Podrawiam
www.mazdaspeed.pl
toruńczyk napisał(a):Ja tylko podkreślę to co napisał Kolega @malino .
Dodatki w chwili sprzedaży nowego modelu ma tylko Dealer i on ten fakt cenowo wykorzystuje . Jeśli chcesz mieć auto stylizowane – nie standardowe to przy zakupie tylko w Salonie można się w nie zaopatrzyć. Tylko, że tak jak przedmówca wspomina , co najwyżej dodatki te sprzedają po kosztach by ewentualnie zdobyć klienta .Po paru latach na rynku są już dostęone akcesoria i tak obecnie jest z naszą Cx-3.
Widać teraz jakie kosmiczne ceny skcesorii ma Dealer.
Dlatego teraz "ten chwyt" nie powinien być atutem sprzedających . Ja oczekiwałbym już przy zakupie konkretnych upustów cenowych ponieważ słychać też o FL naszej Madzi .
bbogdan napisał(a):Cena katalogowa tych dwóch elementów to 3100zl. wynegocjowałeś prawie 20% to i tak sukces,w tym tygodniu rezygnowałem z zamówionego kompletnego ospoilerowania po 2 miesiącach bezowocnego oczekiwania ,także do tego czasu oczekiwania podchodził bym z dużym dystansem
toruńczyk napisał(a):@Chomcio ... właśnie też tak trzymam ! Wszystkie dodatki poza wynegocjowanymi kupuję poza ASO . Niejednokrotnie przekonałem się , że to co oferuje Dealer można później kupić w sklepie i za cenę rynkową . "Świeżynka" zawsze cieszy i to obojętnie w jakiej wersji a jak się trochę postarzeje to mały "lifting" sprawia, że dalej jest atrakcyjną...to chyba tak jak nasze Panie ?
Sonne napisał(a):
Widziałem że myślisz o Navi. Zastanów się nad nią. W Mazdzie to wydatek około 2000 zł. Na ebay.pl od Pana ze Szczecina kupisz ją już za 180 zł. Ja kupiłem kilka dni temu, wczoraj ją zamontowałem i działa.
Oczywiście to kwestia moralna, czy to oryginał czy nie, bo nie wygląda to tak jakby miała to być podróba.
Prześpij się z tym dylematem i sam wybierz co wg Ciebie jest rozsądniejsze.
Sonne napisał(a):@Chomcio
Ja zakupiłem swoją tydzień temu. Pojechałem do Bemo Motors. Koleś chciał mi dać najsłabszą Omegę, bo samochód na kredyt to musi być drugie zabezpieczenie.
I koniec tematu żadnych negocjacji. Może myślał, że złapał frajera.
Ja już byłem pewny że wybieram mazdę, pojeździłem po salonach oczekując tego co wynegocjowali inni z tego forum. Moim celem było 2% upustu + coś jeszcze.
I po wizycie w kilku salonach w końcu u Boltowicza dostałem 2% i dywaniki gumowe. ( miały być welurowe, ale po opiniach na forum, że po 10k km robią się dziury. Stwierdziłem że gumowe będą lepsze na start, tym bardziej że mamy zimę ). Nie chciało mi się nawet wracać do Bemo, bo choć handlowiec, był dla mnie miły przez cały okres okiełznania mazdy, to podczas negocjacji, chciał zgarnąć wszystko dla siebie...
Trzeba pamiętać, że im mniej on nam zaproponuje, tym więcej on zarobi.
Widziałem że myślisz o Navi. Zastanów się nad nią. W Mazdzie to wydatek około 2000 zł. Na ebay.pl od Pana ze Szczecina kupisz ją już za 180 zł. Ja kupiłem kilka dni temu, wczoraj ją zamontowałem i działa.
Oczywiście to kwestia moralna, czy to oryginał czy nie, bo nie wygląda to tak jakby miała to być podróba.
Prześpij się z tym dylematem i sam wybierz co wg Ciebie jest rozsądniejsze.
toruńczyk napisał(a):Hahaha !
Może jestem mało ambitny dlatego "ojcem dyrektorem" nie musisz mnie tytułować
Ale jak co to możesz mnie zwymyślać od Krzyżaków , Koperników czy starych pierników ... bez urazy![]()
![]()
... a powłoka ceramiczna to super sprawa szczególnie na te ekologiczne lakiery ! Pozdrawiam !
toruńczyk napisał(a):Nie jeżdżę "autem darowanym przez bezdomnego"![]()
Dlatego liczę ... i " liczę " też na podpowiedź – czy warto zabezpieczać ?
Zastanawiam się czy w moim przypadku taka inwestycja byłaby uzasadniona ? Auto moje ma niespełna 2 lata i mimo , że jest dla mnie idealnie "skrojone" to już zacząłem myśleć jakie będzie nastęne . A , że mogę jeszcze długo myśleć to za 2 lata chętnie widziałbym się ... w np. zmienionej nowej Cx 3 z silnikiem skyactiv X ( lubię pomarzyć:) ) Nie przypuszczam by ten lakier zdążył się zdegradować a przed ewentualnym zniszczeniem i tak nic go nie uchroni . Czyli wiem , że nic nie wiem ...
Chomcio – tu już nie cytowałem "guru"
gutek_wrb napisał(a):Tak nawiązując do dialogu tu też chciałem kupić CX-3 w benzynie wersja 2,0 Skyenergy 120 kM manual 6 ale niestety te nawet 2 % naprawdę ciężko w salonie urwać![]()
a na ratę 2079 zł/mc przy 3 latach jakoś mnie nie stać.
Już Opel Mokka w najwyższej opcji zagazowany wychodzi o 1000 zł prawie taniej ,no i Honda HRV elegant też
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy CX-30 / CX-50 / CX-60, Moderatorzy CX-3 / CX-5 / CX-7 / CX-9