Dorobienie dodatkowego kluczyka
1, 2
Macie i mieliście tylko jeden pilot? Bo ja mam komplet kluczyków, ale tylko jeden pilot. Jakby padł to też pozostaje klucz.
Czyżby Mazda dawała jeden pilocik do auta?
Ostatnio edytowano 22 maja 2015, 22:06 przez Josh, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Połączenie wątków
Powód: Połączenie wątków
- Od: 10 lip 2008, 19:28
- Auto: RX-8 231KM [Lighting Yellow]
Koszt coś koło 400 zł.
zależy
- Od: 15 maja 2004, 16:37
buzel88 napisał(a):Solo możesz objaśnic od czego to zależy?
Orientuje się ktoś ile w aso wzieli by za kluczyk scyzoryk do mazdy ?
Dołączam się do pytania.
Wie ktoś czemu Amerykańce tylko jeden pilot mają?
Jak mój ojciec kupował samochód z USA to było w umowie zaznaczone, że auto zgodnie z prawem stanowym jako nowe miało 2 komplety kluczyków, lecz jako używane powinno mieć przynajmniej jeden klucz, zapasowego mieć nie musi i brak zapasowego klucza nie może to być podstawą do żadnych roszczeń. W każdym razie samochód przypłynął z dwoma kompletami kluczyków
.
- Od: 6 paź 2008, 17:56
- Auto: mazda dwa zero
Kupując auto dostałem tylko jeden klucz z pilotem na uwięzi ,jak wygląda drugi klucz dostarczany do wersji europejskiej? chciałem sobie dokupić taki scyzoryk nr 4
http://www.allegro.pl/item737847252_maz ... pilot.html
Ale sprzedający powiedział mi , że nie w każdym aucie działa opcja otwieania bagażnika.
Jak jest z tym naprawdę czy wie ktoś?

