MZD Connect – opinie i ewentualne problemy z nawigacją

Mazda CX-3 2015-

Postprzez darrecki » 28 paź 2018, 18:56

Odpowiedz jest na mazda3revolution. W skrócie: nie da się.
Wszelkie próby downgradu z v59 kończą się tzw. boolopem
Avatar użytkownika
Moderator
 
Od: 14 cze 2006, 00:01
Posty: 1897 (28/80)
Skąd: UK - Worcs, PL - Rzeszow
Auto: 1. Mazda 3 BM Skyactiv-D
2. Mazda 2 DJ Skyactiv-G

Postprzez andrep » 31 gru 2018, 19:25

Witam
Wygląda na to że w tym roku "maxa" nie będzie :D , bo już niewiele czasu zostało.
Dobrze że mam AA...
Pozdrawiam
Załączniki
aktualizacja map.png
Mazda CX3 AWD Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 sty 2016, 16:58
Posty: 1090 (34/63)
Skąd: Kraków
Auto: Mazda CX3 2016,Soul Red, AWD 2.0 154 KM AT,Sky Passion+Pakiet Saffety

Postprzez andrep » 10 sty 2019, 14:30

Mazda CX3 AWD Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 sty 2016, 16:58
Posty: 1090 (34/63)
Skąd: Kraków
Auto: Mazda CX3 2016,Soul Red, AWD 2.0 154 KM AT,Sky Passion+Pakiet Saffety

Postprzez mark40 » 11 sty 2019, 11:53

Witam.
Zadziała AA: 3.9.5850
na
MZD: 70.00.021 EU
Początkujący
 
Od: 29 lis 2018, 22:03
Posty: 2
Auto: Mazda CX3 2.0 150 KM 6AT
4x4 SkyPassion Soul Red Crystal 2018

Postprzez andrep » 11 sty 2019, 14:39

Witam
Raczej nie musiał byś mieć starsze oprogramowanie, wgrać skrypty blokujące blokadę Mazdy i wgrać 70..21 , wtedy może by ruszyło , ale ty masz nowe autko więc kiszka :( , tylko tak jak tu https://mazdatweaks.com/serial/
lub w ASO zapłacić i coś takiego wymienić https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 7&t=206407
Pozdrawiam
Mazda CX3 AWD Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 sty 2016, 16:58
Posty: 1090 (34/63)
Skąd: Kraków
Auto: Mazda CX3 2016,Soul Red, AWD 2.0 154 KM AT,Sky Passion+Pakiet Saffety

Postprzez mark40 » 11 sty 2019, 18:34

Wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedz.
Początkujący
 
Od: 29 lis 2018, 22:03
Posty: 2
Auto: Mazda CX3 2.0 150 KM 6AT
4x4 SkyPassion Soul Red Crystal 2018

Postprzez Zbych88 » 16 sty 2019, 22:07

Witam.
Mazda 6 FL2 2017.
Mzd wersja 59....502 wersja mapy navi to maj 2018.
Wcześniej mialem wersję 59...44 ileś tam. i starszą wersję mapy nawigacji i bylo to samo czyli :
W ustawieniach navi włączone ostrzeganie o fotoladarach i ostrzeganie o niebezpiecznych miejscach, mimo tego ciągne navi nie widzi i nie ostrzega o obojętnie jakich fotoladarach.

Byłem pewien cały czas że to dflatego że na terenie Pl takie ostrzeganie jest zabronione na terenie kraju, ale na forum mazdy6 ludzie mają navi i im się to wyświetla czy tam głosowo ostrzega.

