I w końcu ja – kolejny zielony w mechanice samochodowej, ale na tyle obeznany by stwierdzić, że poza Tadziolem, chyba na prawdę nikt nie potrafi porządnie obadać tych samochodów.
Po rocznej (!) walce z falującymi jak cholera obrotami w Madzi 626 GE 94, po niezliczonej ilości odwiedzonych przeze mnie mechaników z całego (!) mojego miasta a nawet i z większego, oddalonego o 50km, zgłosiłem się do Tadziola. 350km od domu, ale trudno. Jak robić to porządnie. I co? I można! Temat załatwiony dosłownie w kilka dni (prosiłem by się nie spieszyć). O żadnym falowaniu nie ma mowy, samochód pięknie pracuje, zachowuje się jak należy, zbiera się jak za swojej młodości, a nawet jakby był... cichszy?
Nie wiem jak nasz cudotwórca to zrobił, ale rozwiązał problem na którym wyłożyły się dziesiątki mechaników o ponoć nieposzlakowanych opiniach, robiących wszyscy kompletnie nie to, co trzeba.
Kable, ileś tam wymienionych przepustnic, czyszczenie krokowego, kopułki, czujniki temperatur, alternatory do zregenerowania, majstrowanie śrubą bypass – to wszystko co zrobili lub diagnozy jakie stawiali. I wszyscy byli w błędzie...
Ogromne pokłony z mojej strony przed Panem Tadeuszem, jego umiejętnościami oraz podejściu do problemu i do klienta. Fachowo, rzeczowo, z absolutnie bezproblemowym kontaktem i po prostu JAK NALEŻY.
I serdecznie ze swojej strony przepraszam za odbiór auta w pośpiechu i bez kontaktu.
Następnym razem – nie dość że porozmawiamy to jeszcze stawiam coś dobrego za pomoc

I zabieram ze sobą ładowarkę do telefonu

Przecież w Intercity są gniazdka sieciowe

Reasumując – masz problem z Mazdą? Dzwoń do Tadziola.
Moja jak i inne opinie w tym dziale mówią chyba wszystko.
Od siebie – bardzo dziękuję za pomoc, gorąco pozdrawiam i życzę jak najwięcej takich jak ja (lub nawet bardziej) zadowolonych użytkowników Mazdy, po wizycie na Wapiennej 18 w Katowicach

DZIĘKUJĘ!