ravo napisał(a):Mnie martwi wydech
To zdemontuj
www.mazdaspeed.pl
onyx napisał(a):A co z kaskami z homologacja FIA (8858-2010, Snell SA 2010)? Będą dopuszczone, czy tylko E?
Podobne zapytanie odnośnie pasów bezpieczeństwa?
loockas napisał(a):Spin na końcu trochę mniej. Coś Ci się urwało, bo dźwięk dziwny?
ravo napisał(a):Mnie martwi wydech
Jeszcze zmienię zdanie i sam wezmę udziałemmar as napisał(a):Seria też da radę – oczywiście kontrola stanu przed imprezą obowiązkowo.
Dla najaktywniejszych uczestników przewidziane było szkolenie z jazdy sportowej. Finalnie zapisało się 43 kierowców chętnych do podniesienia swoich umiejętności. To, co nas cieszyło szczególnie to fakt, że uczestnicy startowali bardzo różnymi autami – od Lancii Ypsilon, przez Fiaty Barchetta, multum odmian Alfy Romeo, po Maserati GranTurismo S. Nie było zbędnych wymówek w stylu: „moje auto nie nadaje się na tor, bo nie mam sportowego zawieszenia i mam seryjne hamulce". O to właśnie chodziło! Jazda swoim autem wykorzystywanym na co dzień daje najwięcej korzyści po takich imprezach. Obala jednocześnie mit, że do jazdy na torze trzeba mieć specjalnie i kosztownie przygotowany pojazd. Doświadczeni instruktorzy z Automobilklubu Wielkopolskiego przeprowadzili szkolenia w 4 grupach na wydzielonych sekcjach toru. Po południu uczestnicy mieli możliwość pojeżdżenia po pełnej pętli. Nie było pomiaru czasu – to zabieg celowy, bo nikt nie przyjechał się tutaj ścigać – od tego są inne imprezy. Najwytrwalsi zrobili ponad 150 km „pełnym ogniem" po torze! Po zakończeniu widzieliśmy głównie wymęczonych, ale szczęśliwych kierowców.
Damian68 napisał(a):Bo jak to obiegowa opinia głosi pewnie nie dojechały do końca
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość