Witam wszystkich,
Ostatnio w moim rexie zaczęły parować lampy a potem zbierać się woda.
Od razu pomyślałem ze to uszczelka jest do wymiany wiec zadzwoniłem do ASO myśląc ze taka pierdoła nie możne kosztować fortuny. Myliłem się, jedna sztuka kosztuje 190 zł.
Załamany tak duza cena chwyciłem za telefon w celu znalezienia zamienników, niestety najtańsze kosztują 185. Potem wpadłem na pomysł zeby sprawdzić na rotaryfx.com.
Komplet wraz z wysyłką kosztuje ok. 300 zl, tez drogo.
Chcąc znaleźć rozwiązanie problemu małym nakładem kosztów, zajrzałem na forum.
Jak się okazuje większość z nas ma ten sam problem, jednak nikt nie potrafi go rozwiązać.
Pomysły typu :
-wiercenie dziur
-zalewnie lamp silikonem
-wycinanie uszczelek z rożnych materiałów nie przemawiają do mnie.
Nie zanudzając was bardziej chce przejść do sedna sprawy.
Wymyśliłem ze ktoś może wykonać dla mnie takie uszczelki za ułamek ceny oryginalnych.
Siadłem wiec z panorama firm, telefonem i internetem, po wielu telefonach w końcu udało mi się znaleźć odpowiednia firmę, nie było łatwo.
I tu mam ogromna prośbę do Was wszystkich o pomoc. Zeby zrobić i wiedzieć ile będzie kosztować taka uszczelka potrzebne mi sa:
-Wymiary
-parametry racy
-materiał z jakiego ma być wykonana (sam nie wiem co jest najlepsze, firma oferuje takie materiały jak guma, filc, preszpan, mikroguma, gumokorek, miedz, mosiądz, aluminium, skóra. Ewentualnie proszę o własne propozycje materiałów )
Drodzy forumowicze jeżeli uda nam się zebrać te wszystkie informacje będziemy mieli szanse rozwiązać dręczący nas problem ;–)
Parowanie tylnych lamp, próba regeneracji
Strona 1 z 1
Wymiary masz w postaci starej uszczelki. materiał powinien być zbliżony do oryginału. A teraz niespodzianka: cena pewnie będzie wyższa niż cena zamienników(jeżeli zamówisz tylko komplet to na pewno będzie wyższa)chyba że chcesz zwiększyć siłę nabywczą i zamówić kilkaset sztuk. To nie prawda że nikt nie potrafi rozwiązać problemu, są rozsądne rozwiązania tylko nie przemawiają do Ciebie.
[img]http://i59.tinypic.com/2h4m720.jpg[/img
Strona 1 z 1