Moją GF DiTD zostawiłem u Tadziola na kilka dni w celu weryfikacji stanu pompy wtryskowej – auto nie miało już takiego kopa jak jeszcze kilka tys. km temu... nie było frajdy z jazdy, do tego powyżej 3500 puszczała za dużo dymu jak na swoją moc.
Zaczęło się od telefonu, rozmów i dywagacji co dalej. Przebieg zbliża się do 300.000km. Podejrzewaliśmy oczywiście pompę wtryskową, wymieniłem za radą Tadziola SPV na nowy i? już było lepiej ale i tak zleciłem mu inspekcję pompy.
Co zostało zrobione...... pompa została rozebrana na części pierwsze, wyczyszczona i złożona. Poza SPV wszystkie części są w dobrej kondycji. Efekt? Jest moc, spalanie zmalało i auto przede wszystkim ciągnie tak jak powinno każde sprawne DiTD czyli zawsze – 1300-4500obr/min. Jeździ godnie, na trasie radzi sobie nadzwyczaj dobrze, zrobiłem na tym silniku łącznie ze 150.000km także mam porównanie, także z nowszymi silnikami RF5C –>
Mogę śmiało polecić ten zakład, Tadziol zna się na rzeczy – jest cierpliwy, ma wiedzę, doświadczenie i pasję w tym co robi
jakieś wady? tak –> trasa katowicka w przebudowie

Pozdrawiam Cię serdecznie Tadeusz i do zobaczenia!