Ale sprzedający powiedział mi , że nie w każdym aucie działa opcja otwieania bagażnika.
Jak jest z tym naprawdę czy wie ktoś?
Ostatnio edytowano 14 sie 2014, 12:49 przez Josh, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Połączono tematy
Powód: Połączono tematy
- Od: 7 wrz 2009, 15:18
- Auto: Rx8 black 231hp
napisze jak było u mnie
myślałem o scyzoryku ale przeglądając zagraniczne fora były sprzeczne informacje – jedni pisali że działa bez problemu, inni że trzeba przeprogramować coś w serwisie i wtedy działa tylko scyzoryk a zwykłe piloty nie, trzeci przypadek że działa i scyzoryk i piloty. Że nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi odpuściłem sobie. Kupiłem pilota do rx8 bo dostałem tylko kluczyki – ale okazało się że żadnego pilota nie da się zaprogramować (miałem 2 – jeden od Deniorka, drugi nówka nie śmigana – oba dobrane do rx-8) – pojechałem do speca w krk – facet stwiedził że tych pilotów nie da się z moim rx skojarzyć ale ma jeszcze jakiś scyzork do mazdy – który po zaprogramowaniu o dziwo zadziałał z moim RX, dorobił kluczyk, zaprogramował immo i takim sposobem mam 2 kluczyki, scyzoryk i nie działajacy pilot
na scyzoryku działa wszystki, otwieranie bagażnika też
teraz myśle o takiej przeróbce –>http://www.youtube.com/watch?v=0hsSSFOFfPY
myślałem o scyzoryku ale przeglądając zagraniczne fora były sprzeczne informacje – jedni pisali że działa bez problemu, inni że trzeba przeprogramować coś w serwisie i wtedy działa tylko scyzoryk a zwykłe piloty nie, trzeci przypadek że działa i scyzoryk i piloty. Że nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi odpuściłem sobie. Kupiłem pilota do rx8 bo dostałem tylko kluczyki – ale okazało się że żadnego pilota nie da się zaprogramować (miałem 2 – jeden od Deniorka, drugi nówka nie śmigana – oba dobrane do rx-8) – pojechałem do speca w krk – facet stwiedził że tych pilotów nie da się z moim rx skojarzyć ale ma jeszcze jakiś scyzork do mazdy – który po zaprogramowaniu o dziwo zadziałał z moim RX, dorobił kluczyk, zaprogramował immo i takim sposobem mam 2 kluczyki, scyzoryk i nie działajacy pilot
na scyzoryku działa wszystki, otwieranie bagażnika też
teraz myśle o takiej przeróbce –>http://www.youtube.com/watch?v=0hsSSFOFfPY
- Od: 19 maja 2009, 19:05
- Auto: RX-8 USDM '04,
Fiat 500e '16,
Tesla 3H '23
Witam
Też kupiłem swojego RX z jednym kluczykiem. Postanowiłem dokupić drugi. Kupiłem dokładnie na tej aukcji allegro, którą wskazałeś. Zobaczymy czy w servisie mi dostroją. Jak nie to odsyłam. Dam znać jak będę po "zabiegu".
Pozdrawiam
Zaprogramowałem go sam sposobem z forum: przekręć trzy razy zapłon, naciśnij przycisk w drzwiach tylnych 3 razy itd. itd. Prawie wszystko działa, otwieranie i zamykanie, bagażnik też. Nie umiem tylko zaprogramować immobilisera, pewnie samemu się nie da...
Też kupiłem swojego RX z jednym kluczykiem. Postanowiłem dokupić drugi. Kupiłem dokładnie na tej aukcji allegro, którą wskazałeś. Zobaczymy czy w servisie mi dostroją. Jak nie to odsyłam. Dam znać jak będę po "zabiegu".
Pozdrawiam
Zaprogramowałem go sam sposobem z forum: przekręć trzy razy zapłon, naciśnij przycisk w drzwiach tylnych 3 razy itd. itd. Prawie wszystko działa, otwieranie i zamykanie, bagażnik też. Nie umiem tylko zaprogramować immobilisera, pewnie samemu się nie da...
Ostatnio edytowano 6 sie 2010, 17:08 przez LeszekNow, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 8 cze 2009, 12:55
- Auto: Mazda RX-8 (2006r. 231 KM)
No daj znać. W ogóle dziwne sprawy z tymi kluczykami. U jednych działają scyzoryki u drugich nie. Z kolei u tych co działają scyzoryki problem jest z pilotami i na odwrót. Nie wiem czy to jest jakaś zasada, ale Rexy różnie się zachowują jak widać. 
Witam.
\też kupiłem rexa z jednym kluczykiem.Na Allegro kupiłem scyzoryk nowy .W punkcie dorabiania kluczy docieli mi kluczyk a w serwisie zaprogramowali pilota i immobilajzer.Wszystko działa bez zarzutu.Pozdrawiam
\też kupiłem rexa z jednym kluczykiem.Na Allegro kupiłem scyzoryk nowy .W punkcie dorabiania kluczy docieli mi kluczyk a w serwisie zaprogramowali pilota i immobilajzer.Wszystko działa bez zarzutu.Pozdrawiam
-
Mondej
Hejka .
za kluczyk dałem 450zł,+50 za docięcie,+110 za programowanie.Mam wersję europejską.
za kluczyk dałem 450zł,+50 za docięcie,+110 za programowanie.Mam wersję europejską.
-
Mondej
ja mam kluczyk limitowany z etui tak jak na zdj wyzej 3 zdj te etui po to jest aby schowac tez tam brzydki pilocik standardowy
kluczyk sie wyciaga z etui i nie obija nam pilot o tapicerke gdzie zawsze mnie to wkurzalo
taki kluczyk nowy oryginalny z mazdy wygralem na aukcji ebay dlugo szukalem bo rok i najciekawsze kosztowal mnie tylko 131f plus wysylka wgranie kluczyka i ciecie tylko 30f a w mazdzie kosztuje niecale 60f
jestem bardzo zadowolony z tego kluczyka bo tez stary z pilotem jest troszke wiesniacki jak dla tego samochodu
pozdrawiam
kluczyk sie wyciaga z etui i nie obija nam pilot o tapicerke gdzie zawsze mnie to wkurzalo
taki kluczyk nowy oryginalny z mazdy wygralem na aukcji ebay dlugo szukalem bo rok i najciekawsze kosztowal mnie tylko 131f plus wysylka wgranie kluczyka i ciecie tylko 30f a w mazdzie kosztuje niecale 60f
jestem bardzo zadowolony z tego kluczyka bo tez stary z pilotem jest troszke wiesniacki jak dla tego samochodu
pozdrawiam
Ostatnio edytowano 1 kwi 2010, 15:12 przez arturfryzjer, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 16 lut 2010, 19:28
wlasnie od niego moj kupilem i cena nawet fakt o 20 zl taniej mozna bidowac z tego co widze dzwonilem do mazdy bo mozna kupic specialne etui koszt niecale 60zl i wtedy pilot mozna wlozyc do tego etui i tak hamsko juz nie wyglada tzn kluczyk z jakims wisiorkiem :–)
podoba mi sie ta galka skrzyi biegow mam czerwona mazde ale 5 biegow szkda :–(
podoba mi sie ta galka skrzyi biegow mam czerwona mazde ale 5 biegow szkda :–(
- Od: 16 lut 2010, 19:28
chyba w ASO można ten kluczyk taniej kupić...
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::
"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson

"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson

1, 2