Zwiększenie mocy RX8

Wszelkie problemy i naprawy silników Wankla (13B-MSP RENESIS)

Postprzez blademan89 » 29 mar 2012, 01:29

Witam,

poczytałem trochę na forum i w necie i w sumie nie wyczytałem żadnych konkretów dotyczących zwiększenia mocy w Maździe RX8 z silnikiem Wankla.... Czy może ktoś by zechciał wpisac tutaj SPRAWDZONE mody, które dają naszym mazdom kilka kucyków ? Dolot- jaki? Filtr – stożek czy wystarczy wkładka K&N? Wydech? Kat? Program – gdzie? Dajcie mi proszę jakieś sugestie... najbardziej zależało by mi na poprawie "dołu".... do tego jeszcze jedno pytanie... przeciągnięcie odcinki? Pozdrawiam i liczę na poważne podejście do tematu :) <faja>

Pacjent:
192PS 2005r, nowe sprzęgło, skrzynia w porządku, silnik na prawdę daje radę również – także nie wydaję mi się, że jest zajeżdżony.
I always tell the truth even when i lie.
Forumowicz

Od: 8 gru 2011, 17:06
Auto: RX-8 – SOLD :(
E60 530D
Audi A4
ST

Postprzez Sąsiad » 30 mar 2012, 09:17

Temat poruszany srylion razy ;)

Jeśli nie przejdziesz na kompresor, turbo lub nie zrobisz swapa odpuść sobie. Każdy dodatkowy koń mechaniczny w wolnossaku będzie kosztować krocie. Po wydaniu worka pieniędzy zapewne i tak nie przekroczysz przyrostu mocy +15%

Jeśli chcesz upgradeować samochód poszedł bym w zawias, przyspieszy samochód w zakrętach. Mam tu na myśli gwint, rozpórki góra, dół, stabilizatory, poliuretany. Do tego dodał szpere, fajne lacze i masz szybki samochód...
Forumowicz

Od: 1 gru 2011, 12:31
Auto: RX8