Działa wam to ? jeśli powinno działać to reklamować w serwisie mazdy ?
Początkujący
 
Od: 16 sty 2019, 21:51
Posty: 7
Auto: Mazda 6 Gj

Postprzez andrep » 16 sty 2019, 22:42

Włączasz navi i w ustawieniach na ekranie masz różne opcje, tam szukaj.Dodatkowo w instrukcji navi masz,
a instrukcję ze strony Mazdy pobierz :)
Tak to mniej więcej wygląda na ekranie, oczywiście kolory inne :) (ostatnie 2 screeny)
Mnie działa , pod warunkiem że przekroczysz tą prędkość i trafisz na fotoradar , zresztą lektorka mówi "Fotorada :) "
Jeśli w czasie jazdy chcesz podgłośnić komunikaty navi ,to w czasie mowy lektorki daj głośniej guzikiem na kierownicy.Jeśli lektorka milczy to podgłośnisz radio :)
Załączniki
navi2.png
navi3.png
nav2.png
nav3.png
Mazda CX3 AWD Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 sty 2016, 16:58
Posty: 1090 (34/63)
Skąd: Kraków
Auto: Mazda CX3 2016,Soul Red, AWD 2.0 154 KM AT,Sky Passion+Pakiet Saffety

Postprzez Zbych88 » 16 sty 2019, 23:01

Dzięki, jutro sprawdzę i odpisze :)
Początkujący
 
Od: 16 sty 2019, 21:51
Posty: 7
Auto: Mazda 6 Gj

Postprzez andrep » 17 sty 2019, 12:46

Tak to wygląda na "tablecie"
Wchodzisz w ten trybik i dalej masz różne menu :)
Dodam że po resecie do ustawień fabrycznych trzeba od nowa ustawiać :)
Załączniki
fo1.jpg
fo2.jpg
fo3.jpg
Mazda CX3 AWD Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 sty 2016, 16:58
Posty: 1090 (34/63)
Skąd: Kraków
Auto: Mazda CX3 2016,Soul Red, AWD 2.0 154 KM AT,Sky Passion+Pakiet Saffety

Postprzez Zbych88 » 17 sty 2019, 15:52

Witam
Sprawdziłem to dokładnie i mam zaznaczone jak wy i nadal nie dzialają.
Nie wiem czy dla pewności można tak sprawdzić :
Poi/ szukaj np. w Polska/ Warszawa i szukaj fotoladar czy radar .. obojętnie co wpisze poi nie znalazło nic.
Może ktoś sprawdzi czy da się wyszukać radarów czy fotoladarów przez poi ?.
Początkujący
 
Od: 16 sty 2019, 21:51
Posty: 7
Auto: Mazda 6 Gj

Postprzez andrep » 17 sty 2019, 18:06

Kolego fotoradaru Ci nie znajdzie to nie AutoMapa :D , jedynie jak współrzędne wprowadzisz to Cię do niego poprowadzi. W tej mapie nie ma funkcji "demo trasy" jak np. w/w AutoMapa .Tu zadziała ostrzeganie jak z przekroczoną prędkością pojawisz się w pobliżu i pod warunkiem że dany fotoradar jest w mapie zaszyty. Ale wiedząc że w dniu aktualizacji "Mazdowska" mapa jest stara :( nie liczyłbym na cuda :)
PS
Mnie w zeszłym roku ostrzegała przed nieistniejącym od ponad roku fotoradarem :D
Tylko w terenie można sprawdzić bawiąc się ustawieniami.
Z powyżej wymienionych powodów jeżdżę na takiej :D
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... &start=280
Pozdrawiam
Mazda CX3 AWD Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 sty 2016, 16:58
Posty: 1090 (34/63)
Skąd: Kraków
Auto: Mazda CX3 2016,Soul Red, AWD 2.0 154 KM AT,Sky Passion+Pakiet Saffety

Postprzez andrep » 20 sty 2019, 17:09

Kolego Zbych88 z moimi ustawieniami wszystko działa , byłem dzisiaj na spocie :) https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... start=8300
i w drodze powrotnej zrezygnowałem z AA :D i zrobiłem test malutki navi mazdy mapa maj 2018 (ostatnia). Ostrzega przed fotoradarami i nawet było ostrzeżenie "uwaga fotoradar czerwone światło"foto 1, a przy zwykłym "uwaga fotoradar" foto 2, fotki nie najlepsze ale sam jechałem i musiałem uważać :)
Dodam że prowadziła super :) (nowo dodanych dróg nie było :D )
Pozdrawiam
PS
Zbych88 napisz jak rozwiązałeś problem?, innym się przyda :)
Załączniki
fot1.jpg
fot2.jpg
Mazda CX3 AWD Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 sty 2016, 16:58
Posty: 1090 (34/63)
Skąd: Kraków
Auto: Mazda CX3 2016,Soul Red, AWD 2.0 154 KM AT,Sky Passion+Pakiet Saffety

