Umiejscowienie filtra paliwa
Strona 1 z 1
mam pytanie gdzie jest zamontowany filtr paliwa w mazdzie rx-8. ostatnio mam problem z odpalaniem poniewaz filtr jest do wymiany ale nie wiem gdzie sie znajduje jakies zdjecie bylo by pomocne. czy ktos moze mi pomoc ?
-
krystianLFC
a wiec tak: jesli chcesz wyjac pompe paliwa to najpierw musisz zajrzec pod tylne siedzenie i odkrecic biały plastikowy pierscien z takimi ząbkami ktory jest tak dokrecony ze raczej w domowych warunkach tego nie odkrecisz,mozesz sprobowac mały kołeczek i mloteczek i pukac ,jesli pojdzie to ok ale jesli ujebiesz zabek to zostaw to w spokoju i podjedz do mazdy to ci odkreca,nawet jesli by ci sie udalo odkrecic to jak bedziesz skladal to to rowniez trza by podjechac i specjalnym kluczem te [tiiit] dokrecic 
pozdrawiam
pozdrawiam
- Od: 5 kwi 2010, 12:46
Opisz dokładnie problem z odpalaniem. Z doświadczenia wiem że taki problem nie jest spowodowany filtrem paliwa a przeważnie starym typem rozrusznika...
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::
"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson

"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson

Strona 1 z 1