Witam, kupiłem rx-8 po swapie z trzy litrowy silnik bmw m54b30 (projekt nie jest jeszcze skończony). Nie działa: obrotomierz ,ABS ,ESP.... palą się wszystkie kontrolki Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to ogarnąć ? Z góry dziękuję za każdą nawet najmniejszą pomoc.
Do obrotomierza potrzebujesz tzw trigger montowany na kolo pasowe i czujnik a do dzialania reszty systemow esp oryginalnej przepustnicy z rx8 oraz ecu z mazdy.
Zdjecie pomocnicze:
Ostatnio edytowano 28 paź 2016, 19:32 przez ToXiC206, łącznie edytowano 1 raz
Obroty z czujnika płożenia wału. Potrzeba komp oryginalny wiązka silnika , triger i czujnik. Jak zobaczy obroty to uruchomi magiel. ABS powinien działać bez przepustnicy ESp nie bedzie .
Witam. Przyłączam się do dyskusji. Kupiłem RX8 z silnikiem BMW M44B19 – niedokończony SWAP. Mam ten sam problem z kontrolkami nie działa smarowanie silnika i ładowanie aku. Lampki wszystkie się świecą i zastanawiam się czy montaż koła (triggera) załatwi ten problem. Prędkościomierz działa poprawnie. Auto po zakupie było całe co samodzielnego montażu, także nie wiem czy wszystko wcześniej działało poprawnie.