Postprzez xMisiek » 25 sty 2019, 02:59

Ostatnio miałem dosyć śmieszną sytuację z nawigacją – mam aktualną wersję mapy a nawigacja skierowała mnie na drogę, której nie ma, która dopiero jest w budowie <glupek2> <glupek2>
Czyżby aktualizowali mapy na przyszłość? :D
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 5 lis 2017, 17:53
Posty: 67 (37/5)
Auto: Mazda CX-3 1.5 Sky-D 105 KM 6MT, SkyPassion + pakiet safety – 2015r.

Postprzez krzychun » 25 sty 2019, 07:54

To nic nadzwyczajnego. Chyba S7 miałem to samo. Po prostu aktualizacja ma tą planowaną drogę i odblokowuje ją w dacie planowanego otwarcia. A jak jest z datami w Polsce to chyba wiesz. Navteq miał to już z 10 lat temu...
Forumowicz
 
Od: 22 paź 2018, 14:39
Posty: 198 (1/1)
Auto: CX-3 AT AWD 2018 SkyPassion

Postprzez szczuroty » 25 sty 2019, 15:47

Tak swoją drogą dla tych co lubią mieć automatycznie aktualizowane android auto instrukcja jak zainstalować.

0) usuń stare zainstalowane APK z komórki
1) zainstaluj jakiegoś darmowego VPN w stylu hide me na swoim komputerze
2) zmień adres na kanadyjski np
3) wejdź na komputerze na google Play i zaloguj się na swoje konto google
4) zrób zdalną instalację na urządzeniu mobilnym
5) wyłącz hide.me i odinstaluj.
Początkujący
 
Od: 5 sty 2019, 20:02
Posty: 25
Skąd: Kraków
Auto: CX3 2018 po lifcie 6M 120km SkyPassion Machine Grey Safety Pure Black AA

Postprzez andrep » 25 sty 2019, 19:53

Widzę że kolega czyta forum mazda6 <oczko> – ja też tam zaglądam. :)
Pozdrawiam
Mazda CX3 AWD Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 sty 2016, 16:58
Posty: 1090 (34/63)
Skąd: Kraków
Auto: Mazda CX3 2016,Soul Red, AWD 2.0 154 KM AT,Sky Passion+Pakiet Saffety

Postprzez nrg » 29 sty 2019, 18:17

Pytanie z innej beczki.
Czy komuś zawieszała się nawigacja?
Mam nową kartę, wszystko działało wyśmienicie. Aktualnie po włożeniu do czytnika mapa się zawiesza. Karta jest 100% sprawna.
Może powinienem zrobić jakoś restart systemu?
Początkujący
 
Od: 3 sty 2017, 13:20
Posty: 18
Skąd: Łódź
Auto: Mazda CX-3, 2.0 150KM, 2017.

Postprzez andrep » 29 sty 2019, 18:47

Zrobić reset (3 guziki) lub do ustawień fabrycznych (wtedy trzeba od nowa ustawiać wszystko) i sprawdzić.
Wszystko jest opisane, jak wykonać ? :) na forum.
Podpowiem :D
Reset Mazda Connect Back+Navi+Mute trzymać 10 sek.
a ustawienia fabryczne z poziomu "tabletu"
Pozdrawiam
Mazda CX3 AWD Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 sty 2016, 16:58
Posty: 1090 (34/63)
Skąd: Kraków
Auto: Mazda CX3 2016,Soul Red, AWD 2.0 154 KM AT,Sky Passion+Pakiet Saffety

Postprzez nrg » 30 sty 2019, 11:05

długo trwa taki restart?
Początkujący
 
Od: 3 sty 2017, 13:20
Posty: 18
Skąd: Łódź
Auto: Mazda CX-3, 2.0 150KM, 2017.

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

Moderator

Moderatorzy CX-3 / CX-5 / CX-7 / CX-9