jeśli część działa po zamontowaniu, wypełnia to odpowiedzialność sprzedawcy) – tak jest również w tym przypadku. Jeśli natomiast zależy Panu na dłuższej ochronie, należy wówczas rozważyć zakup części nowej.
SzatanSerduszko napisał(a):Po rozmowie telefonicznej Pan z ASO obiecał zwrócić mi chociaż pieniądze za samochód zastępczy, gdyż jak sam stwierdził powinien mnie poinformować o kosztach jakie będę musiał ponieść biorąc auto od niego a tego nie zrobił, więc żeby być fair odda mi tę kasę. Nie wywiązał się z tego pomimo moich e-maili do niego.
Cytat z emaila:
W dniu 2014-09-29 09:47, MAZDA-Impex (mazda) pisze:
Dzień dobry.
W załączeniu przesyłam Panu korektę do wystawionej faktury.
Proszę wydrukować i w odpowiednim miejscu podpisać imieniem i nazwiskiem wraz z datą.
Podpisany dokument proszę przesłać do nas pocztą.
Zwrot należności nastąpi natychmiast po otrzymaniu przez nas podpisanej korekty.
This message was created automatically by mail delivery software.
A message that you sent has not yet been delivered to one or more of its recipients after more than 24 hours on the queue on v1.vscenter.pl.
The message identifier is: 1XbS4q-0004Q9-Nt
The subject of the message is: FW: Mazda 6 anglik
The date of the message is: Tue, 7 Oct 2014 12:32:40 +0200
The address to which the message has not yet been delivered is:
*************@yahoo.co.ukadres zmieniono świadomie w celu ochrony danych osobowych
Delay reason: SMTP error from remote mail server after MAIL FROM:<mazda@mazda.lublin.pl> SIZE=242618:
host mx-eu.mail.am0.yahoodns.net [188.125.69.79]:
421 4.7.1 [TS03] All messages from 195.116.132.11 will be permanently deferred; Retrying will NOT succeed. See http://postmaster.yahoo.com/421-ts03.html
No action is required on your part. Delivery attempts will continue for some time, and this warning may be repeated at intervals if the message remains undelivered. Eventually the mail delivery software will give up, and when that happens, the message will be returned to you.
SzatanSerduszko napisał(a):Jak dla mnie Pan policzył na fakturze godzina pracy mechanika 130 pln. Miało być około 2 godziny a było prawie 8... czyli z około 260 zrobiło się około 1000 pln.
kolorowa napisał(a):Nie polecam serwisu Impexu w Lublinie. Przyjechałam do serwisu na podpięcie komputera i Pan siedzący w salonie potraktował mnie obojętnie, niechętnie nawet nie chciał ze mną rozmawiać, nawet dość arogancko się zachowywał. Więc poszłam do mechanika i on stwierdził, że nic nie może zrobić dopóki ten Pan siedzący nie da mu komputera więc nie może mi pomóc, ale poinformował mnie, że jest drugi serwis Mazdy i tam pomogą mi pomóc. Bardzo dziękuję temu mechanikowi za informację, przynajmniej jeden zachował się przyzwoicie.
ravlos napisał(a):tadziol napisał(a):i chciało Ci się rejestrować na forum,tylko po to,żeby spłodzić taki post????
podejrzewam,że będzie to także ostatni Twój wpis....obym się mylił.
a wszystko o 2,50 PLN.
Chyba każdy może wyrażać swoje opinie
a swoją drogą też mam nie miłe wspomnienia z IMPEX obsługa fatalna ale to może dlatego że nie podjechałem jakąś nową 6 lub CX9 wtedy pewnie inaczej to by wyglądało .A tak niestety nic nawet nie moglem się dowiedzieć
Wysłano: 07 sie 2012 22:21
Od: ravlos
Do: newbie
Witam
noszę się z zamiarem kupna drugiej mazdy czy mógłbyś sprawdzić po vin-e przebieg
JMZCP19R201158659
z góry dzięki
pozdrawiam
BlackM3 napisał(a):ASO MAZDA IMPEX
Lublin, ul. Wertera 1A
Nie polecam. Z Tarnowa do nich pojechałem, bo wyczytałem na forum, że warto.
Wyczekałem się ze 40 minut, bo szefu musiał sie pochwalić zaprzyjaźnionym klientom swoją nową komórką i pogadać o [tiiit] i maryni.
W końcu przyszedł, przejechał się i stwierdził, że auto jest OK i że na "wyimaginowane problemy nie ma rady".
Podpięli auto do kompa, szefu wgrał nowy sterownik, skosili 200 zł, a auto jedzie ciulowo jak jechało.
Najprawdopodobniej szwankuje EGR więc raczej nic skomplikowanego.
Nie życzę nikomu takiej Autoryzowanej Stacji Obsługi![]()
I bynajmniej to co napisałem nie jest przejawem mojej złośliwości, tylko rzetelną oceną tego co mnie spotkało.
Jednym plusem był fakt, że starali się być mili.
Jeszcze raz Mazda Impex – NIE POLECAM!
Tutaj się witamy
Witam wszystkich klubowiczów.
Po kilku tygodniach biernego czytania forum, postanowiłem dołączyć na dobre do grona.
przez BlackM3
26 sie 2008 14:09 Dział: Powitania
Steper300 napisał(a):Mi podczas wymiany silnika zle przykręcili miske olejowąPrzed domem zobaczylem tylko jedną wielką plame
okazalo się ze to aso ma tak zdolnych mechaników ze zapomnieli usunąc starego silikonu, nalozyc nowy i odpowiednio dokrecić
, a wię chytry 2 razy traci. To Aso to może jest dopbre ale dla dziadków i blondynek z dobrym kontem i zerową wiedzą na temat mechaniki pojazdowej
Niesmak czuje do dziś jak widze to aso w sieci i mazdy z ich reklamą na mieście
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Przedstawiciele Regionów, Moderatorzy Opinie i Poradniki